https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Odprli Bike Center Moravske Toplice

Moravske Toplice, 09.07.2020 ob 11:00  

Na ploščadi pred BIKE CENTROM v Moravskih Toplicah je danes potekalo uradno odprtje novega Bike Centra.


30 raznovrstnih koles

Z namenom uresničevanja ciljev s področja trajnostne mobilnosti, v Občini Moravske Toplice s posebnim čutom skrbijo za promocijo kolesarjenja na zeleni destinaciji Moravske Toplice, ki je nosilka bronastega trajnostnega znaka Slovenia Green. Vsled temu je bil pod okriljem TIC Moravske Toplice vzpostavljen nov BIKE CENTER Moravske Toplice, kjer je na voljo za najem več kot 30 raznovrstnih koles in električnih koles.

Vodeni turistični ogledi z lokalnimi vodniki

"K postavitvi Bike Centra je botrovala trajnostna usmeritev destinacije, ki je tudi zelena turistična destinacija, ki je od lanskega leta nosilka bronastega trajnostnega znaka Slovenia Green. Prav ta znak nam narekuje še večjo odgovornost za sam razvoj turistične destinacije, kot top destinacije za kolesarje," je dejala direktorica TIC Moravske Toplice mag. Sonja Bily in izpostavila, da je povpraševanje po izposoji koles že lansko leto preseglo obstoječo ponudbo. "Z občino smo razmišljali, kako nadgraditi obstoječo ponudbo in tako smo prišli do ideje po odprtju objekta."

Po besedah Sonje Bily bodo turistom, obiskovalcem ponujali vodene turistične oglede z lokalnimi vodniki. "Prav tu vidimo prednost, saj bodo lokalni vodniki doživetja popestrili z lokalnimi zgodbami. Aktivno pa bomo vključevali tudi lokalne ponudnike ob kolesarskih poteh."

Župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač je povedal, da delajo vse, da se tisti, ki jih obiščejo, ponovno vračajo in kolesarjenje je ena od storitev, ki jih ponujajo. "Imamo preko 30 km kolesarskih poti, preko 220 km kategoriziranih občinskih cest in poti ter okrog 200 km poljskih in gozdnih poti. Vse to je potrebno povezano s kolesarjenjem vzdrževati. Na srečo nam to uspeva," je med drugim dejal Glavač.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je dejal, da se je sam projekt začel leta 2018, ko so v Murski Soboti vzpostavili prve postaje. "Dejstvo je, da se taka novost v začetku ne prime najbolj, ampak sedaj z že omenjenim lažjim najemom koles, upamo, da bo uporaba vse večja in da bomo tudi v nadaljnje širili ta kolesa in postaje po drugih občinah." 

"Pet postaj imamo v Mestni občini Murska Sobota, zdaj sta se priključili še občini Moravske Toplice in Puconci. Z današnjo otvoritvijo Bike centra Moravske Toplice je uporabnikom na voljo skupno 8 postaj z 42 kolesi (od tega je 16 električnih koles). Spodbujamo trajnostno mobilnost, zeleni turizem in zdrav način življenja! Na veliko srečno prevoženih kilometrov po našem čudovitem Pomurju," je dejal Jevšek. 

Več o Soboškem Biciklinu in navodila za uporabo, si lahko preberete tukaj. 

Dogodek so s svojim obiskom popestrili beltinski Dimeki.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2020 ob 14:09 gost

      Župan Jevšek je pa reden sodček dobo. Manj slikati pa več kolesariti.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.07.2020 ob 15:16 Risto Kubura gost

      Kje pa je Billy boy the Kid!!!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.07.2020 ob 15:17 Risto Kubura gost

      KJE PA JE BILLY BOY THE KID????

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.07.2020 ob 16:16 filovčar gost

