https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Mitja Slavič zmagal v slovenskem kasaškem derbiju in ob tem postavil rekord

6.9.2021  

Na ljubljanskem hipodromu Stožice se je v nedeljo, 5. septembra, odvil kasaški spektakel na katerem sta padla dva rekorda - rekord derbijev in najboljši čas, kadarkoli iztečen na slovenskih hipodromih. Zmaga v derbiju in s tem lovorjev venec pa je pripadla Mitji Slaviču iz Ključarovcev.

Osrednja prireditev sezone v organizaciji Kasaškega kluba Stožice in Kasaške zveze Slovenije je privabila preko 4.000 radovednežev. Ti so bili priča sijajnim dirkam, čas pa so si lahko krajšali s stavami, bogato gostinsko ponudbo, otroci pa s pestrim otroškim programom.

Na kasaškem derbiju slavil Mitja Slavič

Glavna točka tekmovalnega programa je bil 31. slovenski kasaški derbi. Za prva favorita sta veljala Prime MS in Mitja Slavič iz znane kasaške družine Slavičevih. Mitji se je derbi doslej vztrajno izmikal, saj je bil že trikrat drugi in enkrat tretji.

Takoj po štartu sta se podala v vodstvo in tam odpeljala celotno distanco 2.600 metrov. V zadnjem krogu se mu je ob bok pridružil Marion Mark z Jankom Sagajem, sicer sosedom iz vasi Ključarovci. Oba predstavnika Kasaškega kluba Ljutomer sta precej izenačeno tekmovala skoraj do ciljne črte, a je vendar bil nekoliko močnejši Prime MS. Ob tem je padel tudi rekord derbijev, ki zdaj znaša v kilometrskem času 1:16,9.

Tretje mesto je pripadlo ljubljanski kobili Dear Abby, ki jo je vozil predsednik Kasaškega kluba Stožice Viktor Dolinšek. Zanj je to že tretje 3. mesto v derbijih. Na četrtem mestu sta derbi končali Ajda Gorenc in Rio Flora, peti pa je bil Palattin z Milanom Žanom.

V ljubljanski milji slavil Peter Zadel ml. s fantastičnim Mauglijem

V drugi največji dirki imenovani ljubljanska milja so se pomerili najboljši domači in uvoženi kasači, zmaga pa je znova odšla v Ključarovce, saj je slavil brat drugouvrščenega konja iz derbija, Maugli. Janko Sagaj je sicer konja pred nekaj tedni prodal in zdaj teče za barve lastnika Dejana Bačića iz Srbije, v sulkiju pa je danes sedel Peter Zadel mlajši, ki sicer živi in dela kot kasaški trener na Švedskem.

Po dirki je Zadel dejal, da je v svoji karieri sedel že za skoraj 1000 kasači, a meni, da je Maugli eden izmed dveh ali treh najboljših, kar jih je kadarkoli vozil. Maugli, ki ga še vedno trenira Sagaj, je namreč postavil nov rekord slovenskih hipodromov - miljo je namreč pretekel s kilometrskim časom 1:13,2, kar je evropsko primerljiv rezultat.

Drugo in tretje mesto sta osvojila konja iz hleva Zvonka Osterca iz Križevec pri Ljutomeru Krack du Clocher in Take Me Home z voznikoma Vitom Šadlom in Paolom Scamardello.

Spored štel kar devet kasaških dirk

Tretja večja dirka na bogatem sporedu, ki je štel kar devet dirk, je bila dirka tradicionalne pasme ljutomerski kasač za veliko nagrado Ljubljane. Dobil jo je član Kasaškega kluba Ljutomer Saša Seršen s konjem Fjorijem, kljub temu, da je na štartu malce zaostal. Za izjemni tandem je to že peta zmaga sezone.

Poleg devetih kasaških dirk so organizatorji priredili tudi dirko ponijev, kjer so se pomerili otroci. Zmagal je 11-letni Vid Gorenc iz Peči pri Grosupljem s svojo kobilco Srečko.

Foto: Boris Vranić

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2021 ob 19:38 gost

      Čestitamo nagrajencem!!!!!! Zanima me pa kje pa se nahaja znani konjederec Marko Slavič!?? A se je upokojil!???

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2021 ob 20:17 gost

      A to je šport? Da mlatiš žival, ki mora čimprej do cilja, ti pa gosposko sediš v sulkiju in uživaš v mukah tepenega konja?!? Fuj👎🏻

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2021 ob 19:05 gost

      kaj je suspendiran??????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 16:53 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.