https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Šimundža in Maruško optimistična pred tekmo z Olimpijo

Murska Sobota, 19.11.2021  

Mura bo v 17. krogu Prve lige Telemach, to soboto ob 20.15 gostovala v Ljubljani pri Olimpiji. Pred tekmo sta svoje misli strnila trener Ante Šimundža in Matic Maruško. 

Matic Maruško je povedal, da jim je po napornem ritmu, ki so ga imeli, reprezentančni premor prišel zelo prav. "Spočili smo se, nadgradili še nekatere zadeve, analizirali vse skupaj in verjamem, da gremo v ta zaključek z eno dobro energijo."

Odigranih je bilo že 29 tekem, kar se po besedah Maruška pozna predvsem na pridobivanju izkušenj.

Muraši so po odigranih šestnajstih ligaških tekmah na petem mestu Prve lige Telemach, pri tem pa so zabeležili le pet zmag. Maruško je na vprašanje, če je kaj nemira med nogometaši, ker ni toliko zmag, kot prej, dejal: "Mi se zavedamo svojih kakovosti, smo na dobri poti in verjamem, da se nam bo to vse skupaj obrestovalo."

Glede tega, ali lahko ponovijo lanski uspeh, Maruško pravi, da ne razmišljajo tako daleč. "Gremo iz tekme v tekmo, videli bomo, kaj bo prihodnost prinesla."

Muraše jutri čaka tekma z Olimpijo. Prva se je končala z zmago Mure doma. Olimpija pa se je od zadnje tekme "spremenila". "Vemo, da gre za zelo kakovostno ekipo. Vsaka ekipa dobi z novim trenerjem nekaj drugačnega, ampak tudi mi vemo, da imamo svoje kakovosti. Osredotočamo se na svojo igro, svoje principe in to bomo skušali uveljaviti. Verjamem, da bo srečanje zelo zanimivo," pove Maruško in doda, da se na vsakega nasprotnika vedno pripravljajo maksimalno. "Ne glede na njihove spremembe, se vse skupaj analizira in to naš strokovni del opravi zelo dobro."

Maruško pred tekmo v Ljubljani upa, da bodo imeli veliko podporo s tribun.

Ante Šimundža je uvodoma povedal, da jim je reprezentančni premor prišel prav. "Bili smo zelo obremenjeni. Prvi del je bil bolj regeneracijski, drugi teden smo se lotili ponavljanja principov v sami igri, v fazi napada in obrambe. Vrnil se je tudi Jan Gorenc, kar je bilo zelo pozitivno," pove Šimundža in doda, da so željni tekem, treniranja, napredovanja, da pa so posledice, to je tudi vidno."

Ali je možno po 29-ih odigranih tekmah, v štirinajstih dneh dvigniti ekipo energetsko?

Po besedah Murinega stratega je fizično to malo težje, energetsko je pa zelo možno. "Zelo pomembno je, da smo na svojem maksimumu, da damo svoj maksimalni trud, v vsakem trenutku, na vsakem treningu, vsaki tekmi, z naše strani bo pomembno, da bomo osredotočeni."

Tekma z Olimpijo

"Proti trenutnemu trenerju in nekaterim igralcem, ki so prišli nazaj, smo že igrali. Enostavno stvar je v tem, da so se stvari malo spremenile naprej, niso takšna neznanka, ker je vse možno pogledati v današnjem času," pove Šimundža, ki doda, da je to popolnoma drugačna ekipa, drugačna filozofija in na to se morajo ustrezno pripraviti. "Dojemanje ali filozofija je pri nekdanjem in sedanjem trenerju podobna, zahteve in principi so pa pri njima drugačni."

Muraši se zavedajo gostovanja, težkega nasprotnika in ne glede na to, kaj se je dogajalo prej in kaj se bo dogajalo, morajo biti na zelo visokem nivoju, izpostavi Šimundža in doda, da želijo biti zelo nevarni v fazi napada, čvrsti v fazi obrambe. "To je težko gostovanje, pri težkem nasprotniku. Verjamem, da bomo prišli do pozitivnega rezultata."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2021 ob 19:20 Nemanja Milovič gost

      Itak se bodo ukozili!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.11.2021 ob 19:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Joj,Nemanja,san že ćistu mislu ka si odapel....pa tij še skuter matraš...jebeš ga...sociala slovenska ti to omogoča... sicer pa. ..nazivni Srbini več niste kaj ...še manj ......"Majgeri"tudi več ne zmoreš,nikoli nisi,jaz pa...."Budokai".

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2021 ob 9:47 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Misli si,vrág te jemlé,e Jovo,socalno,slovenaćku.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2021 ob 9:57 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Bimbo,Nemanja,vzdigni nugou,pa šćij kak pes,tij buš meni...Balkanjero,nepismeni,neizobraženi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2021 ob 11:07 gost

      Gremo in vidimo če je sreča na strani MURE.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2021 ob 11:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Mura,seljo moje....Indo....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.11.2021 ob 11:12 SOBOČANEC gost

      DEČKI PA TE BOBILI PO JOFRI ZEENI VAM NAKLADEJO TAK KA TE DRISLAVI ŠLI DOMOU.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.