https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nov škandal v Gimnaziji Murska Sobota?

Murska Sobota, 28.02.2022 ob 6:00  

Kot kaže, računovodkinja Cvetka Ulen ni oškodovala samo veterinarski inženiring v Moravskih Toplicah, ampak tudi Gimnazijo Murska Sobota.  

Oškodovala veterinarski inženiring

Ulenova je v obdobju od 1. novembra 2013 do 30. aprila 2016 Veterinarski inženiring v Moravskih Toplicah oškodovala za najmanj 159.000 evrov, kar z obrestmi znaša veliko več.

"Pritožbeni senat Višjega sodišča v Mariboru je pritrdil sodbi prvostopenjskega sodišča, ki je 61-letni Cvetki Ulen iz Murske Sobote oktobra lani po priznanju krivde za poneverbo izreklo kazen dve leti zapora, ki jo bo odslužila z 1440 urami dela v splošno korist. Te mora opraviti v obdobju največ dveh let od izvršljivosti sodbe. Zagovornica obdolženke Andreja Tratnjek je višjemu sodišču predlagala, da obdolženki izreče milejšo kazen, ki se izvrši z delom v splošno korist. A so višji sodniki ocenili, da pritožba ni utemeljena," navajajo Slovenske novice. Seja je potekala 11. januarja 2022. Obdolženki so takrat naložili še plačilo dodatne sodne takse v znesku 420,00 evrov.

Oškodovano družbo Veterinarski inženiring d.o.o. Moravske Toplice je sodišče s premoženjskopravnim zahtevkom v celoti napotilo na pravdo. Obtoženka tekom postopka odplačuje nastalo škodo oz. dolg in je o tem z oškodovano družbo sklenila pisni dogovor, delno pa je bil ta po navedbah strank poravnan tudi v postopku izvršbe.

Z izrečeno sankcijo sodišče pričakuje, da obtoženka v prihodnje ne bi več ponavljala kaznivih dejanj, a kot vse kaže, je kaznivo dejanje ponovno storila.

Oškodovala tudi Gimnazijo Murska Sobota?

Ulenova je tudi pri novem delodajalcu, Gimnaziji Murska Sobota, opravljala delo v računovodstvu in bila odgovorna za izplačila.

Neuradno pa smo izvedeli, da je finančno oškodovala tudi murskosoboško gimnazijo, saj jo je v petek, 21. januarja 2022, varnostna služba pospremila iz tamkajšnje gimnazije. To nakazuje, da se zgodba ponavlja, saj je murskosoboška gimnazija bila oškodovana že v preteklosti.

Negativno mnenje poslovanja v letu 2011

Naj spomnimo, da je računsko sodišče izvedlo revizijo računovodskih izkazov in pravilnosti poslovanja javnega zavoda Gimnazija Murska Sobota v letu 2011, ko je bila ravnateljica še Regina Cipot. Našli so kup nepravilnosti in pomanjkljivosti, zato so prejeli negativno mnenje. Tudi tekom revizije niso bile vse pomanjkljivosti odpravljene.

Računsko sodišče je takrat ugotovilo, da Gimnazija Murska Sobota ni izdelala finančnega načrta, nekaterim javnim uslužbencem ni določila povečane učne obveznosti in z njimi ni sklenila dogovorov oziroma izdala sklepov o delu plače za plačilo delovne uspešnosti za povečan obseg dela. Nepravilno je obračunala in izplačala 980 evrov delovne uspešnosti za povečan obseg dela. Ker ni obračunavala nadomestil za odsotnost z dela zaradi bolezni, poškodbe, nege in spremstva, je izplačala za 1.031 evrov preveč plač za leto 2011.

V nekaj primerih je javnim uslužbencem obračunala plače v nasprotju s pogodbo o zaposlitvi oziroma jim plač ni zmanjšala glede na dejansko opravljeno učno oziroma delovno obveznost, zato jim je izplačala 7.499 evrov preveč osnovne plače. Javnim uslužbencem je izplačala tudi 5.836 evrov preveč jubilejnih nagrad. Ker regres ni bil obračunan sorazmerno delovnemu času, za katerega so javne uslužbenke sklenile pogodbo o zaposlitvi, je izplačala tudi za 304 evre preveč regresa za leto 2011. Gimnazija Murska Sobota je petim javnim uslužbencem izplačala skupaj 3.600 evrov vzajemne pomoči in nenamensko porabila 10.012 evrov iz sredstev šolskega sklada.

