https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Poraz Ljutomerčanov, Ptujčani zasluženo do polfinala

16.4.2022  

Futsalerji Hiše daril s Ptuja so zadnji, četrti polfinalist končnice 1. slovenske futsal lige. V tretji tekmi četrtfinala so s 6:1 (2:0) premagali ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in slavili v zmagah z 2:1. V polfinalu se bodo Ptujčani pomerili z aktualnim prvakom Dobovcem.

Ljutomerčani so bili blizu največjemu uspehu v zgodovini kluba. Po zmagi na prvi tekmi četrtfinala na Ptuju s 6:4 so na drugi tekmi v Ljutomeru, kjer bi si že lahko priigrali polfinale, izgubili s 6:7 (3:3) po kazenskih strelih. Na odločilni, tretji tekmi so bili ptujski igrali bolj zbrani in prišli do visoke zmage. V prvem delu prvega polčasa so prleški futsalerji bili boljši. Povsem so nadzirali potek dogodkov na parketu, priigrali pa so si tudi kar nekaj priložnosti, a jim ni uspelo premagati domačega vratarja Kevina Cafa. Gostitelji so preko Nikole Badrova (14) prišli do vodstva, ki je spodrezalo krila gostom. Ko je le nekaj trenutkov za tem Alen Ruis zgrešil s kazenskega strela z 10-metrov, Timotej Debeljak pa je bil na drugi strani v 19. minuti uspešen na 2 : 0, se je ljutomerska barka pričela potapljati.

Urban Goričan je v 29. minuti še uspel znižati zaostanek, nato pa je Hrvat Patrik Pasariček z dvema zadetkoma v 30. in 32. minuti odločil zmagovalca. V končnici dvoboja, ko so gostje poskušali s petim igralcem v polju, so Ptujčani z zadetkoma Denisa Kneževiča (35) in Boruta Ručne (40) potrdili visoko zmago.

* Foto: KMN Meteorplast

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2022 ob 6:53 kilonja gost

      Škoda, psihično niso prenesli pritiska rezultata . Že na drugi tekmi bi morali izkoristiti šok presenečenje ki so ga z zmago ustvarili na prvi tekmi . Tako malo je manjkalo pa hkrati veliko ko potegneš črto . Škoda, pa kljub vsemu čestitke, če obdržijo ekipo, trenerja in če os se kaj naučili iz zadnjega poraza bo polfinale naslednje leto realnost .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2022 ob 13:12 gost

      Ptuj, včeraj zmagal prvo polfinalno tekmo v Dobovcu z 1.2.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2022 ob 19:12 AlfredaKinman gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.