https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kaj je to na Soboškem jezeru?

Murska Sobota, 13.09.2022 ob 14:00  

Ob Soboškem jezeru je bila danes postavljena ptičja opazovalnica, katero bodo uradno otvorili ta petek.

Ptičja opazovalnica je bila narejena v sklopu projekta BioDiTOUR, ki sloni na iskanju sozvočja med ohranjanjem biotske pestrosti čezmejnega območja in spodbujanjem razvoja njegovih najdragocenejših dobrin, tj. naravnih danosti, kar sodi tudi med ključne izzive programskega območja.

Ptičja opazovalnica 

Plavajoča ptičja opazovalnica meri cca. 8m2 in ima obliko pletene košare. Okoli jeklenega ogrodja je spleteno šibje (naravni material), na dnu so nameščeni plastični potoni na katerih opazovalnica "plava".

Opazovalnica je premična – ob brežini jezera bo pritrjena z brvjo oz. podestom in jermeni. Obiskovalci v opazovalnico vstopijo po podestu oz. brvi.

Studio Kalamar je poskrbel za idejno zasnovo. Izvajalec del je podjetje Dastroj.

Ekipa podjetja Dastroj

Projekt je sofinanciran v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija.

Čezmejno projektno partnerstvo vključuje Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan (vodilni partner), Občino Kidričevo, Energieagentur Weststeiermark, Stadtgemeinde Deutschlandsber in Verein zur Förderung des Naturpark Raab. Projekt traja do 31. decembra 2022.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.