V nasprotju s predpisi se je takrat zadolžila za 47.000 evrov za pokritje stroškov dela, pri nabavi materiala in storitev v skupnem znesku 214.166 evrov ni ravnala v skladu s predpisi o javnem naročanju in ni vodila ustreznih evidenc o oddaji javnih naročil, za katera glede na njihovo vrednost ni bilo treba izvesti postopkov javnega naročanja. Za posamezna dela, ki sodijo med dela in naloge iz delovnega razmerja, je sklenila podjemne pogodbe, za kar prav tako ni bilo podlage v predpisih.

*Fotografije so simbolične (arhiv Pomurec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2022 ob 10:19 gost1111 gost

      Ja to je samo v Sloveniji ...zdaj jo naj zaposlijo v banki...

      41 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2022 ob 11:15 mar gost

      Najboljše je, da jo zaposli vlada JJ, takojn bo uredila javne finance. Tako so v vladi zaposleni sami lopovi.

      26 34 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2022 ob 12:05 gost

      majmuni !!!!!! zdaj naj laja sindikalist-kučanov zet! prokleta gamad lejva samo kradne te pa druge krivij---pocrkajte !!!!!!!!!!!!

      38 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2022 ob 17:30 gost gost

        tij se pa desno tele ka zdaj pa politiko mejšaš v toj ka te je tvoj lider daj kaj ka se nojre

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2022 ob 14:18 gost

      Zvone ena in zvon dva rabita tako racunavodkinjo. Ali pa stranka,,, januša groznuga,,,,. To je prava baba za stranko kera ima davkoplačevalski blagajno.

      13 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.03.2022 ob 8:39 manič gost

      tu je absolutno krivo sodišče, zabiti sodniki. pa še zdaj jo ne bodo dali v zapor, idioti.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.03.2022 ob 18:48 gost gost

      Na toj gimnaziji je že dugo kaj kaj nej v redi.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.03.2022 ob 19:06 rozle gost

      Znjo je sodeloval verjetno tudi ravnatelj , ki je pozresen na pejneze, ki sta si jih verjetno razdelila , zdaj de pa kriva racunovodkinja, en ravnatelj se je dol slekal v pisarni zaposlene , do nagega , ker ni dibil sexa jo je maltretiral , zaposlena je potem šolo zapustila , ker ni hotela , da jo vlacijo novinarji po casopisih , TO VSI ZNAJO , VENDAR NIHCE NOCE POVEDATI ....

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.03.2022 ob 20:17 Bumblebee gost

      Se motite, kajti ta gospa je več kak prefrigana ženska in je že dobro naučena . Ni važno kako ampak je. Je pa žalostno da zakoni so pisani v prid kriminalcev zato traja več let in kazni so premile a človek ki ni nič kriv, ko je oškodovan trpi in na koncu zboli nekdo se pa smeje s tega. Žalostno a zeelo resnično. Več nas je takih in več nas bo zato ni pravice v zakonih.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2022 ob 0:08 Jejjata gost

        A vi to resno? Gospa je šlampasta, ne pozna pravil a si je pridobila status, ki ga je izkoristila - verjetno uživa v pozornosti in v tem da je zaupanja vredna. Oskodovala je že. A ne na svoj račun. To se dogaja. In nima veze ne z JJ , ne s politiko. Dajte ljudje no malo širše razmišljat. Pa kaj ima sodišče in zakoni pri tem? Očitno delujejo.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.03.2022 ob 18:19 Bumblebee gost

      Ne mešaj politike zraven. Delujejo prepočasi a žal nekatere prepozno. Nimaš izkušenj pa zato premisli malo ka pišeš. Znamo zakaj se gre

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.