https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Majhno zanimanje za cepljenje med maturanti

19.4.2021  

V Sloveniji se je 2625 maturantov in zaposlenih, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature odločilo, da se bo cepilo proti covidu-19.

Zanimanje za cepljenje med približno 18 tisoč maturantkami in maturanti je majhno. Na Nacionalnem inštitutu za javne zdravje (NIJZ) so prejeli naročilo za 2625 odmerkov cepiva proti covidu-19 za cepljenje maturantov in zaposlenih, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature. Med njimi je 47 naročil za cepljenje mlajših od 18 let, so na NIJZ pojasnili za STA.

Spomnimo, da je maturante vlada v prenovljeno strategijo uvrstila med prednostne skupine, da ne bi bili zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom še dodatno v stresu in bi se lahko v miru pripravljali na zrelostni izpit.

Možnost za prijavo so maturanti imeli danes do 12. ure, cepljenje maturantov pa so pristojni napovedali za petek. Maturante bodo cepili s cepivom AstraZeneca, mlajše od 18 let pa s cepivom proizvajalcev Pfizer in BioNTech.

Foto: Pixabay

"Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je na današnji novinarski konferenci dejala, da če se maturanti ne bodo odločili za cepljenje v petek, dodatnega termina za cepljenje v spomladanskem delu ne načrtujejo. Glede morebitnega dodatnega termina za cepljenje maturantov pred jesenskim rokom mature pa še niso govorili.

Nacionalni koordinator za logistični del množičnega cepljenja Jelko Kacin je ob robu slovesnosti ob obeležitvi 30. obletnice sprejetja zakona o vojaški dolžnosti dejal, da interesa maturantov za cepljenje ne komentira. Je pa ocenil, da dijaki malo vedo o tem, a verjame, da "bodo prav kmalu ugotovili, da to prinaša precej prednosti, stabilnosti in bistveno manj izzivov, kot se zdi", poroča STA.

Časovnica izvedbe mature po navedbah ministrstva ostaja nespremenjena, več podrobnosti pa je pričakovati na novinarski konferenci, predvidoma v sredo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2021 ob 18:25 gost

      Znova je Ivan Janez Janša mimo pljunil. Razen njegovih ovčk in plačancev ga v tej državi nihče ne jemlje resno.

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2021 ob 19:04 gost gost

        Majhno zanimanje za cepljenje med maturanti, saj niso nori, mladoletne z enim, polnoletne z drugim, ZAKAJ ?? Nekaj je narobe !!!

        17 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2021 ob 19:29 gost

      Zdaj zvečer sestankujeta zvon 1,,, Januš,,, in zvon 2,,, škof zore,,,,. Dogovarjata se kako bodo potekala verska srečanja in obredi. In koliko se dobijo od davkoplačevalcev verski osluzbenci keri so ločeni od države. Slovenija je edina država kjer ukrepe odreja jo cerkev in vlada skupaj čeprav sta z zakonom razdeljeni. Za vse te mahinacije pa plačujejo davkoplačevalci glupi narod.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2021 ob 19:33 gost

        ti si pa edini tu ki je prizadeti in v svoji przadetosti naravnost uživaš,saj kot poje Adi Smolar ,ja sem nor ja sem ubogi bogi bogi mali stvor ..hehe si res ubogi mali stvor

        4 13 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.04.2021 ob 20:06 gost

      Debil zabiti kake veze ima stem kaj sem jaz napisal in tvoj komentar. Saj si tudi ti davkoplačevalec tudi tebi se krade tvojim otrokom tvojim staršem tvoji familiji in laže. Kaj je tu nejasnega.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2021 ob 23:47 gost

        haha dajn nehaj budalo Df,davkoplačevalci plačujemo tudi tvoje prizadete izpade,tvojo socilano na katero si prisesan in do nedalnjega pakete rdečega križa po katere si hodil,ker si pač si v živlenju bil in boš ostal nula.lažeš pa sam sebi in vsem nam tu na portalu le ti pod 1000 nicki,ko si cele dneve sam z sabo pišeš,pač nimaš prijateljev in si nula,verjetno kak narkoman ali kaj si pač dno družbe

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.04.2021 ob 7:56 gost

        23:47, ti si shizofrenik. Vedno me vidiš tam kjer me ni. Lep dan in uživaj v Noriškem kraljestvu.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.04.2021 ob 22:07 gost

      Ja pa tebe debeli najbolj od vseh vodi Janša, brez njega si zgubljen. On je tvoj pastir ti pa njegova izgubljena ovca-Bacek Jon

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.04.2021 ob 6:07 Magyar Bacsi gost

      Maturantje so pametnejši od Puklastega Janoša!!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.04.2021 ob 6:09 Geza Mezga gost

      Maturantje so pametnejši od Puklastega Janoša!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.04.2021 ob 6:10 Magyar Bacsi gost

      Puklasti Janoš se nahaja na nivoju zaostalega šimpanza.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.04.2021 ob 7:54 gost

      Celi svet gaje spregledal kako debilno bolano je,,, Janez grozni,,, samo njegovi hlapci buziji debilni ga vidijo mavrično. On se pa iz njih norčuje kajti on jih samo rabi za glas številka. Drugače so za njega samo cigu miguji nepomembni.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.04.2021 ob 7:59 gost

      Avstrijci mu pravijo slovenski pacient št.1, Nemci mu pravijo alpski Trump twitto.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.04.2021 ob 8:23 gost

      J.J. je tata mata za levuharje. Namesto da pišete bedarije pojdite iskat puško .NEKJE V KORUZI JE ,TJA JO JE ODVRGEL POCENI KLOVN.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.