https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

»Takšni dogodki mečejo slabo luč na najelitnejše nogometno tekmovanje v Sloveniji«

20.11.2021  

Danes je bila tik pred zdajci odpovedana tekma 17. kroga Prve lige Telemach med Olimpijo in Muro. V nogometnem klubu NŠ Mura so se odzvali na prestavitev tekme.

Izjavo za javnost po današnji prestavljeni tekmi z Olimpijo objavljamo v celoti.

"Glede na zadnje dogodke, ki so pripeljali do prestavitve današnje tekme med Olimpijo in Muro, se nam zdi prav, da ne ostanemo tiho.

V časih, ko smo že nekaj časa v primežu epidemije COVID-19 je zdravje vsekakor na prvem mestu. Tudi zato vedno stremimo k temu, da kar najbolje poskrbimo za zdravje nogometašev. Bojimo pa se, da primer, ki smo mu bili priča danes, ni povezan izključno z zdravjem in željo po varni organizaciji tekme.

Skrajno neodgovorno in ponižujoče se nam zdi, da smo bili o prestavitvi tekme obveščeni dve uri pred njenim začetkom, čeprav je v popoldanskih urah veljal sklep, da bo srečanje, ne glede na okužbe v Olimpiji, odigrano. Zanimiva je predvsem časovni potek dogodkov, ki so pripeljali do tega, da tekma ne bo odigrana. Čeprav se okužbe v Olimpiji niso pojavile danes in so prisotne že nekaj časa, doslej kot kaže ni bilo izdanih karantenskih odločb. Te so se, točno v takšnem številu, kot je bilo potrebno za preložitev tekme, pojavile nekaj minut po 18. uri. Tudi zaradi tega se lahko upravičeno sprašujemo, če je v ozadju zgolj in samo zdravje, ali tudi interes po prestavitvi tekme, ker bi tokratnim nasprotnikom najverjetneje manjkalo nekaj ključnih nogometašev. Sprašujemo se, zakaj v klubu niso kontaktirali NIJZ ob prvi okužbi in prvih stikih? Bi, v kolikor bi ostalo pri manjšem številu okužb, postopali drugače?

Preseneča nas, da se iz Olimpije glede težav, ki so se pojavile, niso obrnili na naš klub. Prejeli nismo nobenega uradnega obvestila ali prošnje, da bi se tekma zaradi težav z okužbami prestavila. Tudi na današnjem sestanku ob 13. uri ni bilo niti govora o tem, da v klubu čakajo na odločbe o karanteni. O tem ni bilo govora niti kasneje, ko smo se nekaj minut po 17. uri pri Olimpiji pozanimali ali bi lahko bila megla težava, da se tekma odigra. Tudi takrat o odločbah ni bilo govora. Vemo pa, kaj se je zgodilo eno uro kasneje.

Sami smo se v lanski sezoni pred tekmo 7. kroga proti Aluminiju znašli v podobni situaciji, ko je morala celotna ekipa v karanteno. To odločitev smo sprejeli in jo upoštevali, ker so tako velevala pravila. Nismo jih poskušali izigrati in smo zadevo, ki se nam je zgodila, sprejeli moško. Verjeti želimo, da je bil tudi današnji slučaj zgolj slučaj, a ne moremo se znebiti občutka, da smo bili izigrani. Naši nogometaši so v želji po čim boljši pripravi na tekmo že dopoldan odpotovali proti Ljubljani. V hotelu so imeli dnevni počitek in v času, ko so izvedeli, da tekme ne bo, so bili že pripravljeni na avtobusu, prav tako je bila naša slačilnica že pripravljena. Kdo nam bo v tem primeru povrnil stroške, ki so nastali v pripravi na to tekmo?

Konec koncev pa ne gre samo za nas, ampak tudi za tiste, zaradi katerih se nogomet igra. K sreči smo mi tisti, katere navijači spremljajo vsepovsod, na vsaki tekmi, eni tega privilegija nimajo. Tudi zato je novica, ki je prišla tako pozno, vplivala nanje. Velika večina jih je bila že na zbirališču v Lukovici, kjer je bil po dogovoru z Olimpijo zbor navijačev. Tudi zato gre razumeti njihovo jezo in ogorčenje.

Takšni dogodki mečejo tudi slabo luč na najelitnejše nogometno tekmovanje v Sloveniji. K njihovi preprečitvi bi lahko prispevala bolj stroga reakcija NZS ali pa pogovor med nami. Vsi skupaj si namreč prizadevamo, da bi se slovenski nogomet še naprej razvijal, da bi bil bolj prepoznaven in zanimiv. Konec koncev je Mura tista, ki je slovenski nogomet ponovno ponesla v Evropo in na tak način se ravno nam povzroča največja škoda, saj se ritem, ki je predviden, s takšnimi stvari spreminja. S takšnimi dogodki, kot smo mu bili priča danes, pa k temu ne prispevamo ničesar."

NŠ Mura

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2021 ob 22:44 Muraš gost

      To je vse bilo načrtovano da se tekma ne odgria na NZS pa je mafija zdaj pa Mura naj se pritoži nad odločitvijo ker dve uri pred tekmo oni objavijo da so 12 igralcev ukuženi banda žabarska Mura naj zahteva za zeleno mizo 3:0

      30 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2021 ob 23:14 gost

      to pa samo žabari zmorejo,ker so pi***** ene ,so se podelali v žabarske hlače in še naprej špilajo gospode,zmazki eni

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2021 ob 5:05 Slovenija gost

      Zakaj se jokcate spet ?

