https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VIC DNEVA

Basen o predigri

7.6.2011  

Na drevesu sedi črviček in gleda jabolko, kako raste. Misli si:
▶ Aha, bom počakal še kakšno urico, da bo jabolko bolj dozorelo, potem pa ga bom začel grizljati in bom sit.
Eno vejo višje, vrabec opazuje črvička in si misli:
▶ Aha, črviček bo počakal, da jabolko malo dozori, da ga bo začel grizljati, jaz bom pa počakal, da črviček to res naredi in potem se bo tudi on malo zredil, jaz ga bom pa pohrustal.
Še eno vejo višje, vse to opazuje muca. Misli si:
▶ Aha, črviček bo počakal, da jabolko malo dozori, da ga bo začel grizljati, ptiček čaka, da se bo črviček malo zredil, ko bo pojedel jabolko, jaz bom pa počakala, da ptiček poje črvička in potem bom jaz pojedla ptička.
Tako so vsi čakali in čakali, nakar je začel padati dež. Dež pada in pada in muci je spodrsnilo in je padla direktno v lužo pod drevesom. Veste, kakšen je nauk te basni?
▶ Daljša je predigra, bolj mokra je muca!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.