https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Čontala: »To bo prva zmaga Mure v Stožicah«

Mestni stadion Fazanerija , 7.12.2022  

Mura se bo v 19. krogu Prve lige Telemach v četrtek ob 17.30 v Stožicah pomerila z Olimpijo. Pred tekmo sta izjavo za medije podala trener Damir Čontala in Tio Cipot.

 

Stanje v ekipi pred gostovanjem v Ljubljani?

"Stanje je odlično. Normalna priprava kot pred vsako drugo tekmo. S tem, da se zavedamo, kako pomembni sta ti dve tekmi in niz teh dveh tekem je izredno težak. Tega so se zavedali že ob reprezentančni pavzi. Ni pa vseeno s kolikimi točkami greš v spomladanski del tekem s 30, 33 ali 36 točkami. So pa vsi že v obdobju, da neka fizična, psihološka pripravljenost pada. Zato je pomembno, da so na teh dveh segmentih na maksimalnem nivoju.

Odzivi na treningih?

Želja je izredno visoka, tudi motivacija je visoka. Na teh dveh tekmah želijo iztržiti čim več. Vsak dan imajo tudi treninge, saj imajo visoko motivacijo, da končno premagajo Olimpijo in mogoče je jutri dan, da Mura zmaga v Stožicah, in bo to prva zmaga Mure v Stožicah," pove v uvodu trener Damir Čontala.

Kader

"V ekipi še vedno manjka Matic Maruško. Zanj je verjetno jesenski del zaključen. Neke majhne možnosti za vrnitev so bile, ampak tveganje bi bilo preveliko in ni vredno, saj bi lahko sledila hujša poškodba. Drugih sprememb pri kadru pa ni. 

Na kakšen način se bo Mura postavila ekipi Olimpije?

Dejstvo je, da se Olimpija udobno počuti, ko ima veliko posesti, in se ji ni treba veliko braniti in imajo zelo veliko igralcev, ki so tehnično zelo kvalitetni, ki imajo radi žogo in precej ne radi tečejo za žogo, in jo imajo rajši pri svojih nogah. Namen Mure pa je, da bodo imeli dovolj posesti, da se bodo igralci Olimpije počutili manj udobno in v manjši meri izkoriščali te  njihove ofenzivne individualne kvalitete. 

Pričakovanja glede tekme z Olimpijo?

Dejstvo je, da želimo zmagati na tekmi z Olimpijo. Na prvih dveh tekmah z Olimpijo so si zaslužili več. Imeli so možnosti, na prvi tekmi jih je stala točk realizacija. Na drugi tekmi doma pa so imeli preveč individualnih napak, da bi lahko Olimpijo premagali. V prvem polčasu so imeli možnost, da jih popolnoma odrežejo, česar niso izkoristili. Na kar so sledile individualne napake, ki so nekako prevesile mentalno tehtnico na stran Olimpije. In iz tega so se naučili in iz tega izhaja dodatna motivacija, da gredo zdaj po vse tri točke. Poraza pa več ne bolita. Vendar ko pride na vrsto ponovna tekma z omenjenim nasprotnikom, razmišljaš, kako si nazadnje igral proti njemu. Tako je z vsemi drugimi ekipami. So pa to izhodišča, ki ti pomagajo v pripravah na tekmo," poudari Čontala. 

 

Komentar na včerajšnjo izjavo Alberta Riera?

Težko je komentirati, oni imajo prednost na lestvici, ki je dokaj velika in so zato samozavestni. Mogoče v določenih segmentih tudi preveč samozavestni in gledajo mogoče nekoliko podcenjujoče na druge ekipe. Ekipi Mure je motivacija vsaka tekma, vsaka ekipa in ni samo Olimpija v ligi in niso že oni osvojili naslova in bodo morali še mnogo pokazati. In upam, da je Mura prva, ki jim bo prekrižala načrte.

Odhod Luke Bobičanca?

V vsakem prestopnem roku lahko vsak igralec prestopi. Tako obstaja tudi možnost za odhod Luke Bobičanca. Ob tem pa trener doda, da nekaj očitno mora biti na tej stvari, če o tem obstaja toliko komentarjev. Več o tem pa ve športni direktor. Ob tem pa Čontala poudari, da mora dobro premisliti, kaj to pomeni za prihajajočo tekmo in za postavitev kadra, saj vsa ta dogajanja okrog Luke imajo tudi vpliv nanj. Tako bo videl, kako se bo še odločil za jutrišnjo tekmo glede postavitve prvotne enajsterice.

Sistem igre Mure na prihajaoči tekmi?

Igrali bodo tako, da bodo lahko s tako postavitvijo tudi najbolj uspešni. Predvsem pa, da bo enajst igralcev najboljših na igrišču. Sistem bo prilagojen njim, ne pa da bi se igralci prilagajali sistemu. 

Zamenjava trenerja v mladinski selekciji

Glede tega trener pove, da sta imela z omenjenim trenerjem že dva krajša pogovora. Daljši bolj konkreten pogovor, pa je planiran po koncu zadnje prvenstvene tekme. Mura temelji oziroma želi temeljiti na doma vzgojenih igralcih. Zato je zelo pomembno sodelovanje med članskim in mladinskim trenerjem. Tudi želja novega mladinskega trenerja je, da bi bilo to sodelovanje konkretno in čim bolj obširno, da bodo vsi imeli koristi od tega. Saj je igralec, ki je "proizveden" v Nogometni šoli Mura tudi najcenejši igralec in Mura lahko od tega največ pridobi na koncu doda trener.

