https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: Peter Čeferin v Knjižnici pod zvezdami o svoji biografiji

Beltinci, 18.06.2022 ob 6:00  

Knjižnica pod zvezdami je v atrij Kulturnega doma Beltince privabila številne obiskovalce, ki so prisluhnili biografiji dr. Petra Čeferina.

Z dr. Petrom Čeferinom in avtorjem biografije Nespodobni odvetnik Tadejem Golobom se je pogovarjal Jure Longyka.

 

Dr. Peter Čeferin je eden izmed najprepoznavnejših odvetnikov v Sloveniji. Med njegove odmevne primere štejemo Perić, Makoter, Lončarić … V pričujoči knjigi so ti primeri približani in osvetljeni s plati, ki je preko medijev dostikrat nismo mogli spoznati, a vemo, da ima resnica vedno dve plati. Peter Čeferin je skozi življenje in delo spoznal tako svetle kot temne plati človeške družbe, se kot študent znašel tudi na drugi strani zakona, a vendar ga vse to ni ustavilo in je danes med ustanovitelji največje slovenske odvetniške družbe pri nas.

V biografiji lahko sledimo njegovemu življenju, od srečnega otroštva v Ljubljani preko divjih študentskih let, nerodnih odvetniških začetkov, ustvarjanja družine do njegove uveljavitve v slovenskem odvetniškem prostoru in nazadnje uživanja v starosti. Zbrane prigode iz življenja so napisane tako doživeto, vedno s kančkom humorja, da bi, če za prispodobo vzamemo sodno dvorano, vsekakor dosodili vprid dr. Čeferinu.

"Vse otroštvo se je upiral vsem pravilom, vedno je bil v opoziciji, vedno je bil drugačen. In zato je izkusil mnoge življenjske izkušnje, ki jih »obetajoči« mladostniki nikoli ne doživijo. Mladi upornik se je razvil v najboljšega zagovornika v državi, postal in ostal je ikona slovenskega odvetništva. Ne verjamem, da bi mu kdo to napovedal." - Iz predgovora Aleksandra Čeferina

Tadej Golob – zadnja leta avtor kriminalnih uspešnic – je pisatelj, ki se je podpisal pod več odmevnih biografij, tudi o nekdanjem košarkarju Petru Vilfanu, glasbeniku Zoranu Predinu, košarkarju Goranu Dragiću, političarki Alenki Bratušek, igralki Mileni Zupančič, lobistu dr. Božu Dimniku in odvetniku dr. Petru Čeferinu.

Dogodek je z glasbo popestril Zoran Predin. Zoran Predin, živa legenda slovenskega kantavtorstva, predstavlja slovensko avtorsko glasbo že 41 let, kot pevec in komponist, prepoznan skozi melodije in samosvojo poetiko, ki je postala sestavni del slovenske in jugoslovanske zabavnoglasbene identitete. Posnel je 43 albumov z raličnimi glasbenimi zasedbami. Piše poezijo in prozo, glasbo za gledališke predstave, celovečerne filme in TV nadaljevanke. Je prejemnik nagrade Zlata ptica 1982, Sedem sekretarjev SKOJ-a 1983, Zlati Petelini 19, Viktor 2006, Ježkova nagrada 2019.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija