https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pojasnili vzroke za preloženo tekmo z Muro

21.11.2021  

Včeraj so zaradi okužb z novim koronavirusom odpovedali tekmo 17. kroga Prve lige Telemach med Olimpijo in Muro. Danes so v zvezi s tem v ljubljanskem kolektivu objavili svoje pojasnilo, v katerem so med drugim zapisali, da so ravnali v skladu s protokoli Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Skladno z velikim porastom okužb v državi in navodili NIJZ v klubu Olimpije poostreno izvajajo ukrepe preventive in testiranja. "S temi aktivnostmi smo v preteklih desetih dnevih identificirali okužbe treh članov kluba, ki so bili pravočasno umaknjeni iz ekipe," so zapisali.

Na petkovem hitrem testiranju na covid-19, ki ga skladno s protokolom izvajajo dan pred tekmo, je bilo pet igralcev pozitivnih, ki so bili takoj samoizolirani. S skupno tremi predhodno okuženimi člani ekipe v taboru Olimpije je bilo tako osem okužb. Na Nogometno zvezo Slovenije so takoj sporočili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR-testi testirali celoten tabor.

"Rezultate PCR-testiranja smo prejemali v soboto med 11.00 in 12.00. Poleg že omenjenih osmih članov ekipe so bili pozitivni še testi štirih asimptomatskih igralcev. Skupno je bilo tako pozitivnih 12 članov zeleno-belega tabora in po posvetu klubske zdravstvene službe z NIJZ je postalo jasno, da obsega širjenja virusa ne obvladujemo več, ampak da je prišlo do izbruha okužb v ekipi," so zapisali pri Olimpiji.

"Na podlagi rezultatov PCR-testov in ugotovitve, da širjenja virusa nimamo več pod nadzorom, je NIJZ tudi preostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oz. pozitivni, izdal odločbe o karanteni zaradi rizičnega stika," so dodali.

Pravijo, da so o dogajanju ažurno obveščali Nogometno zvezo Slovenije, ki je na podlagi izdanih odločb o karanteni sprejela odločitev, da se tekma prestavi.

"Zdravje igralcev in osebja kluba smo in bomo vedno postavili na prvo mesto. Ravnali smo skladno s protokoli NIJZ v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in ostalih klubov," so zaključili.

Nadomestni termin tekme še ni znan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2021 ob 20:39 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      No ka se je pa te čakalo do 18 ure , aja so mogli še enoga najti ka je bilou zadosta za presložitev tekme. Banda žabarska na čelu z NZS.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2021 ob 10:28 Iiiiiiiii gost

      SO BILI CEPLJENI PA DOBILI KOVID ALI KAK?????? TOREJ CEPIIVO KURAC POMAGA..... GLIH TAK ZBOLIŠ SAMO V MANJŠI OBLIKI TAKI DA MORAŠ V BOLNICO V BOLNICI SO SAMO TAKI MALO BOLNI ALI?????

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.