https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Irena Grafenauer, Mate Bekavac, Sergio Azzolini in Abonmajski orkester Kulturnega doma Franca Bernika Domžale

Kdaj: Torek, 29.11.2016 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park v Murski Soboti

 

Zasedba: Irena Grafenauer – flavta, Mate Bekavac – klarinet, Sergio Azzolini – fagot in abonmajski orkester.

Koncert bo povezal tri vrhunske glasbenike, flavtistko svetovnega slovesa Ireno Grafenauer, karizmatičnega klarinetista Mateja Bekavca in italijanskega fagotista Sergia Azzolino. Irene Grafenauer gotovo ni treba posebej predstavljati, saj je ena najbolj znanih slovenskih glasbenic našega časa. Mate Bekavac je vodilni slovenski klarinetist, ki kot solist nastopa z najvidnejšimi svetovnimi glasbenimi imeni, preizkuša pa se tudi v komponiranju in dirigiranju. Sergio Azzolini je profesor fagota in komorne glasbe na Visoki šoli za glasbo v Baslu. Ukvarja se tako s staro glasbo in historičnimi instrumenti kot z modernim fagotom.

Abonmajski orkester sestavljajo odlični glasbeniki, mnogi sicer člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Orkestra slovenske filharmonije.

Na koncertu, ki ga je Mate Bekavac naslovil LEPOTICA IN ZVER, se bodo zvrstile skladbe Straussa, Winterja, Mendelssohna, Deviennea in Mozarta. Glasbeno doživetje, ki ga lahko pričakujemo, Bekavac opiše takole: »Dvojni koncerti, koncertantne simfonije, inštrumentalne drame v izvedbah izven meril, ki se dotikajo, so nepozabne in imajo moč spreminjanja ...«

Cena: 15 EUR (v predprodaji), 20 EUR (na dan koncerta)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.