https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Daku: »Brez podpore navijačev nam ne bo uspelo«

Fazanerija, 28.7.2022  

Pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo proti St. Patricks Athletic sta včeraj, 27. julija, na Mestnem stadionu Fazanerija izjavo za medije dala trener NŠ Mura Damir Čontala in Mirlind Daku.

Nogometaši Mure so na gostovanju v Dublinu remizirali in bodo danes vstopnico za tretji kvalifikacijski krog konferenčne lige potrjevali pred polno Fazanerijo. Trdoživi Irci so bili večji del prvega srečanja boljši nasprotnik in so s svojo agresivno, napadalno igro delali precejšnje preglavice črno-belim. 

Izbranci Damirja Čontale so potrebovali več časa, da so se privadili na agresivno igro gostiteljev. Kljub temu, pa so črno-beli nekoliko nepričakovano prišli do vodilnega gola, ki ga je zabil napadalec Mirlind Daku v 27. minuti. Kar je dvignilo malce samozavest igralcem Mure, hkrati pa je prevlada gostiteljev na Richmond Parku malce popustila. 

Irci bodo prišli v Mursko Soboto nekoliko oslabljeni, ker je napadalec Mark Doyle na tekmi v sodnikovem podaljšku prejel rdeči karton.

Pred tekmo je na novinarski konferenci strnil svoje misli tudi napadalec Mirlind Daku.

Kakšna so vaša pričakovanja pred tekmo?

Pred nami je še ena težka tekma. Pred tednom dni smo igrali proti njim in videli česa vse so zmožni. Sedaj jih poznamo veliko bolje in vemo, kako se pripraviti, biti boljši. 

Tokrat si želim, da bi bili mi tako agresivni, kot so bili Irci pred tednom dni. Seveda pa je treba poudariti, da brez podpore navijačev tudi tokrat ne bo šlo. 

Boste nadaljevali serijo 4 tekme 4 goli še naprej?

K Muri sem prišel z namenom, da pomagam. Ni pomembno zdaj, ali je to z goli, asistencami ali samo v igri. Na koncu, kar je pomembno, je to, da zmagamo.

V posebno zadovoljstvo mi je, ko zabijem gol. Tako sem še bolj motiviran, da ekipi pomagam in seveda si želim, da se ta serija jutri nadaljuje. 

Zgrešena enajstmetrovka vpliva na samozavest napadalca?

Zgrešena enajstmetrovka ne bo vplivala name. Na veliko večjih in bolj pomembnih tekmah se dogaja, da igralci zgrešijo enajstmetrovko. Dosegel sem dva zadetka, pripomogel do zmage in mislim nadaljevati s tem tempom. 

Zmagovalca irsko-slovenskega obračuna v tretjem krogu čaka boljši iz bolgarsko-makedonskega dvoboja CSKA Sofija - Makedonija. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2022 ob 12:07 gost

      Daku ne lomi ga v tri dni ,,,,,ajmo Mura pokažite iz kakšnega testa ste ,,,,,

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2022 ob 12:34 gost

      Podcenjuješ samega sebe ,,,s tem pa še tvojo ekipo .Gremo Mura zmaga je vaša !!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2022 ob 13:41 gost

      Daku kaj ga lomis a nimate jajc pa rabite pomoč bi me bilo sram, da bi prosil pomoč za korajžo. Ko greste punci tudi rabite pomoč? 😋

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.07.2022 ob 13:52 ... gost

        Ti ne razmiš, kaj je strast in povezanost, zato pa takse bedarije pišeš tu, te že vidim zleknjenega na kavč, pun negative, v časi tekme, po tekmi pa prvi na forumi pa vse svoje frustracije bo daš.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.07.2022 ob 15:08 gost

      Daku se zaveda, da mura nima za burek.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.07.2022 ob 15:52 AAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Daku je realen sakšoga nasprotnika je trbej spoštovati, še prouti najslabšomi je nej lejko zmagati. MURA JE VEČNA.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.07.2022 ob 17:07 gringo gost

      Ajmo MURAA IDEMO GNES PUNA FAZANERIJAAAA! ŠE EN ZGODOVINSKI VEČER, NE DVOMIM!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.07.2022 ob 17:40 AJAJAJAJAJ gost

      Adijo, pa zdrava ostani. Gorička Mura.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.07.2022 ob 18:09 Čunta gost

      Čunta pravi pa modruje,že celi cajt,njegovo znanje je malo,to vemo bivši njegovi igralci,hitro boste to vsi spoznali,skromnega znanja o nogometni igri,edino ma srečo,da ima dobre igralce,(tromejnik,mura)na koncu so ga stirali iz kuzme,upam da ga stric rajbar nede nagnal .boste pač trpeli navijači.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.07.2022 ob 11:52 gost

      DAKU in ČONTA, pravita da brez podpore navijačev ne bo šlo,samo poglej koliko nas je bilo in podporo ste imeli ,ampak znanje pa mi vam igralcem ne moremo dati.Zasluženo ste izgubili in take napake se bodo vam ponavljale na vseh prvenstvah v 1SNL.Obvezna menjava trenerja ,pa tudi vodstva NŠ MURE ne bi bilo odveč zamenjati.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.07.2022 ob 8:25 AJAJAJAJAJ gost

      Daku, podporo ste imeli. Le gledalci niso imeli podpore v vaši ekipi, da bi izločili Irce. Povsem zaslužen izpad. Zdaj pa borba za sredino SLO lestvice.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.