https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Rokometaši Pomurja izgubili zadnjo domačo tekmo v jesenskem delu

Murska Sobota, 10.11.2021  

Minuli konec tedna so rokometaši Pomurja odigrali še zadnjo domačo tekmo v jesenskem delu prvenstva, katero so po slabi predstavi v prvem polčasu izgubili s končnih 27:34 proti ekipi Kronos iz Logatca.


RK Pomurje - RK Kronos 27:34 (11:21)

RK POMURJE: Čepe, Černela (10 obramb), Vild-Marič (2 obrambi), Pintarič, Črešner 2, Basri 4, Sever 6 (2), Žižek - Cvetko 9, Hedl 2, Šerbinek 1, Ružič, Kocan 3, Kuhar, Vajda-Ornik. Trener: Alan Potočnjak.

RK KRONOS: Maričič (1 obramba), Marušić (8 obramb), Breznikar, Okorn, Purkart, Ribič 9 (6), Jakac 6, Kamnikar 3, Šoja 1, Pirnat 2, Valentinčič 3, Kovačevič 9 (1), Stegel 1, Hrovatin. Trener: Marko Cvijič.

V zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva (sledita še dve gostovanji in prosti krog) so rokometaši Pomurja s (ponovno) katastrofalnim 1. polčasom zapravili priložnost, da bi si priigrali prve domače točke. Do tega kroga zadnja ekipa Kronosa je bila v Murski Soboti boljša z rezultatom 27:34. Gostje so večji del opravili v 1. polčasu, ko so vodili z 11:21 - v 26. minuti celo za +13. 

Gostje so bolje začeli in v 2. minuti povedli z 0:2. Prvič so za +4 povedli v 8. minuti (2:6). Domači so 3. zadetek dosegli v 9. minuti (3:7), medtem ko so naslednjega dosegli šele 10 minut kasneje, v 19. minuti (4:13). Gostje iz Logatca so torej naredili delni izid 0:6. Goste so v 26. minuti vodili za visokih +13 (8:21), vendar so domači po nekoliko boljšo obrambo do konca 1. polčasa približali na 11:21.

Prvi zadetek v drugem polčasu so sicer dosegli goste, vendar so domači do 37. minute odgovorili z delnim izidom 4:1 in se bližali na 15:23 in prižgali majhno luč na koncu predora... Najbližje so se Prekmurci približali v 49. minuti ko so znižali na 22:27 in v 52. minuti 23:28 in glede na igro v tem delu tekme je kazalo na pravi čudež, da bi domači ulovili goste. Vendar je nesreča še vedno spremljala domače, ki so zapravili preveliko število "zicerjev" in dopustili, da go gostje varno pripeljali tekmo do konca in se veselili prve zmage v prvenstvu. Končni izid 27:34.

Kljub 12 obrambam domačih vratarjev (od tega Černela 10) proti 9. obrambah gostujočih vratarjev je tekmo odločil delež zadetih strelov, ki je bil na strani gostov 69% proti 53%. Domači so bili premalo zbrani pri zaključnih strelih.

Kronos se je z zmago pridružil skupini štirih ekip s po eno zmago v kateri je tudi RK Pomurje. Zraven sta še Arcont Radgona in Drava Ptuj. Na vrhu lestvice so 3 ekipe, ki še niso izgubile - Velika Nedelja (10 točk), Ajdovščina (9) in Kočevje (7) s tekmo manj. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.