https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

FOTO: Rokometaši Pomurja visoko izgubili proti Radgončanom

Murska Sobota, 30.3.2022  

Minuli konec tedna je v športni dvorani OŠ III Murska Sobota, po več kot dveh letih, spet bil odigran pomurski rokometni derbi med RK Pomurje in RK Arcont Radgona. Slednji je bil prava katastrofa za pomurske rokometaše, ki so izgubili kar z 29 : 43.

RK Pomurje - RK Arcont Radgona 29 : 43 (16 : 21)

RK POMURJE: Čepe (1 obramba), Černela (4 obrambe), Kocan, Pintarič, Črešner, Sever 2, Žižek - Cvetko 13 (4), Hedl 1, Falež 1, Šerbinek 5, Ružič, Kocan 2, Kuhar, Zver 5. Trener: Alan Potočnjak.

RK ARCONT RADGONA: Perša (3 obrambe), Prosenjak 2 (6 obramb), Breznik 1, Ulaga, Plohl, Šijanec 5, Žunič 11 (4), Šijanec, Rojht 13 (1), Šadl, Bratkovič 4 (1), Cotič 7. Trener: Neno Potočnjak.

Sedemmetrovke: RK POMURJE 4 (4), RK ARCONT RADGONA 6 (6)

Izključitve: RK POMURJE 6 minut, RK ARCONT RADGONA 10 minut

V uvodnih minutah sta bili ekipi precej izenačeni, a so Radgončani okrog devete minute prevzeli pobudo na igrišču in ušli domačinom za kar tri gole prednosti. Rokometašem Pomurja je uspelo znižanje prednosti na gol razlike, a ta zaostanek ni trajal prav dolgo. V 22. minuti so Radgončani vodili že za 5 golov (10 : 15). Ta prednost se je obdržala vse do konca prvega polčasa, ki se je končal s končnih 16 : 21.

Domači se nikakor niso mogli približati gostom, ki so prednost 5-6 zadetkov držali do 38. minute, ko so začeli svojo prednost zelo hitro poviševati. Obramba je bila katastrofalna, saj so goste enostavno prihajali do zaključnih strelov, na drugi strani pa je Radgonska obramba delovala odlično. V 47. minuti so gostje prvič povedli za 10 (25:35) in do konca tekme, ko so priložnost na tekmi dobili prav vsi igralci obeh ekip, so gostje svojo prednost samo še povišali na končnih 29:43.

Za strelca tekme sta celo tekmo tekmovala Boštjan Žižek Cvetko in Matej Rojht. Na koncu sta oba dosegla po 13 zadetkov. Pri Pomurju sta Žižek Cvetku bila najbližje Niko Zver in Luka Šerbinek s po 5. zadetki, pri Radgoni pa Matevž Žunič z 11. zadetki in Marko Cotič s 7. zadetki.

To sicer ni najhujši poraz v zadnjih letih, saj so v sezoni 2015/16, prav tako v Murski Soboti, Radgončani zmagali z 19:35. K porazu je sigurno pripomoglo 17 strelov domačih rokometašev mimo vrat, ter 9 radgonskih obramb (na drugi strani sta soboška vratarja obranila samo 5 strelov). Radgončani so bili veliko bolj zbrani pri zaključnih strelih, saj so zadeli 76% (41/54), med tem ko so domači zadeli samo 53% odstotkov strelov (29/55).

Obe ekipi morata odigrati še končnico od 5. do 8. mesta. V kratkem bo znan razpored, vse pa kaže, da bosta 5. in 6.,ter 7. in 8. uvrščeni ekipi odigrali po dve tekmi med sabo (doma in v gosteh), kjer pa se točke iz rednega dela prenašajo naprej.

V praksi to pomeni, da bo Pomurje 9.4. igralo doma s Kronosom, 23.4. pa še povratno tekmo v Logatcu. Kronos ima 3 točke prednosti in samo z morebitnima dvema zmagama bi se Pomurje povzpelo na 7. mesto. V nasprotnem primeru ostajajo na 8. mestu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2022 ob 18:23 gost

      Vržite žogo skozi okno, paklavi štajerci vas bijejo. Poglente si MURO.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2022 ob 16:42 gost gost

        Naj se vlaga v vse športe enako, ne samo v MURO in FUZBAL, ker to ni edini klub in šport v Murski Soboti

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.