https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala: »Imamo pozitiven rezultat, ampak nanj se ne bomo zanašali«

Mestni stadion Fazanerija , 13.7.2022  

Pred povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij sta danes, 13. julija, na Mestnem stadionu Fazanerija glede Konferenčne lige proti FC Sfintul Gheorghe Suruceni izjavo za medije podala trener NŠ Mura Damir Čontala in Gregor Balažic.

Na novinarski konferenci so se v uvodu zahvalili: "Vsem črno-belim gostilnam in lokalnim podjetnikom, ki so poskrbeli, da je nova press soba, v kateri zdaj poteka novinarska konferenca postala zdaj resničnost".

Trener NŠ Mura Damir Čontala pove, da v enem tednu ni bistvenih sprememb glede stanja v ekipi glede na podano izhodišče 2:1. Ampak vseeno pričakuje, da počasi rastejo, da bodo iz tedna v teden še naprej rasli. To je tudi njihov cilj glede na spremenjeno ekipo oziroma glede mnogo novih obrazov, je to tudi neka normala. To spoznavanje vseh zahtev bi se moralo samo iz tekme na tekmo samo dvigovati, da bi bili vedno boljši. Seveda bodo prišli tudi padci, ampak morajo formo ves čas vzdrževati, čeprav jo je vzdrževati konstantno praktično nemogoče. 

Že v pripravljanjem obdobju je povedal, da ima Mura trenutno izredno širok kader, kar so po eni strani sladke skrbi, po drugi strani pa ne najbolj prijetne za določene igralce v določenih trenutkih. Kar pomeni vsi bi radi igrali v prvih enajst. Kar žal ni mogoče. Mura nima trenutno enajst v prvi postavi, ampak jih ima osemnajst. Prihaja prvenstveno in tako bo prišla priložnost za vse, za tistega, kdor bo dobro igral zdaj. Saj se vrača tudi Mirlind Daku, ki v Moldaviji ni smel igrati. "Vsekakor pa bomo zopet imeli moči s klopi. Torej tudi ti igralci s klopi, ki so del prve enajsterice oziroma prve postave in so jim s to energijo, s tem kar so doprinesli v igro v Moldaviji prinesli zmago in to pričakujejo, da bodo lahko konstantno počeli." To bo mogoče njihova prednost pred marsikatero drugo ekipo.

Matic Maruško in Tio Cipot sta igrala zato, ker sta si to zaslužila preko pripravljanjih tekem, zato sta igrala v prvi vrsti. Tio Cipot je igral v prejšnji sezoni manj oziroma proti koncu je začel igrati vedno več. A ne na tej poziciji. Igral je na poziciji krilnega napadalca, kar je bila tudi večino časa v mlajših selekcijah njegova pozicija. S tem, da je bila njegova ideja, poudari trener, da bi bil on centralni vezni igralec z odličnim pregledom nad igro. S svojo inteligenco rešuje stvari tako v fazi napada kot v fazi obrambe. Ima pa izredne nogometne sposobnosti in zelo dobro kontrolo žoge. Manjkala pa mu je mogoče določena odgovornost in predvsem kilometrina v prvi ligi. Kilometrino si je delno že nabral, zato je tudi lažje igral na tej poziciji, kot pa bi zdaj na njej začel. Ker je pozicija vseeno dosti bolj odgovorna. Je pa dejstvo, da mu je lažje v igri, če ima ob sebi izkušenega igralca. Igralca ki mu je prva kvaliteta vseeno defenzivni del in tako je bila to uspešna kombinacija. Lahko pa igra tudi z ostalimi zveznimi igralci. Tudi Matic Maruško lahko igra z ostalimi zveznimi igralci. Odvisno je tudi od nasprotnika oziroma njihovih zahtev na tekmi. 

Od Moldavcev pa pričakuje, da bodo še malo bolj defenzivno igrali, kot so na prvi tekmi. To je tudi njihova značilnost oziroma zgodovina njihovih tekem gre v tej smeri. Igrajo precej drugače doma, kot v gosteh. V gosteh so še bolj pasivni. To pomeni, da igrajo precej drugače doma in v gosteh. Razlika v rezultatu je majhna in dvomi, da bodo od začetka iskali ta zadetek. Zagotovo bodo začeli najprej tipati. Imajo pa svoje kvalitete. Imajo svoj stil igre. Torej ne prihajajo v napad skozi igro, preko veznih igralcev, ampak večinoma s preskok igro z dolgimi žogami čez obrambo. Ampak imajo naprej hitre igralce, ki vršijo pritisk, ki so agresivni in ki s tem povzročajo določene težave. Večkrat so tako priigrali avt ali prekršek 20, 30 metrov od njihovega gola. S tem so premaknili težišče igre višje. Vseeno pa izpostavi, ampak to ni arogantno, da je Mura boljša ekipa in se tega morajo tudi zavedati, pa nič jim ne bo podarjeno. Samo morajo biti na pravem mestu. Torej imajo pozitiven rezultat, ampak če se bodo nanj zanašali, bodo hitro zašli v težave. Začeti morajo, kot bi začeli novo tekmo, z rezultatom 0:0. Z energijo, ki jo bodo dodatno dali še navijači, pa z vsemi kvalitetami, ki jih imajo so lahko prepričani, da bodo napredovali. 

