https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VIC DNEVA

Ne bi smel, a bom vseeno

9.5.2011  

V bife poleg infekcijske klinike, pride možakar v beli halji in naroči sadjevec in pivo. Spije in spet pokliče natakarja:
▶ Še enkrat prosim, čeprav s tem kar imam, tega ne bi smel piti.
Natakar ga pogleda, vendar nič ne reče. Odide za točilni pult, si natakne zaščitne rokavice, pobere kozarce izpred gosta in mu prinese novo pijačo. Možakar spet spije svojo pijačo in ponovno pokliče natakarja:
▶ Še enkrat prosim, čeprav s tem kar imam, tega ne bi smel piti. Ali lahko dobim še kaj hrane?
▶ Seveda gospod, ali bodo dunajski zrezki v redu?
▶ Seveda, čeprav s tem kar imam, tega ne bi smel jesti.
▶ Vi kar jejte. Človek nikoli ne ve, kdaj je zadnjič.
Natakar si malo prestrašen nadene na usta zaščitno masko, kljub vsemu pa korektno streže gostu. Vso posodo, ki jo gost uporabi, skrbno razkuži in pomije v pomivalnem stroju. Na koncu, ko gost poje, natakar stopi k njemu in ga razumevajoče vpraša:
▶ Vem, da ste revež. Ali vas lahko vprašam, kaj imate?
▶ Dva evra.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.