https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nafta ne bo podaljšala pogodbe z najboljšim strelcem Vinkom

8.7.2022  

Pri NK Nafta 1903 so se odločili, da ne bodo podaljšali pogodbe z Vedranom Vinkom, enim svojih najboljših igralcev.

"Prejšnji teden sta našo ekipo poleg več prihajajočih igralcev zapustila dva naša igralca. Vedran Vinko (32), ki je zadnjih 6 let z goli in podajami služil ekipi Nafte, bo v prihodnje kariero nadaljeval drugje. Od Nafte pa se ne bo povsem ločil, saj bo naši Akademiji v prihodnje pomagal kot trener. Drugi odhaja Marko Galosi (24), ki se je naši ekipi pridružil pred tremi leti. V slovenski 2. ligi branil vrata Nafte na 22 tekmah,« so sporočili iz lendavskega drugoligaša.

Odhod najboljšega strelca in kapetana

Novica o odhodu Vinka je povzročila val začudenja, saj gre za enega najboljših igralcev, ki je v minuli sezoni zabil največ golov pri Lendavčanih.

Vinko je bil v minuli sezoni 2021/2022 najboljši podajalec in strelec NK Nafta 1903. Dosegel je 14 golov, kar ga na lestvico najboljših strelcev v 2. SNL uvršča na četrto mesto. Kljub temu so se njegovi delodajalci odločili, da bodo v naslednjo sezono stopili brez Vinka, ki je nosil kapetanski trak. Sprva je kazalo, da bo Vinko deloval v akademiji kot trener, vendar po naših informacijah tudi do tega sodelovanja ne bo prišlo. Kje bo 32-letnik nadaljeval kariero, pa zaenkrat še ni znano.

Spomnimo, da je Vinko svoje nogometne korake naredil v Lendavi, kjer je igral v vseh mlajših selekcijah kluba. Bil je tudi član mlade slovenske nogometne reprezentance. Še preden je dopolnil 17 let, je za Nafto zaigral v prvi slovenski nogometni ligi. Eden ključnih igralcev lendavskega prvoligaša je kot kapetan in najboljši strelec, takrat prestopil k francoskemu drugoligašu Metzu. Po vrnitvi iz Francije je za kratek čas zaigral za murskosoboško Muro. Za tem je tri leta igral v tretji avstrijski ligi. Od leta 2016 naprej pa za Nafto.

Dva podpisa pogodbe

Ob tem so se Lendavčani okrepili z mladim srednjim branilcem, članom madžarske državne mladinske reprezentance. »Zoltán Dávid je v Lendavo prišel iz ekipe PMFC iz madžarske 2. lige. Komaj 20-letni srednji branilec je zbral že 44 nastopov v madžarski drugi ligi, kjer je igral za PMFC, Kazincbarciko in kot mladinec za ekipo Békéscsabe. Pri 17-letih je večkrat zaigral v madžarski reprezentanci U1,« sporočajo iz kluba. Za Nafto 1903 je triletno pogodbo podpisal tudi mladi, 17 letni, Marko Čuček Bezjak, ki je v prejšnji sezoni igral za mladince, večkrat pa je igral tudi kot priključeni igralec članske ekipe.

* Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija