https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Uradni napovedovalec Mure 05 odklonil ponudbo Nafte ...

28.9.2011  

Današnji derbi med Nafto in Muro 05, ki bo v Lendavi, dviga temperaturo v naši pokrajini. Vstopnice so praktično pošle, tako da lahko pričakujemo poln stadion z odličnim vzdušjem na tribunah. 

Pred tekmo so se na Murini spletni strani pozabavali z nekaterimi zanimivostmi iz obeh taborov.

- Stadion v Lendavi ima po podatkih Prve lige 3000 sedežev. Če prištejemo stojišča za obema goloma, lahko na tekmi pričakujemo okrog 3500 gledalcev. Julijski derbi v Murski Soboti si je ogledalo nekaj čez 6000 gledalcev.

- Nogometaši Mure so po prihodu Anteja Šimundže zabeležili pet tekem brez poraza. V teh tekmah so trikrat zmagali, dvakrat pa igrali neodločeno. Na drugi strani je Nafta zmagala na zadnjih dveh tekmah.

- Mnogi za edini pravi prekmurski derbi priznavajo dvoboje Mure in Beltinec, ki so zaznamovali devetdeseta leta. Takrat sta po šivih pokala tako beltinski športni park kot naša Fazanerija. V devetdesetih letih ni bilo takšnega rivalstva med Muro in Nafto, se pa starejši navijači spominjajo rivalstev teh dveh klubov v letih pred osamosvojitvijo.

- V sezonah 1991/92 in 1992/93, ko je Nafta igrala v prvi ligi, je pri Muri igral Franc Cifer, pri Nafti pa Marjan Drvarič. Franc Cifer je trenutno pomočnik trenerja Anteja Šimundže, Marjan Drvarič pa je danes poslovni direktor lendavskega kluba.

- Na tekmi v Lendavi bo pri Nafti manjkal Stjepan Caban, ki mora počivati zaradi rumenih kartonov. Caban je zadel za Nafto na zadnji tekmi proti Mariboru. Pri Muri ni kaznovanih igralcev, v ekipo pa se vračata Erik Janža in Mitja Lotrič, mlada slovenska reprezentanta U-19.

- V zgodovini samostojne Slovenije je za Nafto igralo veliko igralcev, ki so plod murine nogometne šole, na drugi strani pa lahko Naftine igralce, ki so ograli pri Muri, preštejemo na prste ene roke. Trenutno pri Nafti igrajo Ajlec, Prša in Sreš, ki so dali skozi murino nogometno šolo.

- Nafto je v prvi sezoni samostojne Slovenije med drugim treniral Stanko Maučec, v drugi sezoni pa Milan Koblencer. Koblencer je Nafto leta 2005 popeljal v prvo ligo, ko so v prvenstvu druge lige osvojili drugo mesto.

- Na vseh uradnih tekmah med Muro in Nafto še doslej noben igralec ni prejel rdečega kartona. Vključno z julijsko tekmo je rumeni karton prejelo osemnajst igralcev.

- Nafta je pred sredinim obračunom v Lendavi želela za uradnega napovedovalca tekme angažirati Bojana Gorčana, ki je že dolga leta uradni napovedovalec na Fazaneriji. Gorčan, ki je po duši in srcu muraš, je ponudbo odklonil.

Foto utrinke s tekme Mura 05 : Nafta, ki je bila odigrana 31. julija letos, si lahko ogledate TUKAJ.

    Komentarji

    1. xx
      28.09.2011 ob 13:26 xx

      gorčan legenda!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PIZDUN
      29.09.2011 ob 9:21 PIZDUN

      ITAK

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PIZDUN
      29.09.2011 ob 10:41 PIZDUN

      ZDAJ MO SE DRLE AJMO GORČAN TAU DE NAVIJANJE HAHA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.