https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala: »Želimo si zmagati, vendar bomo srečni tudi z remijem«

Mestni stadion Fazanerija , 20.7.2022  

Pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij sta danes, 20. julija 2022, na Mestnem stadionu Fazanerija glede Konferenčne lige proti St Patricks Athletic F.C. izjavo za medije podala trener NŠ Mura Damir Čontala in Klemen Pucko.


Trener NŠ Mura Damir Čontala pove, da so analizirali Irce, ki so najagresivnejša ekipa od vseh nasprotnikov, ki so jih imeli do sedaj. So agresivnejši od Moldavcev in od Olimpije. S to agresivno energijo poskušajo nadomestiti svoje pomanjkljivosti, ki jih imajo v svoji igri. Irci zaradi navijačev polagajo zagotovo veliko na domačo tekmo. Njihov stadion je bil pred več kot tednom že dni razprodan. 

Analiza nasprotnika

Poudari, da zelo agresivno začnejo tekmo, in veliko stavijo na prvih 15- 20 minut. Ob tem stalno vršijo pritisk na stalno linijo nasprotnika, in imajo zelo dobro reakcijo po izgubljeni žogi. Čez čas pa se to zmanjšuje. Ko gre tekma v neko srednjo fazo oziroma proti koncu, so vedno manj agresivni, vedno manj kontrole imajo s to agresivnostjo. So pa zelo nevarni s prekinitev, kjer se vidi, da imajo uigranih precej stvari. Nasprotnika so spoznavali preko analiz vseh njihovih tekem doda Čontala, saj so nasprotniki trenutno sredi njihovega prvenstva oziroma v drugi polovici prvenstva, ki se je začelo že s februarjem. Tako da o njih imajo popolnoma vse informacije. Vedo, na kakšen način igrajo, s kakšno postavitvijo in kdo so njihovi najboljši igralci. Tako da ni nekih skrivnosti, važna bo samo prilagoditev na njihovo igro, da bo ta čim hitrejša in da bodo lahko čim prej vsilili njim  svoj način igre. Saj kljub njihovi agresivnosti in pritisku imajo v tem nekaj slabosti in neko energijo. Irci želijo nasprotnika prestrašiti. Vendar bo kakšnih 5-10 minut potrebno, da se navadijo, na stil, na nasprotnika. Ob tem pa doda, da ob tem vidi priložnost Mure. Saj želijo nasprotnika prisiliti, da se brani, da bodo postavljeni od zadaj, saj imajo slabosti v fazi branjenja in te bodo poskušali izkoristiti.

"Želimo si zmagati, vendar bomo srečni tudi z neodločenim rezultatom" poudari trener. Saj bi bilo to dobro izhodišče za povratno tekmo. Od Ircev pričakujejo, da bodo na svojem igrišču oziroma v prvih minutah tekme vsiliti svoj način igre. Na gostovanju pa pričakujejo, da se bodo zopet oni v večji meri prilagoditi nogometašem Mure. Vendar tja ne gredo z miselnostjo, da bodo igrali za neodločen rezultat, tja gredo z miselnostjo, da zmagajo. Zvečer imajo uradni trening, kjer bodo lahko spoznali igrišče. Jutri zjutraj imajo nato interni trening ter aktivacijo. Glede igralcev pa doda da ima poškodbo samo Gregor Balažič, ki je za jutrišnjo tekmo vprašljiv. Ostali kader pa je zdrav in brez poškodb.

Analiza tekme z Olimpijo

Stanje v slačilnici glede tekme z Olimpijo še zdaleč ni pozabljeno, saj je minilo premalo časa. So se pa dogovorili, da nanje ne sme mentalno vplivati. Poudari, da je bilo po tekmi z Olimpijo razočaranje ogromno, kar kaže tudi željo, da želijo na vsaki tekmi zmagati. Po analizi tekme pa mora povedati, da morajo biti z 90 % stvari zadovoljni, saj so po statistiki Olimpijo v večini segmentov nadigrali. Saj so imeli enkrat več strelov, dvakrat več kotov, nevarnih situacij. V situacije niso prihajali slučajno, ampak so jih izigrali tako na njihovo postavljeno obrambo. Sta pa dve stvari, na kateri je treba dati poudarek, ki ločita, ali si na vrhu ali si pa nekje na sredini oziroma četrti. Med prvi in četrtim mestom je zanje v tem trenutno ena velika razlika - to so prekinitve, ki jim odvzamejo preveč točk. Druga zadeva pa se nanaša na realizacijo. V treh tekmah, ki so jih igrali, to sta tekmi z Moldavci in tekma z Olimpijo so imeli 57 strelov, nasprotniki pa niti 25 skupaj. Razlika v zadetkih je 4:4. To pomeni, da morajo popraviti realizacijo in zmanjšati te individualne napake oziroma padce koncentracije v fazi obrambe. Na koncu bodo te detajli ločili, kje bodo končali, ali na vrhu ali v povprečju. 

