https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala in Kozar optimistično pred tekmo z Mariborom

Murska Sobota, 12.3.2022  

Mura se bo v nedeljo ob 17.30, v 27. krogu Prve lige Telemach v Ljudskem vrtu pomerila z Mariborom. Pred nedeljskim obračunom sta svoje misli strnila trener Damir Čontala in kapetan Alen Kozar.


Za nogometaše Mure je težka tekma z Olimpijo, že jutri pa jih čaka tekma z Mariborom, ki je trenutno vodilna ekipa v Prvi ligi Telemach. Po besedah glavnega Murinega stratega je po vsaki tekmi, ki se konča s pozitivnim rezultatom, lažje. "Sedem točk po zadnjih teh krogih in to proti težkim nasprotnikom. Utrujenost se nabira, kar se je poznalo na tekmi proti Olimpiji. Prepričan sem, da se bomo mentalno in fizično dvignili še za to tekmo z Mariborom," pove Čontala.

Po besedah glavnega trenerja se približujejo igri, ki so si jo zamislili pred začetkom sezone, ampak to le v delih tekem in ne v celoti. "Vidi se, da si ustvarjamo priložnosti in dosegamo lepo število zadetkov na naših tekmah. Olimpija v tej sezoni prejema zelo malo zadetkov, velikokrat so ostali brez prejetega gola, ampak mi smo jim zadali tri zadetke, tri smo jih dali v Celju in enega v Domžalah ter imeli smo tri vratnice. Priložnosti si ustvarjamo, seveda je ta ofenzivnejša igra tudi riziko in prejeti kak zadetek več, ampak to je naša filozofija in v tej smeri gradimo in zaenkrat gredo stvari po želeni poti," pove Čontala.

Kakšen Maribor pričakujete?

Čontala: "Maribor ima izkušeno ekipo in je popolnoma zasluženo na vrhu lestvice. So stabilni, prejemajo izredno malo golov, ampak se je v zadnjih dveh krogih to nekoliko spremenilo. Koliko je to vplivalo na njih z mentalnega vidika, bomo dobili odgovor v nedeljo. Vsekakor pa se Maribor zanaša na to, da so stabilni, kompaktni v fazi branjenja. Tako kot Olimpija imajo dodano vrednost, individualno kvaliteto v fazi napada, kjer lahko tako posamezniki, kot trije ali štirje igralci, hitro pridejo do priložnosti za zadetek."

Kje bo Mura iskala svoje priložnosti?

Čontala: "Od svoje filozofije bistveno ne bomo odstopali. Želimo biti napadalni in konstantno nevarni za nasprotnikov gol, obenem pa želimo popraviti nekatere stvari v fazi branjenja. Ko branimo rezultat, prehitro dobimo gol. Žog ne smemo izgubljati prehitro, pritisk moramo proti nasprotniku vršiti naprej in s tem razbremeniti našo obrambo."

Pozitivna energija

Kapetan Alen Kozar je izpostavil, da je po pridobljenih točkah, ki so jih še kako potrebovali, tudi v klub in slačilnice prišla pozitivna energija. "Tudi na zadnji tekmi smo videli bučno podporo navijačev," poudari in tudi v prihodnje upa, na čim večjo podporo s strani navijačev.

Po njegovih besedah je bila tekma s Celjem prelomna. "Potrebovali smo neko energijo, da smo se dvignili. Vseeno nam še nekako ne gre, saj dobivamo gole takoj, ko jih damo, a smo kljub temu trenutno v dobri seriji. Upamo, da gremo v nedeljo po čim boljši rezultat v Maribor."

Vrača se Mudrinski

"Vemo, da Maribor na zadnji tekmi ni zmagal, vrača se Mudrinski. Verjamemo v zelo napadalen Maribor, ki je v boju za naslov prvaka, iskal bo vse tri točke, ampak tudi mi gremo v Maribor po svoj najboljši rezultat. 

"V nedeljo bomo morali biti čim bolj kompaktni v sredini igrišča. Ne smemo jim dopuščati, da prihajajo v zrele priložnosti, saj je Mudrinski izredno iznajdljiv v kazenskem prostoru," pove Kozar, ki opomni, da dosegajo veliko zadetkov, ampak morajo popraviti obrambo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2022 ob 7:10 Čergoli - sin gost

      Tako je Čunta dajmo! Ne se ukozit in podrislat.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2022 ob 11:37 gost

      Kaj se pa ven mečete. Sama sreča se vas drži, znanja nimate nobenega. Olimpija si je po spletu okolišči sama dala dva gola ne pa po vaših izdelanih akcija. Močni samo na gobcu, o igri pojma nimate. Kozar pa sploh ni igralec za prvo ligo. še v drugi ligi bi bil slab.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2022 ob 12:25 gost

      12:17 ..... besednjak Murinega navijača. Ni čudno, da vas nikjer ne prenašajo in vas povsod nažgejo po gobcu.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2022 ob 13:34 gost

      1 SNL- u- 15 Nafta - Veržej 0 : 2 vse kaže da bo Nafta in Beltinci izpadla iz lige.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2022 ob 14:03 gost

      Mursko-soboški klub je klub,kateri ima dobre igralce ,kot tudi največ navijačev na tribunah.Edini problem za NŠ Muro je problem,da nimajo normalnega vodstva.Vsaj točka bi mogla priti iz Maribora.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2022 ob 14:35 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Ti si pa rejsan strokovnjak, tou vodstvo je Muro prpelalo do naslova prvakov, pokal noga naslova pa špilanje v Evropi. Najboukše vodstvo vseh časov .

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.03.2022 ob 14:53 Jsbdhd gost

      Ka zdaj se lejko ide na tekmo v Maribor ali je brez gledalcov zaradi kazni???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2022 ob 15:16 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Maribor 2 tekmi brez gledalcov tak ka tekma se glejda po tv. Či bi se tou zgoudilo v Fazaneriji bi Mura dobijla najmenje 5 tekem NZS banda z Mariboton pa Olimpijo na čelu.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2022 ob 16:59 gost

        AAAAAAAAAAAAAAAAAA, ko je vam ta NZS dala prvaka pa niso bilibanda. Butalec saj ne veš kaj pišeš. Nivo Murinega navijača. V steno se zaleti. ENKRAT IN NIKOLI VEČ. Ko bo Mura izpadla iz pre lige , se boš sigurno fental budalo Murno. No, saj nobene škode nede.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.