https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Hrvaška, Francija in Češka zapuščajo zeleni seznam varnih držav

2.7.2020  

Danes ob 17. uri je o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 več povedal vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.  

Epidemiološka slika se slabša

"Epidemiološka slika v Sloveniji se slabša. Včeraj smo imeli največ okužb po 16. aprilu. Hospitaliziranih je 10 bolnikov. Izvor okužb so bodisi vnosi iz tujine in širitev bolezni znotraj Slovenije. Vse je več ali manj povezano z večjimi zabavami, čezmejnih obiskovanjem diskotek," je povedal Kacin.

Do 12. ure potrjenih 6 novih okužb

Danes do 12. ure je bilo potrjenih 6 novih okužb.

"Ugotavljamo, da je vse več slovenskih državljanov odhajalo v države, ki niso varne. Naši ljudje hodijo v rdeče države in se ob vrnitvi hočejo izogniti karanteni," pove Kacin.

 

Belgija in Nizozemska gresta na zeleni seznam. Češka, Francija in Hrvaška s soboto zapuščajo zeleni seznam.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 81 primerov okužbe z novim koronavirusom, dva bolnika s covidom-19 pa sta umrla.

Kacin je pojasnil, da slovenski državljani, ki so v tem trenutku še v zeleni Hrvaški in se bodo v soboto znašli v rumeni Hrvaški, ob vračanju ne bodo imeli težav s karanteno, morajo pa biti pripravljeni, da jih bo policist vprašal, kje so bili na Hrvaškem. Dogaja se je namreč, da ljudje ob prehodu meje navedejo, da so bili na Hrvaškem, dejansko pa so bili v kateri od rdečih držav Zahodnega Balkana in bi morali zato v 14-dnevno karanteno.

Kacin je slovenske državljane pozval, naj ne potujejo v Srbijo, Severno Makedonijo, Albanijo, BiH ter na Kosovo, torej v države, ki so na rdečem seznamu in kjer se novi koronavirus hitro širi. "Povsod, kjer so imeli volitve in predvolilna zborovanja, raste število okuženih," je dodal.

Karantenske odločbe se bodo vročale že na meji.

"Od sobote bodo morali slovenski državljani, ki se vračajo s Hrvaške, na meji policistom pojasniti svojo pot in to podkrepiti z dokazili o bivanju, lastnini nepremičnine ali plovila,... Poskusov zavajanja je bilo preveč," pove Kacin.

"Izogibajte se gneči. V zaprtih prostorih nosite maske. Vzdržujete higieno rok in kašlja," v zaključku poudari Kacin.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2020 ob 17:53 jebemti gost

      plešavko je postal boss vlade. kar on pove - to je zakon, proklet pijandura neotesan, in tako sranje je hotelo biti evropski poslanec, diktatura in nič drugo, bedaki ga pa poslušajo. Počasi bo regija negova, pa še malo proti baltskim državam, odpiral in zapiral bo nočne klube v drugih državah,poveljeval, kdaj bomo šli lulat itd, skratka največji znalac ZDRAVSTVA. Zakaj ni postal zdravnik, ne pa propali politik?

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.07.2020 ob 22:26 gost gost

        ti si tako pameten, zagotovo te bo mali boss iz Murgelj predlagal za novi obraz na naslednjih volitvah. edino eno veliko pomanjkljivost imas, prevec si nestrpen.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2020 ob 19:03 korona, gost

      Kacin bo spraševal, kje sem bil na Hrvačkem, bi mu kar odgovoru - v njegovi pizdi materini.Koji kurac ima nek politični seronja mene spraševat, kje sem bil, bil sem kot sem omenil.

      8 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.07.2020 ob 22:28 gost gost

        noben te ne bo nic spraseval, bos kar ostal tam kjer si bil, kot si rekel sam v njegovi pi****. mater***. Briga njih za enega korona idiota.

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2020 ob 19:19 rešitev gost

      za Janšo in Kacina, ki poveljujeta vsej EVROPI. Vse nad 65 let stare ljudi pustiti doma, naj se jebejo v svoji vukojebini, to naj uzakonita za celo Evropo, svet. In drugič, mlade pustiti, da začnejo živeti, saj še nimajo 30 let in poslušajo slovenske odslužene politične drhali. Čisto enostavno, mladi se ne bojimo kitajskega sranja izmišljenega s strani svetovne zdravstevene organizacije, saj se gre samo za kapital, stari pa naj doma drkajo kurac in poslušajo svetovnega epidemiologa KACINA, ki bo zapiral VES SVET, ponovno pa se pojavi čudežni deček , ki bo zapiral meje svoje občine, največje sranje v Sloveniji. In Moravčani vi ga volite, skrijte se v svojo vukojebino, vavčarje "šenkajte" politični vladni bandi in njihovim hotelirjem, itak vsi privatniki, vam bo Počivalšek to obrazložil in konec zadeve. Mladi se virusa ne bojimo, če ga premagajo 105 letniki, ga bomo udi mi. Je pa nekaj zelo pomembnega, umirajo starostniki, za katere bolezen se vlada sploh ne zmeni -, kap, rak, in 105 drugih bolezni.Jaz, kot človek, si ne bom dovolil, da me "jebe"neki pizdun Janša, Kacin in seronja največji borec za Slovenijo pijanduraJelinčič, vsem nam pa govori, da smo BUTCI. Prav zaradi tega pa ga je zapustila ena od takih. Amen.

      10 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.07.2020 ob 21:48 gost

      IDIOTI JANŠEVI VAM GORI POD PODPLATI---------IZGINITE IZ SLOVENIJE ZA VSE VEČNE ČASE--------------ORBAN VAS PRIČAKUJE-------------IDIOTI.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.07.2020 ob 22:14 tik tok gost

      ka van sploj vala ka Hrvasko dejvlete na rumeni seznam, itak do Slovenci odli prejk na Hrvasko, in to brez karantene...ker van je vec en kurcev teden dopusta kak pa lastno zdravje...Slovenci, rejsan ste za odstrel...se pac vidi pri vas v Sloveniji ka ste nej srecni pod svojo strejo...ker sto se zaveda toga nevarnoga virusa pa sto je srecen doma, pod svojo strejo, z svojo druzino tisti clovek nede sel ka dopust...samo se vidi ka Slovenci se ne zavedate toga vsega zatou pa ste, ge ste...saki den vecja okuzenost...rejsan ste za od..........

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.07.2020 ob 7:45 G. O. S. T. gost

      ,,, princ teme,,, si neupa mrdnuti proti hrvačkuj. Ker bo najebu kajti oni ga držijo za njegove posušene jajčke z dukomenti ker bi razkrili afero Depala vas kjer je glavno vlogo odigral,,,, sam.,, princ teme,,,,.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.