Pubi na Irskem

V Moldaviji so igralci dobili eno uro dlje prosto po tekmi, ker so si to z garanjem in delom zaslužili. To je, da se prvo pokaže, pravi odnos na igrišču, da se to pokaže na rezultatu. Potem se lahko za kakšne pol ure do ure podaljša tisti čas pred počitkom, vendar pa pubi na Irskem ne bodo prišli v poštev, ker jih za tri dni čaka že nova tekma. 

Klemen Pucko pove, da pričakujejo težko tekmo. Po analizi vidijo, da so nasprotniki agresivni in upa, da bodo lahko z enako mero agresivnosti in še večjo željo na to znali odgovoriti. Ekipa se glede na otoške ekipe, kot je bila Tottenham Hotspur FC ne more primerjati, saj je bil Tottenham bolj tehnično dovršena ekipa. Saj imajo nekaj otoškega, vendar so pa Irci pravi otočani in morajo odgovoriti z isto mero želje v tej smeri in upa, da jim bo to uspelo. V glavah so se pripravili na pritiske. Vedo, da so otoški navijači, so zelo strastni. Vedo pa, kako se igra pred veliko skupino navijačev, tako da jim to ne predstavlja težav. Pucko pa na koncu poudari, da gredo vsako tekmo igrat na zmago, tako da bodo poskušali ta pritisk z enako mero vrniti in nato tekmo speljati do konca. 

Glede poraza z Olimpijo pa doda, da mora biti že pozabljen. Obenem pa se morajo iz tega nekaj naučiti. Saj doda, da se lahko iz porazov več naučijo kot iz zmag. Tako da so se iz tega poraza veliko naučili. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2022 ob 10:48 adijo čunta gost

      pa ka ti se norca delaš? želite si zmagati a te zadovolni z remijem??? halooo butec!! klub je po vseh statističnih podatkih pol slabši od vas... tu morete biti razočarani nad remijem pa zadovoljni samo z zmago...

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2022 ob 11:42 gost

        Tak je, to san ščel isto ges napisati. Tej nema tri čiste kakšne guči, čudno ka je nej napiso, ka bi bil zadovoljen z porazon. Nemaš kaj analizirati, v obrambi se trdno in močno postaviti v napadi pa gole davati, to ti je cela analiza. Pika.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2022 ob 10:49 Neko gost

      Prenos bo na NoPicture TV?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2022 ob 11:42 gost

      Prenos bo na sportklub

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2022 ob 12:49 pertočalabda gost

      želimo si zmagati, a mo zadovolni tudi s porazom...... tak je mislo povedati

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.07.2022 ob 13:36 rex gost

      bobi naj enega stepej v svoje spodnje hlače temno rjavoga...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.07.2022 ob 15:22 gost

      BEDAK OD BEDAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!cejla blesava čonta

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.07.2022 ob 15:36 Magyar Bacsi gost

      Čunta to so ti mokre sanje. Podrislal in ukozil si se!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.07.2022 ob 16:52 realnost gost

      gostujoči imajo vedno enega igralca več .bobi da vedno boljši predložek za njih kak pa za nas

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.07.2022 ob 1:13 gost

      I’ve made so far this year working online and I’m a full time student. I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.07.2022 ob 10:54 Magyar Bacsi gost

      Čunta se je podrislal, ukozil in sanja a hkrati vidi bele miši.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.07.2022 ob 12:01 gost

      Čunta, pred kratkim si izjavil, ka je Daku najboukši napadalec v Sovenji, ge ti pa tak pravim, ka je za qrac.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.