https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

FOTO: Poletne počitnice idealne za družinski izlet v živalski vrt

17.8.2022  

Poletne počitnice so idealne za obisk živalskega vrta v Ljubljani, kjer lahko otroci spoznajo živali in imajo tudi možnost hranjenja živali. 

Živalski vrt v Ljubljani je bil ustanovljen leta 1949. Prve kletke so bile nameščene v središču Ljubljane. Leta 1951 pa se je živalski vrt preselil na današnje območje - območje jugozahodnega dela Rožnika. 

Od leta 1988 se razvijajo kot sodobni živalski vrt. Vsaki živali uredijo čim bolj naravni prostor, ki vsebuje vse kar določena žival potrebuje. Gojijo domorodno živalstvo Slovenije in nekaj tujerodnih predstavnikov dvoživk, ptičev, sesalcev in plazilcev. 

V živalskem vrtu v Ljubljana lahko viditi naslednje živali, in sicer: kalifornijskega morskega leva, Alpako, geparda, zebro, žirafo, noja, medveda, volka, šimpanza, sove, jelene, rise, kamelo, slona, papige in druge živali. 

Živalski vrt Ljubljana zavzema 19,6 ha površine in ima 6,5 km sprehajalne poti. Vsako leto ga obišče okoli 260.000 obiskovalcev. V mesecih julij, avgust in september so odprti vse dni v tednu od 9. ure pa do 19. ure zvečer. 

Več o samem živalskem vrtu v Ljubljani si lahko preberete tukaj

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2022 ob 18:35 Je res to prav? gost

      Osebno že leta ne hodim v živalske vrtove, saj so tam živali, kjer ni njihov naravni dom. Res lepo ravnajo z njimi, vsaj v glavnem, a sam ne bi bil v kletki, čeprav bi jedel iz zlatega krožnika. Težko je reči, če živali čustvujejo, trpijo pa vsekakor. Veliko lepše jih je videti v naravi, zanje pa poskrbeti vsepovsod. Če se bo človek odločil pravilno in za naravo, bo nekoč vse, kot mora biti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2022 ob 21:18 Ogrošbakošbaba gost

      Man enoga majmuna K.bedernjaka zupnika ka bi lehko so v živalski vrt sedit majmun.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.08.2022 ob 8:43 zooist gost

      današnja deca so taka, da bi jih morali starši pustiti v zoo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.