https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Moravskih Toplicah se trudijo za pridobitev znaka Slovenia Green

22.09.2018 ob 13:00  

V petek je na moravskotopliški občini potekala novinarska konferenca ob pričetku festivala “Zvitorepec se vrača domov.” Ob enem so podpisali Zeleno politiko za pridobitev znaka Slovenia Green.

Dvodnevni Festival “Zvitorepec se vrača domov” se izvaja v okviru istoimenske operacije, ki jo sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija na območju LAS Goričko. Namen projekta je razvoj dodatnih novi atraktivnih vsebin in produktov ob koriščenju naravnih in kulturnih danosti okolja in spodbujanju razvoja trajnostnega turizma ter ekološkega kmetovanja na območju LAS Goričko, ki lahko podaljšujejo oz. okrepijo turistično sezono skozi celo leto. 

Zabavno bo

O prvem dnevu festivala smo že pisali, več pa si lahko preberete TUKAJ. V soboto se bodo dogajale zanimive aktivnosti kot so nastop mažoretk z nastopi folklornih skupin ter glasbene skupine Veški dečki, poskrbljeno bo tudi za otroške animacije.

Moravske Toplice postajajo zelena destinacija

Ob pričetku festivalskega dogajanja so za občino Moravske Toplice podpisali še Zeleno politiko v okviru Zelene sheme slovenskega turizma za pridobitev znaka Slovenia Green. Na poti do pridobitve znaka Slovenia Green, bodo JZ TIC Moravske Toplice v sodelovanju z Občino Moravske Toplice preko različnih aktivnosti zbirali podatke o trajnosti našega turističnega razvoja ter osveščali lokalno prebivalstvo, gospodarstvo, obiskovalce in preostale deležnike o pomenu trajnostnega turizma.

Z znakom Slovenia Green Destination se bodo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirali kot okolju in družbi prijazna destinacija. Zelena (okoljsko in družbeno odgovorna) destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije, so ob tem zapisali na Občini.

Foto: Župan v podpisu Zelene politike v okviru Zelene sheme slovenskega turizma za pridobitev znaka Slovenia Green

Preuredili bodo parkirišče

Na Občini se zavzemajo tudi za ureditev parkirišča v neposredni bližini trgovine Mercator v Moravskih Toplicah. V bližnji prihodnosti želijo parkirišče utrditi in pripraviti na možnost postavitve večjih šotorov za dogodke in manjših stojnic ta razstavne programe. S tem želijo temu turističnemu kraju dodati središče, kjer se bodo lahko zbirali in družili tako turisti kot tudi lokalni prebivalci.

 

 

Foto: Parkirišče, ki ga želijo posodobiti

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.