https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Šimundža in Kous: Izkoristiti moramo priložnosti

Murska Sobota, 24.8.2021  

Nogometaše Mura čaka v četrtek, 26. avgusta, ob 21. uri težko gostovanje v Gradcu. Prvo tekmo 4. kroga kvalifikacij evropske lige so namreč doma izgubili proti Sturmu z rezultatom 1:3.

Pred gostovanjem v Avstriji sta svoje misli strnila trener Ante Šimundža in Žiga Kous, ki je povedal, da priprave na četrtkovo tekmo potekajo normalno, enako kot na vsako drugo tekmo. "Komaj čakamo in se veselimo, da bomo lahko igrali v Gradcu. Za neizkoriščene priložnosti nam je lahko žal, ampak pred nami je nova tekma. Gremo na zmago in upamo, da nam bo uspelo," pove Kous.

Pot do zmage bo po besedah Kousa samo ta, da ne bodo delali toliko napak, kot so jih na Fazaneriji. "Izkoristiti moramo priložnosti, ki jih bomo imeli."

"Moramo biti kompaktni in agresivni v obrambi. Prejeti goli na Fazaneriji so posledica naših napak, zato moramo biti na tekmi zbrani in zelo fokusirani," pove Kous. 

"Murašem se v Gradcu obeta podpora njihovih navijačev. "Vemo, kaj nam pomenijo naši navijači, so naš dvanajsti igralec. Upam, da bodo čim bolj glasni," je zaključil Kous.

Kako se v četrtek lotiti Sturma?

"Popolnoma jasno je, kako je treba delovati v evropskem tekmovanju in na kako visokem psihičnem ter fizičnem nivoju moraš biti. Te stvari ne bomo spremenili. Skušali se bomo prilagoditi trenutni situaciji, v katerem smo zaradi poškodb, in biti na maksimalno najvišji možni ravni," pove Šimundža, ki je glede obžalovanja na neizkoriščene priložnosti v zadnjih dvajsetih minutah tekme v Murski Soboti povedal, da si vedno želijo zadeti. "Ustvarili smo si ogromno priložnosti, predvsem v zadnjem delu tekme, a žal nismo zadeli. Za nas je težko držati tako visok nivo vseh 90 minut. Dejstvo je, da bomo tokrat morali biti zelo konkretni v priložnostih, ki se nam bodo ponudile, ter stabilni in čvrsti v trenutkih, ko bo Sturm prihajal pred naša vrata," pove Šimundža.

"Če želimo priti v enakovreden položaj moramo dati dva zadetka. Treba je iti počasi, doseči enega po enega, ne moremo dati drugega gola pred prvim. Moramo najprej poskrbeti za to, da bomo čim boljši in čim bolj tekmovalni z nasprotnikom. Tekmo moramo graditi počasi, sama strategija pa se bo odločila glede na to, kakšna bo postava."

Zdravstveno stanje v ekipi?

Šimundža: "Imamo še dva dni do tekme, tako da bomo še videli, kako bo. Gotovo je, da še nekaj časa ne bo Luko Bobičanca, čeprav zdravniška služba dela vse, da bi se čim prej vrnil. Videli pa še bomo, kako bo z Nikom Lorbkom in Alenom Kozarjem."

Podpora navijačev 

Po besedah 49-letnega stratega Mure logistično gledano tekma ne bo tako utrujajoča. "Hvala bogu, da bodo navijači dvanasti mož ob igrišču. Upam, da se bodo udeležili tekme v čim večjem številu. Vendar pa poznam stadion in vem, da je lahko na njem zelo vroče vzdušje, če se to želi narediti. Verjamem, da bo v Gradcu zelo dobro nogometno vzdušje," zaključi Šimundža.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2021 ob 17:13 gost gost

      IDITE NA GLAVO, SAJ IZGUBITI NE MORETE ČIST NIČ

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2021 ob 18:56 gost

      ŠIMUNĐA Je tak kak opica VALI __MAJMUN!!!!!!!!!

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2021 ob 5:33 lepec gost

        Primarij za: krave, bike, goveda in sevea ljudi z vodeno glavo.!!! 5:1 za Sturm. Sicer pa vprašanje koliko se bodo sploh trudili. Poanta pa je, da to kar Mura igra sploh ni nogomet ampak balinanje. Opravičujem se vsem pravim balinarjem.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2021 ob 19:52 BBBBBBBBBBBBBB gost

      Lepo, da ste optimisti, ampak to vseeno ne bo dovolj, izgubili boste še drugo tekmo, tokrat bo še rezultat bolj izdaten v korist Šturma.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2021 ob 20:51 gost

      To si napovedoval proti Makedoncem proti Ludogorcu ,Proti Žalgirisu in povsod si POPUŠIO.PUŠONJA EDEN,PUŠI ŠE NAPREJ.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2021 ob 21:16 nogometaš gost

      Zakaj ne privoščite uspeha Muri? Nič niste investirali, Slovenija pa dobi mnogo. Ante, gremo naprej!

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2021 ob 7:24 gost

        Že mnogokrat napisano zakaj, zato, ker tako nadutih in umsko fuknjenih navijačev ni nikjer v Sloveniji, pojdi samo na eno murino tekmo in boš videl in slišal obnašanje na tribunah.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2021 ob 21:59 lepec gost

      Filozofi!!!! Sokrates bi bil pravi vajenec za toplega Šimenoga.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.08.2021 ob 7:45 neandertalec gost

      navijamo za crno bele z graza

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.08.2021 ob 9:01 Čergoli gost

      Z Rakičanskega letališča je poletel Jumbo Jet za Graz z drislavimi, usranimi Murinimi nogometaši. Vsi so posrani, ukozeni......

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.08.2021 ob 10:02 AJAJAJAJAJ gost

      Šimeni spet nalaga in nalaga. Nima pojma o nogometu. Srečkovič, nič drugega. Na tone je takih trenerjev v Sloveniji. Upam na vsaj petardo v mreži Mure.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.08.2021 ob 10:43 gost

      MURA vam bo spet zaprla smrdljive pokvarjene gobce.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.08.2021 ob 10:51 farkaš madzar gost

      cipot si niti kruha neve vrezati, hahaha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.08.2021 ob 10:52 tomincgorgona gost

      gremo nafta lendava,jebes muro

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.08.2021 ob 13:27 gost

      ČE BI ŠIMUNJAKOVIČ BIL DOBER TRENER , se nebi pasel pri Muri ,ampak drugje za dober denar!! Za vas pastirje pa je vse dobro ,samo da hrumij !kozojebci!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2021 ob 15:35 Lujz gost

        Ajdi mađar fuknjeni ne joči peter.. vij indijanci še 10 lejt nete vidli prve lige nej ka bi evropo senjali !

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.08.2021 ob 16:34 Tutu gost

      @Lujz, to je vse kar premoreš?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.