https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Nebo nad Pomurjem bodo preletavala vojaška letala

21.02.2019 ob 8:00  

Danes, 21. februarja, bo na letališču Murska Sobota (Rakičan) in širšem območju potekalo skupno usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske in Ameriških zračnih sil.


Danes bo na letališču Murska Sobota in širšem območju potekalo skupno usposabljanje pripadnikov kopenskih sil za izvidovanje, označevanje in kontrolo pristajanj helikopterjev (Pathfinder), slovenskih in ameriških helikopterskih posadk ter pripadnikov zračne obrambe. Skupno urjenje z zavezniki je za Slovensko vojsko nujno, saj na ta način dvigujejo lastno usposobljenost in vzdržujejo raven povezljivosti s članicami Nata.

Na širšem območju Murske Sobote in letališču Rakičan se bodo pripadniki 10. pehotnega polka 1. brigade Slovenke vojske urili v postopkih izvidovanja, označevanja in kontrole pristajališč za helikopterje ter mest za odmetavanje padalcev in tovora, helikopterske posadke se bodo usposabljale v postopih združenega letenja v različnih formacijah, izvidovanja na nizkih višinah ter postopkih pristajanja in vzletanja, pripadniki Rodovskega bataljona bodo izvajali postopke zračne obrambe. Načrtovano usposabljanje bo potekalo z intenzivnostjo do treh helikopterjev in dveh letal v časovnih intervalih med 13.00 in 16.30.

Foto: Postani vojak in Slovenska vojska

V aktivnostih bodo sodelovali pripadniki 1. brigade Slovenske vojske in 15. polka vojaškega letalstva s helikopterjem Cougar AS AL 532 in dvema letaloma Pilatus PC-9M Hudournik ter pripadniki 56. Resque Squadron Ameriških letalskih sil s helikopterjema HH-60 Pave Hawk, ki so namenjeni reševanju tako vojaškega kot civilnega osebja na neznanem ali nasprotnikovem ozemlju ter pomoči pri zaščiti in reševanju, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2019 ob 9:05 gost

      Vse me strah.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2019 ob 18:33 jäger gost

        Kaj pa bo če to vidi kakšen naš totalno pijani lovec in zamenja predmete za ptice roparice, ki ji ne prenaša , kot se je že nekaj podobnega zgodilo v naši novejši zgodovini ??

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2019 ob 10:37 DF gost

      In to morajo poceti nad mestom, vrtci, solami, bolnisnico,.......????????Sicer je pa to vstran vrzen nas denar.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2019 ob 12:43 Sobocanec gost

        Samo mo imamo vrtce in bolnisnice? In kaj se jim bo zgodilo? Jih bodo bombardirali mogoce? Ko pa pijanci dirkajo z avti ali motorji z preluknjanimi izpuhi 100km/h mimo vrtcev in vseh nastetih ustanov je pa vse vredu? Pa je hrup se nedvomno vecji kot ga povzrocajo zrakoplovi z TREZNIMI izsolanimi posadkami.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2019 ob 11:24 general gost

      Pa da bi bar kakšo bumbo fčešnoli nad tau tvoje opejvano mesto..Če,pač jenkiji tak narekuvlejo,ka morejo pač meti takše vaje ,te pač morejo meti..pa jenkije baš boli kita,za tvoj komentar..skoz omenjaš eno isto..mesto,vrtec,šola,bolnišnica..kak,da bi buo neven patron sobote ali ka...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2019 ob 11:39 DF gost

        Zdaj si pa ravno tisto napisal, o cemer pisem jaz ze leta. Zapovedujejo nam zda in Nemcija, mi pa samo izvrsujemo njihove zapovedi. Nasi " domoljubi " pa na veliko kricijo kako smo samostojni in neodvisni in kako so nam samo oni to prinesli. Kdor ne spostuje vrtcev, sol, bolnisnic, mest, niti sebe niti ljudi ne spostuje

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2019 ob 11:44 gost

        Ker imam hcerke, vnukice, vnuke, pravnukico, me se kako zanimajo vrtci, sole, bolnisnice, ..... Kaj ti nimas nic od nastetega - niti starih starsev, da te to ne zanima? Si volk samotar?

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2019 ob 14:49 general gost

      neven,ka ti mogauče kakši helikopter ali pa letalo v dnivno sobo prileto?

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2019 ob 16:18 DF gost

        Ko bo tebi in meni ter ostalim kaj priletelo ( kot v Vietnamu, Koreji, Afganistanu, Iraku, Siriji, ........) bo prekesno.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.