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2021 ob 7:07 A gost

        Slovenija ne bluzi že vgojdno so znali kelko je okuženih samo so te cejli den špekulejrali kak tekmo prestaviti. Nej je problem prestaviti samo ka majo Muro pa navijače za norca tou so mafijska posla. NZS ali pa Olimpija naj pokrije stroške Muri, tou je še najmeje ka lejko napravijo.Navijačon pa itak stroške nišče nede povrno.

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.11.2021 ob 6:55 GOST gost

      BALKANSKA POSLA ŠIMIČ JE ŠTEL RED NAPRAVITI PA KA SE ZGODILO MURAŠ DELEGAT JE VOLIL SRBA TOJ MATE ZAJ NE JOKAJTE MRDAJO VAS ŽE VEN CELO LETO DA NEJ SODNIKI TE ZVEZA IN ŽABARI NIJZ TU NI ZRAVEN STO POSTO

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.11.2021 ob 7:46 Brzi gost

      Ka te muraši mislite,ka ste najboljši.Zda se bunite,a pojma nemate u fuzbali.GREMO OLIMPIJA.

      7 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.11.2021 ob 8:04 gost

      TO JE VELIKA SRAMOTA ZA SLOVENSKI NOGOMET,KAJ SE TO DOGAJA RAVNO TAKO Z SODNIKI SODIJO NE POŠTENO IN NE PREVIČNO ZATO NI POŠTENEGA DELA,KJER SO NA NZS SAMI NE SPOSOBNEŽI,GRE SE NJIM SAMO ,DA IMAJO DOBRE PLAČE ODGOVORNOSTI PA NOBENE ZATO PA IMAMO TAKŠNI NOGOMET KAKRŠNI JE

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2021 ob 8:34 AJAJAJAJAJ gost

        gost 21.11.2021 ob 8:04 - kdo pa je lani pomagal Muri do naslova če ne NZS in sodniki? To si pa pozabil?

        4 14 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.11.2021 ob 8:18 gost

      brzi TELE eno glavno da ti imaš veze o fuzbalu.Jebala te ta pokvarjena olimpija z NZS jem vred. Bik pokvarjeni.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.11.2021 ob 8:21 GOST gost

      NZS PODRUŽNICA SFS BOLE ČI DO TROJAN NAPRAVIMO SVOJO LIGO ALI PA ITI V AUSTR LIGO MONAKO TUDI ŠPILA V FRANCIJI

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.11.2021 ob 8:32 AJAJAJAJAJ gost

      Še dobro da tekme ni bilo. Ker na trenutno formo Mure bi jo že ŽNJ ekipa Lolimpija premagala. Tako da so vam naredili SAMO USLUGO.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.11.2021 ob 8:55 gost

      Bojte srečni ka se Nej špilali itak bi gubili 3.0 bedaki. Mura bi spilala ce bi imeli 12 okzenh srali bi.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.11.2021 ob 10:23 NN gost

      AJAJA...ti si tudi en reden srmak v glavi,vej pa ce ti je Mura nej pri srci ne skaci na saksi clanek pa ne davaj te maloumne komentare. S ten samo kazes ka mas probleme san s sebov,mogoce ti je tej portal edino ge kaj pomenis..

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2021 ob 14:33 AJAJAJAJAJ gost

        NN - že tvoj nik pove zadosti NN - niko i ništa. Srmak si ti, ki žališ nekoga, ki ga sploh ne poznaš. Si pa z komentarjem dovolj pokazal, kako si pameten. Jaz že dolgo govorim, da bi moralo biti pisanje personizirano. Me zanima, koliko bi vas bilo potem tu gor. Za tvojo informacijo, meni je ime Robi iz Murske Sobote. Ti se predstavi; samo z pravim imenom. Če pa mi Mura ne paše, je to moja pravica.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.11.2021 ob 11:29 SOBOČANEC gost

      ŽE DUGU NAZAJ SAN VAM PRAVO KA MAJMUNI NA NOGOMETNI ZVEZI SLO NE ZANIMA PREKMUSKI FUZBAL NEJ ZDAJ NEGO SIGDAR ZATO KA SE PISTIJMO IN TAK NAN TRBEJ

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.11.2021 ob 12:17 Kanal gost

      Danilo Kacjan si se vedno v N.Z.S. potem bi zdaj mogo odstopiti,samo vi na zvezi nimate nobene moralne obveznosti vazno je placilo ,potovanja kam pa ste pripeljali Slovenski ogomet je sramota konkurencni smo MALTI,CIPRU ANDORI ,FERSKIM OTOKOM in zaradi vas je tudi klubski nogomet na ravni amaterjev ,kam pa si pripeljal pomurski nogomet pa je sramota,da nima primere zato pa je tak tudi zaradi vcerasnjih dogotkov prosim pusti nogomet pa vsaj oglaso bi se zaradi vcerasnjih potez mafijske olimpije,ovirate pa ljudi in klube ki hocejo posteno delati za napredek nogometa v Sloveniji.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.11.2021 ob 14:21 ž gost

      Žabari so še enkrat dali vedeti, da lahko delajo kar se jim zahoče, Mura je za njih en povprečen slovenski klub.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.11.2021 ob 15:55 NN gost

      AJAJA...ti samo dale uzivaj v svojon komenteranji...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.11.2021 ob 15:57 gost

      Boljše za Muro,saj itak bi se vračali poraženi iz Ljubljane,zdaj pa malce manj sreče 3-0 za Pomurce.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.11.2021 ob 18:46 gost

      Žabare so tekmo prekinole zatou ka je pri Olimpije najboukše poškodovane zatou je prišlo do preložitve tekme ka so se bale ka bi doubile po pičke

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.