https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar do zmage v Kopru

8.3.2022  

V koprski dvorani Bonifika je bila vnaprej odigrana tekma 17. kroga 1. slovenske futsal lige. Bronx Škofije je gostil ljutomerski Meteorplast ŠIC bar. Prleki so zmagali s 6:3 (1:2) in zabeležili četrto zmago v sezoni. Dva kroga do konca rednega dela prvenstva je ljutomersko moštvo na petem mestu 16. točkami, v rednem delu pa se bo Meteorplast ŠIC bar pomeril še z Litijo (11. marec) in vrhniškim Silikom (25. marec) na domačem parketu.

Vse oči slovenskega futsala so ta konec tedna uprte v Podčetrtek, kjer se igra zaključni turnir pokalnega tekmovanja Terme Olimia. V današnjem velikem finalu se bosta pomerila Dobovec in Hiša daril Ptuj. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je nesrečno izpadel v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Litiji, je predvideni premor v 1. slovenski futsal ligi (SFL) izkoristil in vnaprej odigral tekmo 17. kroga rednega dela prvenstva. Tako Ljutomerčani, kot tudi Koprčani imajo v ekipi številne igralce, ki bodo med 16. do 20. marcem 2022 v Srbiji nosili dres slovenske reprezentance U19 na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. V omenjenem terminu bodo v 1. SFL na sporedu dvoboji 17. kroga, zato je padel dogovor med kluboma, da vnaprej odigrata ta prvenstveni obračun.

Meteorplast ŠIC bar je na Primorsko odpotoval oslabljen, saj so manjkali Miha Prijol, Kristian Škerget, Niko Vajda, Rok Šnofl, Marcel Vindiš in Tilen Rajter. Poleg vratarja Tjaža Lovrenčiča so igrali Aljaž Goznik, Matic Goznik (kap.), Mitja Gašparič, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Alen Ruis in Adrijan Trstenjak, v igro pa ni vstopil le drugi vratar Andrej Fajfar.

Gostitelji, ki so na zadnjem, devetem mestu (6 točk) in v sezoni še niso zmagali, niso izkoristili domačega igrišča ter številčne zasedbe igralcev, ki jo je imel na razpolago domači strateg Damir Pertić. V prvem polčasu, ko jih je dvakrat v vodstvo popeljal Nik Zajc – 1:0 v 7. in 2:1 v 14. minuti – so še bili konkurenčni Prlekom, za katere je v 14. minuti zadetek dosegel Alen Ruis, v drugem polčasu pa so ljutomerski futsalerji povsem nadigrali Primorce, ki so vse moči usmerili v napadalne akcije, vse slabše pa so pokrivali nasprotnika in doživeli še osmi poraz v sezoni.

Aljaž Ruis v 24. in njegov še ne 18-letni brat Alen v 28. minuti sta poskrbela za preobrat, ko pa je v 35. minuti zadel Mitja Gašparič za vodstvo s 4:2 se je domača barka začela potapljati. Aljaž Ruis je v 37. minuti zadel za tri zadetke naskoka in slavje v ljutomerski ekipi se je že pričelo. Gostitelji so preko Aleksandra Stanića v 39. minuti sicer znižali zaostanek, a je v zadnji minuti za končnih 6:3 zabil Urban Goričan.

Meteorplast ŠIC bar se bo v 16. krogu 1. SFL v petek, 11. marca 2022, v dvorani ŠIC Ljutomer pomeril z Litijo.

* Foto: KMN Meteorplast Šic Bar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.