https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murskosoboški mestni svetniki niso podali soglasja Zajcu za direktorja Pomurskih lekarn

Murska Sobota, 06.05.2017 ob 8:00  

V petek se je nadaljevala dan prej nedokončana redna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Mestni svetniki med drugim niso podali pozitivnega mnenja h kandidaturi Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn.

 

Sporno naročanje brez javnih naročil

Župan Aleksander Jevšek je že uvodoma povedal, da kandidature Zajca ne podpira in to iz razloga, ker so Pomurske lekarne z Zajcem na čelu nabavljale zdravila brez izvedbe javnih naročil. Če bi izvedel javna naročila, bi lahko dosegel boljše pogoje pri dobaviteljih. Po izračunu direktorja občinske uprave Srečka Đurova gre za v 10 letih kar 200 milijonov evrov in to brez enega samega javnega naročila.   Na to je opozorilo že revizijsko poročilo lani, pa tudi Zajc je to dejstvo priznal sam.

Jevšek je navedel kar sedem vprašanj, ki bi se jih morali v povezavi s Pomurskimi lekarnami vprašati, zakaj jih imamo, zakaj so javni zavod, zakaj naj bi naročale preko javnih naročil, zakaj je treba zakone spoštovati in druga. »Ne služimo mi Pomurskim lekarnam, Pomurske lekarne so bile ustanovljene, da služijo ljudem,« je med drugim poudaril Jevšek.

Foto: delo.si 

Zajc, Galex in 8 milijonska bančna luknja

Mestni svetnik Dušan Bencik, ki je kot član svet javnega zavoda dogajanje spremljal več let, je pojasnil marsikatero podrobnost, sploh ker ga je večkrat izval mestni svetnik Anton Štihec. Med drugim tudi, da je bil Zajc v preteklosti predsednik nadzornega sveta Galexa, kjer je bil ustvarjena 8 milijonska bančna luknja, ki so jo morali pokriti davkoplačevalci.

Mestna koalicija je Štihcu očitala konflikt interesov, saj je njegova žena direktorica podjetja Vitapharm, ki je eden izmed dobaviteljev zdravil za Pomurske lekarne.

Tajno glasovanje: 10 za Zajca in 12 proti

V pecej burni razpravi, v kateri so se mestni svetniki že precej oddaljili od obravnavane teme, je Štihec Jevšku med drugim očital zamenjavo direktorjev v javnih zavodov in v povezavi s tem »rezanje glav«.  Na hipe precej nizkozna razprava je bila polna osebnih obračunavanj.

Glasovanje je bilo na koncu na predlog SMC tajno, rezultat pa je bil 10 za Zajca in 12 proti, eden član mestnega sveta pa ni glasoval. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2017 ob 20:57 gost2 gost

      Pa glij Bencik de kaj gučal,naj prle pred svojin pragon pomete,zakoj so ga pa natirali z Moravec..

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2017 ob 17:50 navzkrižje gost

        tovariš župan in gospod direktor občinske uprave ! Direktorica MIKK-a je/bo postala ga. Aleša Kovač s.p. ; svetovanje "ALA" , Kako boste izključili navzkrižje interesov , bo delala kot direktorica/svetovalka ali pa oboje in še malo vmes za svoj s.p. ?? Hvala za odgovor .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2017 ob 11:08 dolinsko gost

      Bravo Mestna Občina Murska Sobota! Markovskomi polijzanci se trosijo gatike.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2017 ob 11:40 gost77 gost

      dolinsko, favšija ta davle?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2017 ob 13:35 gost

      ja v SD in SMC so si odzadaj zgučele ka svojoga nastavijo. Zdajšnji se jim ne klanja. De Gujt pa kakšen posel doubo, Slavinec pa več sponzorskih sredstev za svoja društva. Ka SD še edino tej zavod neje spravo pod svojo streho je pa itak znano.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.05.2017 ob 13:48 Grački gost

      Sobota že 2x nategnoka pomurske župane. V ceropi nezakonito praznijo plagajno z obnovo svoje sramote sredi sobote, nekdanjo t.i. družbeno. Ge he še fiasko okrog murskoga vala. Župani malih pomurskih občin raje ostanite doma in na svojih seansah ne delajte škode občanom preko javnih zavodov in javnih podjetij. Že preveč drago plačujemo vodo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2017 ob 18:22 kadrovanje gost

      Bravo Đuro, marko, marko kolcalo se ti bo plačo pomočnika, bo treba spet delat...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.