      Deklice pa koršmita pa nega zraven

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.07.2020 ob 17:06 Mazo gost

      Veliko uspeha pri novem projektu! Sicer pa...kolesarstvo je bilo v Moravcih/Prekmurju vedno uspesno nacrtno okrnjeno. Sedaj, 25-30 let prepozno, pa ste ga le ponovno odkrili. Le to bi lahko preprecilo neutrudno pomadzarjenje Prekmurja in izgubo prekmurske identitete v vseh (!) aspektih. Ce se Prekmurec nebi pustil dajati vsakemu oportunistu, ki ima pet minut (bodisi politikom vsej ozadij, prekmurskim veljakom, tujcem, itd), bi bili danes prica celoletni vzorcni turisticni regiji, ki bi brez problema zasencila Gorenjsko in Primorsko. Bodimo realni, neka cenena kolesa za par sto evrov ne bodo ravno nagovarjala pristnih kolesarskih gostov. Enako velja za kolesarske steze, ki so se bolj samomorilske, kot voznja s kolesom po glavni cesti. Enako velja za deficit kvalitetne (!) kolesarske trgovine in servisa. Gost, ki se namaka v smrdeci termalni vodi in konzumira 5 kg hrane dnevno, je ze zdavnaj iz mode. Uradnisko prezet TIC, ki je sposoben proizvajati samo apaticne informativne tiskovine, ne ustvarja nobene dodane vrednosti. In nenazadnje, kako naj se gost pocuti dobrodoslega, ce ga zaposleni niso zmozni nagovoriti v njegovem jeziku, kaj sele, da bi hkrati obvladali slovenski jezik. Prekmurje je zal postalo pisoar za razlicne interese. Prekmurec, zbudi se!

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 15:39 Obiskovalka Prekmurja gost

        Z družino smo počitnikovali v Panonski vasi. Smo si v Murski Soboti sposodili Biciklin in se podali po kolesarskih poteh do Mure. Je bilo prav lepo, pa malo po vaseh in čez travnike, tako da lahko dam samo pohvalo za odlično speljane poti in odliča kolesa. Niso za v Goričko, po Murski in okolici pa več kot dobra. Biciklin z baterijo pa je sploh dober. Še skok na jezero in osvežitev. Pohvalno in le tako naprej.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 17:47 Sado gost

        Tisti kolesarji, kateri vozijo MTB, so jim goričke off road steze daleč od samomorilskih. V bistvu so te naše off road steze namenjene čistim začetnikom in družinam. Tisti, ki so pa vajeni asfalta, se ga pa naj držijo še naprej. Res je sicer, da so vsi Tic-i pri nas namenjeni bolj ali več sami sebi in živijo predvsem od evropskih razpisov, kakor večina podobnih ustanov pri nas.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2020 ob 23:23 Marjan gost

        zdravo Mazo, berem tvoj komentar pa sem iskreno povedani zelo uzaljen kot Prekmurec ampak ne ker to ni res ampak zato ka je tvoje napisano bolece resnicno in je priletelo naravnost v srce. predolgo smo se pustili j* od nasih prodanih soprekmurski dus in pa tudi od zunanjih seveda, sedaj pa je tak kak je na zalost :( upam samo ka mlajse generacije nejso tak pokvarjene kak trenutni odlocevalci v Prekmurju naprimer pa tui v Ljubljani

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2020 ob 23:41 Biker gost

        Zdravo, se strinjam s tabo. Glede načrtnega oviranja kolesarskega turizma pa se lahko samo pridružim na podlagi večletnih milo rečeno negativnih poslovnih izkušenj v Moravskih Toplicah. Potem imaš tukaj še grozo od Save turizma in pa milijon različnih prekmurskih agencij, ki vlečejo vsaka v svojo smer, ampak vedno z istimi uradniki in samooklicanimi strokovnjaki za turizem. Mislim, da imamo vse, samo mentaliteta nam ne dopušča, da bi se dvignili nad represivne in retrogradne sisteme (kot je Marjan povedal: predolgo smo se pustili j* od naših prodanih soprekmurski duš in pa tudi od zunanjih seveda). Ampak ni vse tako črno, regija se vseeno počasi razvija, čeprav še vedno v tisto smer 'pisoarja' različnih interesov. Če ne bo prišlo do organske spremembe, bo pa - mislim da - vsaj prišlo do prisilne spremembe, ko se bo struktura gostov tako strahovito zamenjala, da bo Prekmurje naenkrat postavljeno pred zid, ker bo obstoječa ponudba neustrezna, čeprav prej opevana kot najboljša s strani "oh in sploh" strokovnjakov.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2020 ob 0:37 vidocq gost

      te sebeborčan , župan z MT ma kaj pokazati , razen projektov z državnega nivoja , kaj čednoga pa itak pri njemi nej zraslo, samo zdaj je bog ko vlada sds

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.07.2020 ob 15:09 Bajkec gost

      Zakoj pa liter pa slatina nej na mize?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 4:50 gost

        Zakaj pa ni Trgovina z kolesi,. Se Malo pa boste Slovenijo prodali!! Me JE SRAM ,se moji sinovi znajo vec Prekmurski pa so tu rojeni,stari 50 let.Malo pomislite, da VAM nekaj manjka .pa znate kje??🚲🚲🏍️🇨🇦

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.