Čontala doda, da je temeljita analiza tekme, pokazala, da so bili v prvem polčasu preveč previdni. Zagotovo se da več igrati in biti še bolj agresiven. Kar so pokazali v drugem polčasu, kar so spremenili. V drugem polčasu so imeli hitrejšo žogo, hitreje so prehajali, hitreje so obračali strani. Predvsem so pa bili dosti bolj agresivni. Domačim Moldavcem niso več dovolili kontroliranih dolgih žog, z agresivnostjo, pa so jih prisiljevali v vedno več napak in so žoge že dobivali globoko na njihovi polovici. Glede kadra pove, da so vsi zdravi, manjka samo Miha Kompan Breznik, ki kar nekaj mesecev vleče poškodbo. Tako da njegova vrnitev ni jasna, kdaj bo. Ostale stvari so trenutno odlične. Vsi so zdravi. Nekaj manjših zadev, ki jih je bilo v pripravljanjem obdobju, kar so tudi to sanirali. Imajo samo preventivne zadeve, tako da je s te strani super. 

V nedeljo z Olimpijo

Glede nedeljske tekme z Olimpijo pa doda, da o njej še ne premišljujejo. Nekaj so se naučili s prejšnje sezone, ta davek so tudi v prejšnji sezoni plačali. Kar nekaj igralcev je bilo del te zgodbe. Se pa zavedajo, da morajo vsako tekmovanje vzeti zase, vsako tekmo po tekmo. Zdaj je na vrsti Evropa. Šele jutri zvečer lahko razmišljajo o Olimpiji. Po Olimpiji pa takoj o Evropi. Če jim bo to uspelo, pa ne ve, ker to ni lahko. Saj se morajo zavedati, da to ni lahko z mentalnega vidika, ne toliko s fizičnega. Ampak fokus jim mora ostati samo na vsaki naslednjo tekmi. Ne smejo razmišljati glede tekem vnaprej, ker hitro zaidejo misli in hitro pridejo težave. Potem vrnitve ni. Tako so dogovorjeni. Misli, da so dobro preštudirali te zadeve in šli tekmo, po tekmo. Vse več je tekmovanj, ampak fantje se zavedajo kje so naredili določene napake v prejšnji sezoni, to jim mora biti šola, da jih ne bodo ponavljali. Vsekakor pa ne bo lahko, preklapljati od tekme do tekme. Niti ni zagotovilo, če bi miselno preklopili, da bodo rezultati pozitivni. 

Mirlind Daku, ki se zdaj vrača v ekipo, je za Čontalo najboljši napadalec v slovenski ligi je poudaril na novinarski konfereci. To je dokazal v spomladanskem delu. Dokaz je tudi to, da so ga vse ekipe v zgornjem delu slovenske lige želele imeli v svoji ekipi. To je dokaz, kakšne kvalitete ima. Zagotovo jim je takšen igralec dodana vrednost. Zato so tudi vsi napori, ki so jih vložili, da ga dobijo nazaj upravičeni. Prepričan je, da je ekipa z njim vedno močnejša. Več kot ceniti je to neka nehvaležna stvar, zagotovo pa dobijo z njim neko novo dimenziji v ekipi, saj se ekipa se z njim počuti bolj sigurno, kar je dodatna konkurenca dodaten plus za ekipo. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2022 ob 14:19 BELTINČAR gost

      TIO CIPOT NAJBOLJŠI IGRALEC V MOLDAVIJI A NAJSLBŠI KOS IN MARUŠKO-------TO SO DEJSTVA.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2022 ob 16:07 gost

      Ti ocenjuj svoje Beltince in pusti Muro .Zmeraj je na igrišču nekdo NAJBOLJŠI in nekdo NAJSLABŠI.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2022 ob 17:16 gost

      Čontala, gda do te policaji slikali se fajn drži.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2022 ob 17:43 gost

        Basci , Dillinka 123 ,Miloševč ,Čergoli .lendavski jugo in še in še bi jih lahko napisal ????Ajmo kekec piš___________

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2022 ob 20:25 gost gost

      sami srečkoviči mo vidli kak dugo zadnja tekma voni za kozlat kak treča pomurska.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2022 ob 1:27 avy gost

      S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y… Read all about it here.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2022 ob 8:55 gost

      Če ne premagamo gnes Amaterje iz Moldavije z 3 golami razlike me nigdar več nede na tekmo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.07.2022 ob 9:01 AJAJAJAJAJ gost

      Bodite danes pripravljeni na vse, TUDI NA IZPAD. Mura ni tako dobra, kot vsi vi Muraši mislite.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.07.2022 ob 12:12 gost

      Čontala kaj vidiš v Koso in Maruške,sta na vsaki tekmi med najslapšimi sedaj imaš na voljo dosti boljše igralce pa je daj v prvo postavo naj igrajo slabejše pa na klop

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.