https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Šimundža: Ta zmaga je zagotovo nekaj posebnega

26.11.2021  

Nogometaši Mure so v 5. krogu konferenčne lige dosegli zgodovinski uspeh in premagali angleški Tottenham. Po tekmi sta svoje misli strnila Ante Šimundža in Tomi Horvat.

»Ta zmaga je zagotovo nekaj posebnega, že zaradi velikosti kluba, proti kateremu smo igrali, in tudi njihovega trenerja. A na koncu takšna zmaga pomeni le tri točke, a tri točke, ki smo si jih prislužili in moramo zdaj v njih na kratko uživati,« je o uspehu dejal Šimundža.

»Zelo veseli smo te prve zmage, še posebej, ker smo jo dosegli proti tako veliki ekipi. Fantastično je igrati proti takšnim zvezdnikom,« pa je povedal Horvat, ki je bil strelec prvega gola na tekmi.

Mura je povedla že v 11. minuti srečanja. Po podaji Žana Karničnika do Tomija Horvata, je slednji preigral Davinsona Sancheza in žogo neubranljivo poslal v desni zgornji kot Gollinijevih vrat. »Dobil sem dobro žogo na strani, preigral sem štoperja in streljal v daljši kot. Doseči gol proti tako dobremu klubu si želi vsak nogometaš, zelo sem vesel zaradi tega,« je o zadetku povedal Horvat.

Šimundža je bil začetnim delom srečanja zelo zadovoljen: »Ko smo igrali enajst proti enajstim, sem bil izjemno zadovoljen. Taktično in tekaško smo odigrali eno izmed najboljših tekem na način, kot si oni niso želeli. Manj zadovoljen pa sem bil z igro, ko smo imeli moža več. Premalo smo izkoristili to, da so bili nekaj časa v šoku. Niso se znali postaviti in so odprli levo stran.«

»Vedel sem, da se bodo ob odmoru organizirali in zapirali medprostore. Na zelenico so poslali vse najboljše igralce in ravno zaradi tega sem bil nezadovoljen, ker jih v prvem polčasu nismo še enkrat kaznovali. Imeli smo možnosti,« je še dodal Šimundža.

Gostje so namreč v 31. minuti ostali z igralcem manj, saj je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Ryan Sessegnon. V drugem polčasu so se uspeli organizirati in tako je v 72. minuti prišlo do izenačenja, ko je po podaji na robu kazenskega prostora do žoge prišel Kane.

Obračun je na koncu odločil Maroša. V 94. minuti je Kai Cipot z globinsko žogo našel Amadeja Marošo, ta je podobno kot Horvat preigral Sancheza, nato pa z nekaj sreče zadel. »Maroša je s svojo inteligenco res pomemben igralec za nas. Marsikateri tekmec mu ne ustreza, je pa pri odločilni akciji vse naredil šolsko. Njegova odločitev je bila v tistem trenutku takšna, kot je morala biti proti takšnemu nasprotniku, nato pa je bil nagrajen,« je o zadetku za eno največjih zmag kluba povedal Šimundža.

Zgodovinska zmaga pa po besedah Šimundže ni pomembna le za Muro ampak tudi za slovenski nogomet: »Mura, ki raste iz leta v leto, je lahko zgled. Osvojili smo pokal, prvenstvo, se uvrstili v Konferenčno ligo, vse skupaj nadgrajujemo. To je zelo pomembno za slovenski nogomet, ne samo, ker se lepo sliši. Želimo dati energijo vsem slovenskim klubom, tako kot smo jo mi nekoč dobili od Maribora. Želim si, da ne bi prihajalo samo do nekih prebliskov vsake toliko časa. Samo s prebliski ne moremo biti konkurenčni," je še povedal Šimundža.

Muro pa že v nedeljo čaka naslednje srečanje, ko bo na Fazaneriji gostila Maribor. »Danes je čas za veselje, moramo uživati, naj se fantje poveselijo, saj si to zaslužijo. Z jutrišnjim treningom pa je stvar sklenjena. To je prestižna zmaga, ne smemo pa biti prevzetni. Ne smemo zdaj živeti od tega uspeha. Vse, kar imamo od te tekme, so tri točke,« je ob misli na nedeljski derbi evforijo miril Šimundža.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2021 ob 13:27 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Šimundža je cejli čas guočo mij se še navajamo pa učimo pa evo smo se nafčili. Conte se je pa nika nej nafčo, tekma v Londoni je bijla že prvi signal ka Muro podcejniti nesmiš, či bi Conte začo z najmočnejšo postavo bi lejko tekma bijla čista načik ne pravin ka bi bijla, te pa da je Mura dala gol se je začo potop. Prvi polčas statistika strelov na gol Tottenham 0 tou se pri njih rejdko vijdi. Drugi polčas posest žoge v korist Tottenhama samo tou je pač samo posest žoge. Se je pa včeraj vidlo ka so Murini igralci dosta bole sveži bilij kak prejšnje tekme, seveda v pauzi so se definitivno osvežili. Brav oMura zdaj pa še v nedelo prenesite igro kak včeraj pa de super. Mura je večna.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2021 ob 18:04 123 gost

        Nisem navijač ampak ne razumem kero tele daje minuse za domačo ekipo, to so Janševa teleta keri dajejo minuse na komentarje brez besedila

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2021 ob 18:22 gost

        123, minusi se dajejo na slabe ali lažnive komentarje. Nikjer ne piše, da moramo vsi navijati za Muro, ker v Prekmurju ne živite samo Prekmurci. Jasno? Nismo vsi Janševi kateri nismo za Muro. Kaj tebi ne preseda, da se dnevno napiše pet ali več novic o Muri kljub temu, da ima Mura svojo spletno stran in bi navijači lahko na tej strani izlivali svoje flustracije, ne pa, da vse prebivalce Prekmurja na portalih dobesedno posiljujejo s to Muro???????

