https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ekipa nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka snemala v Prekmurju

31.05.2022 ob 16:00  

V nedeljo, 29. maja 2022, je ekipa nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka v hotelu Štrk na Lovenjakovem dvoru v Polani uspešno posnela več kot polovico prizorov druge sezone izvirne slovenske kriminalne nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka. Tudi druga sezona je nastala po predlogi treh romanov Avgusta Demšarja – Evropa, Hotel Abrazzia in Obsedenosti.


V šestih epizodah nadaljevanke se priljubljeni policijski inšpektor Martin Vrenko srečuje z nenavadnimi poklicnimi primeri in zanimivimi liki, med katerimi se skrivajo tudi zločinci. Tokrat bodo televizijski gledalci poleg slikovite Štajerske med razkrivanjem storilcev odkrivali tudi sveže filmske prizore iz Prekmurja. Druga sezona priljubljene nadaljevanke bo televizijske gledalce popeljala še globlje v temne in zapletene mehanizme zločina, ki po zaslugi inšpektorja Vrenka in njegovih sodelavcev ne ostaja brez kazni.

V tretji epizodi se inšpektor Martin Vrenko (igra ga Dario Varga) znajde v Prekmurju in priskoči na pomoč svojemu kolegu inšpektorju Štefanu Houri (igra ga Gorazd Žilavec) pri reševanju umora v znani prekmurski hotelierski družini. Večina prizorov je bila posneta v Hotelu Štrk na Lovenjakovem dvoru v Polani, Brodu na Muri, nekaj prizorov pa so posneli tudi na Občini Beltinci, Hokejskem klubu Lipovci.

Režiserja nadaljevanke sta Slobodan Maksimović in Boris Jurjaševič. Avtorsko jedro nadaljevanke sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Lija Ivančič in montažer Jurij Moškon.

In kako se je snemalna ekipa sploh znašla na Lovenjakovem dvoru?

Stik z mano je navezal menadžer lokacij pri RTV Janez Pirc. »Iskali so butični manjši hotel,slišali za nas, si ga s tehnično ekipo prišli ogledat in se odločili,« pravi Pavlinjekova, ki skrbi za hotelski del Lovenjakovega dvora, namreč na Lovenjakovem dvoru se poleg hotela Štrk nahaja tudi gostilna Lovenjak, wellnes, kongresna dvorana in Gumla, ki jo lahko najamete za razna praznovanja, camp Štrk in živalski vrt. Tudi sama je na snemanju bila del ekipe, namreč po pregovarjanju režiserja je privolila. » V nadaljevanki igram policistko in ker se seveda umor zgodi v hotelu, kjer sem zaposlena, se spodobi, da pomagam odkriti morilca«, v smehu pove Pavlinjekova.
Prva sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana leta 2021, je rušila rekorde v gledanosti in postala najbolje gledana igrana serija na TV Slovenija v tem tisočletju.

* Foto: Tone Konrad 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2022 ob 21:11 Rgav gost

      Joj.. pa te glij Pavlinjekova😂

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2022 ob 21:40 Xl gost

      Nuša ali Andreja Pavlinjek, ne ven točno

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2022 ob 21:58 gost

      z brkami?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2022 ob 22:03 XI gost

      Z brkami je nas znani igralec Gorazd Žilavec, ge ti zives???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2022 ob 23:19 XI gost

      Se ti vide😂😂

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.