https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Žan Kolmanič ostaja pri Austinu do leta 2024

22.11.2021  

Iz NK Maribor so sporočili, da Žan Kolmanič po pravilih ameriške lige s potrditvijo dolgoročnejšega sodelovanja ostaja kot član Austin FC v Major League Soccer do leta 2024.

Naj spomnimo, da se je levi bočni branilec, ki prihaja iz Veržeja, iz Maribora k Austinu preselil marca letos. Kluba sta ob selitvi 21-letnega branilca v ZDA sklenila dogovor, ki je za NK Maribor pomenil donosen prestop.

Po enoletni posoji je Žan sedaj s teksaškim klubom podpisal triletno pogodbo do leta 2024.

 

»Po dobrih igrah v vijoličastem je Žan nadgradil razvojno pot in v Austinu v preteklih mesecih zbral 30 nastopov (23-krat v začetni enajsterici) ter prispeval štiri asistence, kar mu na klubski lestvici omogoča delitev tretjega mesta. Kot novinec v hitro razvijajočem se in vedno bolj atraktivnem tekmovanju je zabeležil 41 neposrednih podaj v napadalnih akcijah, kar ga uvršča na peto mesto med vsemi branilci v ligi. Hkrati pa je po odvzetih žogah (32) tretji najuspešnejši pri Austinu. Nekdanji član selekcije U21 je v oktobrskem terminu dobil tudi prvo povabilo v člansko reprezentanco Slovenije,« so o uspehih Žana zapisali pri NK Maribor.

»Žanov primer dokazuje, da fantje, ki odhajajo iz Maribora v tujino, naredijo korak naprej. Obenem pa gre za potrditev njegove kvalitete in dobrega dela v našem klubu,« je ob potrditvi novice iz MLS pojasnil športni direktor Marko Šuler in dodal: »Upamo, da bo podobnih zgodb v prihodnje še več, saj imamo znova v kadru kar nekaj fantov, ki so iskani, kar dokazuje, da je ekipa tržno zanimiva in da je Maribor dobra odskočna deska za tujino. Ne samo za klube v Evropi, ampak tudi onstran luže.«

Naslovna fotografija: Prva liga Telemach (fb)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2021 ob 17:27 gost

      Tooo. Žan tako se špila ne ka večina prde v pol leta nazaj, zaradi slabe kvalitete. Kje ste mudoji ki ste pravili da bo hitro doma. Ja prleški nismo Žabari ali prekmurci. 😄👍

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2021 ob 20:43 gost

      Bravo Žan, čestotke!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2021 ob 20:44 gost

      … čestitke …

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2021 ob 10:41 dddd gost

      tele prleško

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2021 ob 9:22 gost

      Iz Veržeja oziroma njene šole pride več reprezentantov ali kvalitetnih igralcev kot jih da Nafta. Sicer oni učijo Hrvate. ⚽

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.