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2021 ob 13:38 gost

      Tak je kak si napiso.To ka so včeraj napravili,na noge spraviti velkii Totenhem,to je nej mala malica.Zaj se vido tisti pravi pristop,želja,borba za sakšo žogo in najnazadnje ta strast do nogometa,ki jo moreš meti v profionalizmi. Takšno Muro ščemo meti pa gledati in v nedelo moremo to potrditi.Mi smo z vami 3,4 Mura. Čestitke! Mislin,ka san eden od rejtkih,ki je vupo špilati na zmago Mure in zaslužiti 150€.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2021 ob 19:04 gost

        Janševi imamo SRČNO KULTURO !!!!!!!!!!!!Nismo nekulturni odpadniki ki imajo v glavi samo eno in isto zlobo---kontradiktorno dobrino ki vam je bila vcepljena v prazno glavo!Žalostno vendar resnično, da se tukaj nekulturno izražajo VEDNO IN SAMO---levojajarji---smrad!!!!!!

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2021 ob 14:01 GOST gost

      TI SI KURAC ŠPILO NA MURU NAJVEČJE STAVNICE SO SE OPEKLE TI LAJOŠ LAŽEŠ STAVI V NEDELO ČI VUPAŠ

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2021 ob 14:24 gost

      Maš muda pa mi nakažeš eno 100€ na TTR ,pa ti listek pošlen.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.11.2021 ob 14:33 gost

      Veselite se, napišite 10 člankov o Muri dnevno, ker drugega v ivljenju tako nimate. Ko bodo pa zadnji na lestvici Muro bili se boste pa za tikvo držali in preklinjali. Še slepa kura enkrat zrno najde in tako je Mura včeraj po veliki sreči zmagala. Pa sodnik je bil na vaši strani. Čudno, da tega nihče ne omeni.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2021 ob 14:43 AAAAAAAAAAAAAAA gost

        Gost 14:33 Muro zadnjo na lestvici vido ne boš pa či boš 100 lejt žijvo, tij si pa edijni na svejti keri je vido ka je sodnijk Muri včeraj pomago. Rajši povej ka si petardo napovidavo zdaj pa vijdiš kak nemaš pojma. Ja no nevoščljivost je huda reč.

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2021 ob 14:50 gost

        Se vidi, da si pijan še od včeraj, pameten pa tako nikoli nisi bil. Preberi si ponovno kaj sem napisal KO BODO ZADNJI NA LESTVICI MURO BILI. Nisem napisal, da bo Mura zadnja. Kar se sodnika tiče - izključitev nasprotnega igralca neopravičena, pred menjavo treh igralcev nasprotnika grob prekršek Karamarka v kazenskem prostoru za penal in potem še udarjanje nasprotnika - a sodnik nič oziroma obema rumeni karton namesto izključitve Karamarka in penala za nasprotnika. Poglej si 10x posnetek in videl boš, da imam prav.

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.11.2021 ob 14:37 Laci gost

      Ze na sobotainfo san napiso pa mo se tu, PREDLAGAN ka se naj z novo sezono še enkrat prenovi grb Mure, in not naj se nekak doda letnica ustanovitve prve Mure, sepravi 1924. Da se končno malo popravi ta sramota da je Mura bila ustanovljena komaj 2012, zdaj se v tujini smijejo z nas, kak bos angleze vacik razlozo ka je klub star skoro 100 let.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.11.2021 ob 14:53 melinčki gost

      Bravo naš Amadej. Si del zgodovine ob celem moštvu. Videl te je celi svet. Zdaj še zabij Mariboru in dodaj piko na i svoji karieri. Podpiramo te v Melincih in občini Beltinci.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.11.2021 ob 15:13 Magyar Bacsi gost

      Bobi - Floki in Mula sta stavila vsak 1k € na Muro!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.11.2021 ob 15:45 gost

      DAJMO ŠE DANES 5 ČLANKOV O MURI. NAJ SE SOCIALCI VESELIJO.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.11.2021 ob 18:24 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Gost 14: 50 zdaj si pa rejsan zmago z napijsanin tij maš bujno domišljijo pa sovraštvo prouti Muri pač tak je . Malo si pogledni angleške komentare, aja angleščina je tebi kak znanstvena fantastika. Zdaj si me pa rejsan s svojin komentaron nasmejo pa v dobro volou spravo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.11.2021 ob 16:43 gost

      3 4 Mura Mura Mura nevoščlivce naj se piše dnevno sto krat o Mure te njeme paše te portal ka štej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.