https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Pomurje po golu v zadnji sekundi tekme le do točke

13.3.2022  

V soboto, 12. marca se je v športni dvorani OŠ III Murska Sobota odvila tekma 16. kroga 2. DRL med Pomurjem in Jadranom iz Hrpelj, ki se je končala brez zmagovalca. Za Pomurje je to že četrta zaporedna tekma v domači dvorani brez poraza.

RK Pomurje - RD Škerjanc Jadran Hrpelje - Kozina 38:38 (15:18)

Končnica tekme med Pomurjem in ekipo z najdaljšim imenom v ligi Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina je bila zelo razburljiva. Napeto tekmo so odločile zadnje sekunde srečanja, ko so gostje iz Hrpelj dosegli izenačujoč zadetek za končni izid 38:38. Tako so Prekmurci ponovno zapletli boj za 4. mesto, ki še vodi v končnico.

Bolje so začeli gostje iz Hrpelj, ki so v 4. minuti povedli že za 2 zadetka (3:5). Gostje so s hitro igro dosegli veliko zadetkov iz protinapadov ali s hitrim izvajanjem začetnega meta. Svojo prednost so v 14. minuti, ko je bil domači trener Potočnjak primoran vzeti 1. minuto odmora, povišali na +5 (6:11). Zamenjava vratarja (Čepeta je zamenjal Černela), boljša obramba in bolj zbrana igra v napadu sta gostom do konca prvega polčasa dovolila 7 zadetkov. Na drugi strani so jih domači dosegli 9 in znižali prednost na končnih 15:18.

Prednost 2,3 zadetkov so favorizirani gostje držali v prvi polovici 2. polčasa. V 44. minuti je Sever iz 7m po dolgem času znižali na -1 (26:27). Po uspešni obrambi domačega vratarja pa je Črešner v 45. minuti izid izenačil na 27:27. Z goloma Sevra (iz 7m) in Faleža je Pomurje v 47. minuti povedlo za +2 (29:27). Dve minuti kasneje je bilo ponovno izenačeno na 30. Do 56. minute so gledalci na semaforu spremljali vodstvo domačih za 1, ter izenačen izid. V tem času sta po 3. izključitev dobila Kocan D. (48. minuta) in Falež (54. minuta) (že prej se je poškodoval Basri). Gostje so v nadaljevanju 2x povedli (56. minuta 34:35, 57. minuta 35:36). Po 3 minuti odmora domačega trenerja v 57. minuti pa sta Cvetko Žižek z dvema zadetkoma in obrambo Čepeta svojo ekipo pripeljala do vodstva 37:36. Gostje so hitro izenačili na 37 in nadaljevala se je infarktna končnica.

V predzadnji minuti je Čepe v enem napadu obranil kar dve žogi in 70 sekund pred koncem svoji ekipi omogočil napad za zmago. Pol minute pred koncem so gostje dobili še 2-minutno kazen in brez opozorila za predolg napad so domači nadaljevali napad za zmago. 8 sekund pred koncem je Šerbinek dosegel svoj 4 zadetek in Prekmurce popeljal v vodstvo 38:37. Gostujoči trener Hrvatin je 3 sekunde pred koncem vzel zadnjo minuto odmora na tekmi. Izvajanje meta je bilo na približno 12, 13. metrih od gola domačega vratarja. Gostujoči igralec Ganz je s silovitim strelom v levi zgornji kot vrat dosegel lep zadetek in svoji ekipi prinesel vsaj nekoliko veselja.

Pomurje trenutno zaseda 8. mesto z 8 točkami, koliko jih tudi ima tudi 7. Arcont Radgona, ki pa ima 2 tekmi manj.

RK POMURJE: Čepe (6 obramb), Černela (7 obramb), Vild-Marič, Pintarič, Črešner 3, Basri 2, Sever 6 (3), Žižek - Cvetko 15 (1), Hedl 2, Falež 3, Šerbinek 4, Ružič, Kocan D. 1, Kuhar, Zver 2, Kocan J.
Trener: Alan Potočnjak

RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE - KOZINA: Bekrič (3 obrambe), Stanonik, Šapla (2 obrambi), Rupnik 3, Poles, Ganz 8 (1), Poles 9 (3), Černetič 2, Antončič, Stančič 3, Ahlin 11, Ostrc 2, Sanabor
Trener: Peter Hrvatin

Sedemmetrovke: RK POMURJE 5 (4), RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE - KOZINA 5 (4)
Izključitve: RK POMURJE 14 minut, RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE - KOZINA 8 minut
Rdeči kartoni: RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE - KOZINA 1

Rokometaši Pomurja so v 17. krogu prosti, v zadnjem krogu pa je na vrsti pomurski rokometni "el clasico" med Pomurjem in Arcont Radgono. Tekma bo v soboto 26.3.2022 v sklopu Žikijevega memoriala, tokrat že ob 16:00.

Vir in foto: RK Pomurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.