https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Med reprezentanti do 21 let proti Angliji in Albaniji tudi trije Prekmurci

28.9.2021  

Selektor mlade nogometne reprezentance Slovenije Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov za prihajajoči kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Angliji 7. oktobra v Celju in Albaniji 11. oktobra v gosteh.

Slovenska reprezentanca do 21 let oktobra nadaljuje s kvalifikacijami za Uefa evropsko prvenstvo do 21 let 2023. Naši fantje bodo 7. oktobra ob 20.15 v Celju gostili reprezentanco Anglije, 11. oktobra ob 18.30 pa sledi še gostovanje v Albaniji.

"Nimam razloga, da bi veliko spreminjal ekipo, saj so fantje korektno oddelali predhodne obračune. V zasedbo se po poškodbi vrača Tamar Svetlin, ki nam ogromno pomeni in nam je manjkal na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah, medtem ko si je poziv zaslužil tudi Svit Sešlar z dobrimi igrami pri Olimpiji," je svoj izbor obrazložil Aćimović, ki ne more računati na poškodovana Nika Prelca in Daria Kolobarića, medtem ko sta Žan Kolmanič in Benjamin Šeško vpoklicana v člansko reprezentanco.

Slovenija je na prvih dveh tekmah zbrala tri točke, po tesnem porazu na Češkem in zmagi v Andori. »Na Češkem smo odigrali dobro tekmo, a ostali brez točk, medtem ko smo v Andori vknjižili vse tri, kljub dejstvu da na igrišču nismo bili takšni, kot bi si želeli. Mislim, da so fantje spoznali, da moraš biti na vsaki tekmi stoodstoten in da ne sme biti prisotnega nikakršnega podcenjevanja. Vedno, ko oblečeš dres z državnim grbom, moraš dati vse od sebe,« je jasen slovenski selektor, ki pričakuje zanimivo dogajanje v slovenski kvalifikacijski skupini. »

FOTO:NZS.

"Skupina je tekmovalna, vse tekme bodo dobre. Pred kvalifikacijami so fantje morda mislili, da bomo imeli lažje delo z Andoro, a nato hitro spoznali drugo plat medalje. Vsaka tekma je zgodba za sebe, želim si pa, da bomo zbrali čim več točk in da bomo čim bolje videti na igrišču," si želi Aćimović. Tekma z Anglijo bo za večino nogometašev ena največjih v dosedanjem delu kariere. Angleže smo analizirali na tekmi s Kosovom in jasno je, da so prvi favorit naše skupine. Upam, da bodo fantje prišli zdravi na zbor in pokazali podobno igro kot na Češkem," pred poslastico v Celju pravi Ačimović, ki si želi pomoči gledalcev: "Želim si, da bi čim več gledalcev podprlo naše fante, saj jim to veliko pomeni. Vsi skupaj lahko naredimo dober rezultat. Prepričan sem, da bodo fantje dali vse od sebe in šli na glavo," je zaključil selektor. Slovenci na naslednjem obračunu zagotovo ne bodo imeli težav z motivacijo, saj jim bo nasproti stala ugledna zasedba Anglije, sicer tudi prvi favorit skupine, doda za NZS Aćimovič.

Seznam vabljenih igralcev: Martin Turk (Parma), Žan Luk Leban (Everton), Luka Čadež (Triglav), Žan Trontelj (Bravo), Vid Koderman (Maribor), Michael Pavlović (Olimpija), Gašper Pečnik (Aluminij), David Zec (Celje), Dušan Stojinović (Khimki), Žiga Laci (AEK), Mark Španring (Bravo), Mark Zabukovnik (Radomlje), Enrik Ostrc (Olimpija), Aljaž Casar (Hoffenheim), Benjamin Markuš (Domžale), Luka Vešner Tičić (Koper), Tjaš Begić (Celje), Tamar Svetlin (Celje), Aljoša Matko (Hammarby), Nino Žugelj (Maribor), Kai Cipot (Mura), Svit Sešlar (Olimpija), David Flakus Bosilj (Aluminij).

Med njimi so tudi trije Prekmurci: napadalec Kai Cipot, ki igra trenutno za Muro, branilec Žiga Laci, ki igra za AEK Atene in vezist Aljaž Casar, ki igra za Hoffenheim II.

Naslovna fotografija: Pixabay.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2021 ob 20:31 AJAJAJAJAJ gost

      KAI CIPOT - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2021 ob 20:31 gost

      EVO OPET, CIPOTI

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2021 ob 20:35 gost

      Bokibogme saj 20 mladih nogometašev imamo v Prekmurju, ki so boljši od toga Cipota. Kojega boga vidi kdo na njem, vse mafija zato pa je slovenski nogomet v p........ m..........

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 7:14 pik gost

        haha nevoščenost pa taka. Ge so te ti nogometaši?!? Ge špilajo? Očitno v ograček ligi! Nega jih nigi, saj nej ka bi mogli pri Muri špilati, lejko bi špiali kje drugje če so tak dobri in vrhunski! Namesto ka bi podpirali mlade in domače itak samo faušija. Za Casarja ka špila v 4 ali 5 nemški ligi nišče nika nede pravo, za lacija ka niti neje med 18 nede nišče nika pravo. zakoj? Zato ka sta v tujini in to super! Cipot kda je šiplo je dal 3 gole in asistenco!

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 7:18 Smesni ste gost

        No te pa naštej vsaj 3 od teh 20 talentov in daj pripiši še kje igrajo da bomo še drugi vedeli.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2021 ob 23:34 EVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ............................................. W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2021 ob 6:05 gost

      Mudonja

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2021 ob 7:37 gost

      Jes pa tak poven. Vsi tej dečki so si prislužili vpoklic. Laci in Casar igrata v tujnini, Cipot igra pri Muri kera je državni prvak in tudi dal gole. Tak ka podprimo tej prekmurske dečke, saj itak nas tej v Ljubljani kaj dosti ne povohajo oz večkrat pozabijo ka se tudi v Prekmurji igra nogomet, tak ka bar tak skuper stopimo in podpremo z pozitivizmom dečke, nej pa samo negativizem!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.