Pričakovanja pred tekmo v Stožicah?

Tio Cipot pove: "Pričakovanja pred tekmo so velika in upamo na tri točke. Ampak je dobiti samo točko v Ljubljani tudi en pozitiven rezultat, saj je Olimpija le ekipa z veliko prednostjo na lestvici. Glede tekme je v ekipi motivacija visoka, saj so kar dvakrat z Olimpijo nesrečno izgubili. Vendar misli, da bo Mura v tretje dobila vse tri točke in da bodo Stožice zapustili neporaženi. " 

Je to zadnjih 180 minut v črno-belem dresu?

"Težko vprašanje, sam še ne vem, kako se bodo stvari razvile. Moje misli pa so trenutno usmerjenje 100 % samo na prihajajoči dve tekmi, saj se vsi zavedamo, kako sta pomembni. Motivacija je bila prisotna skozi celotni del sezone, tako da v tem ni razlike." 

Kje vidite največ rezerve pri sebi?

Faza obrambe je tista, kjer vidi še prostor za napredek. Na zadnjih tekmah se tudi tu vidi izboljšanje in ob odličnem trenerju se vidi, da lahko napredujem, na koncu doda Cipot. 

 Več fotografij v spodnji galeriji...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2022 ob 12:56 Gnf gost

      Čontala še si pijan od senja?

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2022 ob 21:00 Sharon Thresher gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie… Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię….. Od tego zacząłem…>>> 𝐰𝐰𝐰.𝐋𝐢𝐯𝐞𝐉𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2022 ob 13:57 gost

      Ta izjava je smešnica tedna.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2022 ob 14:36 Zmaga gost

      Te pa naj povej ka idejo po poraz, ali ka?

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2022 ob 15:09 Magyar Bacsi gost

      Čuntovske mokre sanje.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2022 ob 15:10 Magyar Bacsi gost

      Čuntovske mokre sanje.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.12.2022 ob 16:51 Bridgethaxton gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.12.2022 ob 16:57 gost

      GORIČKI LAJKUŠI !!!!!popušite usred Ljubljane !

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.12.2022 ob 17:47 geli bar labda gost

      V Maribor ste tuj šli po zmago, te pa na konci petarda, pa šče dobro smo jo tam odnesli, taj ka ne spejvlite bedastoče, ka se palik popiškate, Olimpija vaz razmontejra.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.12.2022 ob 17:49 gost

      Najprej zmagajte pa te modruvlite

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.12.2022 ob 18:17 gost

      Dokeč de tej nesposoben nakladač filozof nedo une nikdar v stožicaj zmagale ka nemajo nikšne igre ppa tude igralcov tude nej boug zna takke boug pomagaj igralce tude že počase zapuščajo klub zakaj zaradi nesposobneža čuntale ki nima nobene autoritete o znanju da negovorim će njga nebi bilo bi rezultati bili bistveno boljši zdaj v zimskem prestopnem roku bodo prišli trije zidarji napadalno usmerjeni dva krovca sredina to so zimske okrepitve tou je izjavo Rajbar

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.12.2022 ob 19:29 AJAJAJAJAJ gost

      HAHAHAHAHA, ta je še večji komik kot je bila žal pokojna Nela Eržišnik - alias Hrdalo Marica.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.12.2022 ob 19:38 GOST gost

      BREZ BOBIJA POPUŠIŠ NE NAS HECAT PA ŠTO DE VAM ŠPILU

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.12.2022 ob 19:52 Erni Me__č gost

      Idemo po tri točke v Ljubljano tri štiri MURA👍

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.12.2022 ob 20:19 GOST gost

      IDETE PO 3 GOLE V STOŽICE TRPEČETE ŽE DA SE PELA GOSPODA NA TRENING TAKŠNI TRENING MAJO PIONIRI V ODRANCAJ TI MENI JAZ OVOMI BREZ VNEME TAK NEMREŠ ITI V STOŽICE

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.12.2022 ob 20:57 gost

      Se spomnim da je ZIKO povedo da bo Drava zgibijla že da z avtoceste doj pride , tej pa Ziko pokasejral z Veržejem 2 komada. Čontala glij tak pravi ista pesem.....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.12.2022 ob 0:00 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website—————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.12.2022 ob 8:38 gost

      POPUŠITE na ČRNO BELO karino.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.12.2022 ob 13:10 Magyar Bacsi gost

      Privoščil bi Muri zmago ampak s takim vodenjem, s tako igro, igralci, pristopom je to znanstvena fantastika. Torej srečno!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.12.2022 ob 14:12 Zoran J. gost

      Danes bomo lahko primerjali trenutno moč dveh največjih slovenskih klubov, Maribor in Olimpijo .Mura bo pravšnja za ta test, da vidimo kakšen bo rezultat tekme, v Mariboru vemo, kako se je končalo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.12.2022 ob 15:16 gost

      Zoran ne pametuj kako je bilo v MB ali pa dodaj da je pri 5 golih za MB zaslužen sodnik vsaj za 2 gola ki jih je dosegel MB.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      08.12.2022 ob 16:33 gost

      TRENER BREZ ZNANJA PROTI OLINPIJI ZMAGA ZA OLINPIJO KDAJ SE BO MURA REŠILA KOCKARJA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.