https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Visoka kazen za Maribor, kazen tudi Muri in Gorici

29.5.2021  

Prejšnji vikend se je odvila tekma, na kateri je Mura premagala Maribor in osvojila prvi naslov državnega prvaka. Zaradi neprimernega vedenja navijačev pa sta tako Mura kot Maribor s strani disciplinskega sodnika NZS Boštjana Jegliča prejela kazen.


Mariboru 8.750 evrov kazni

Mariboru so naložili kazen v višini 8.750 evrov zaradi večkratnega metanje papirja na igralno površino, večkratnega prižiganja bakel na tribuni, metanja bakel na igrišče, žaljivega skandiranja, vdora navijačev na igrišče ter predkaznovanosti.

Muri 450 evrov kazni

Mura pa je dobila 450 evrov kazni zaradi prižiganja bakel na tribuni in metanja bakel proti igrišču, kot olajševalna okoliščina pa je bila upoštevana pisna izjava kluba.

Kazen tudi za ND Gorica

V zadnjem krogu sezone si je kazen prislužila tudi Gorica, in sicer zaradi kršitev predpisov NZS. Na tekmi namreč ni bilo glavnega trenerja, k kazni 480 evrov pa je prispevala tudi predkaznovanost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2021 ob 17:14 Tutu gost

      Muri zmeraj pišejo smešne kazni. Mura bi na vsaki tekmi v štartu mogla plačat min. 5000e.

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2021 ob 17:30 gost

      Tutu ti si stvarno idiot in idiot boš ostal do smrti.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2021 ob 8:52 gost

      Vsi ste vi idioti brez izjeme niti pojma nimate od obnašanja pravega navijača vi se vedete hujše kot živali vi predstavljate svoj jazz ne pa kot podpora kluba normalen navijač se poleg vas počuti ogroženega in osramočenega.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2021 ob 22:06 glista gost

      ne razmin takših navijačov ka idejo bedarije delat za kere te more klub kazensko odgovarjati... takše primerki bi mogli dobiti prepoved na tekme... pa te se ne bi kazni plačuvale vsako tekmo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.