https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pirc Musar: »Leto, ko smo v Sloveniji ženske skočile daleč in splezale visoko«

01.01.2023 ob 6:00  

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je državljankam in državljanom, prebivalkam in prebivalcem Slovenije ter rojakom v zamejstvu in po svetu voščila ob novem letu.

Novoletno poslanico predsednice republike Nataše Pirc Musar objavljamo v celoti:

"Drage državljanke in državljani, prebivalke in prebivalci Slovenije, rojaki v zamejstvu in po svetu.

Leto 2022 je bilo leto solidarnosti. Leto aktivnih državljank in državljanov, poguma in boja za pravičnost. Bilo je leto športnih uspehov, prebojev v znanosti, medicini in odličnosti v kulturi. Leto, ko smo v Sloveniji ženske skočile daleč in splezale visoko. Najprej Urša Bogataj in Janja Garnbret, za njimi ženske v politiki. In bilo je leto tihih porazov in odhodov.

Letos nas je zapustil veliki Boris Pahor, človek, ki je videl največje strahote 20. stoletja in pred njimi svaril v 21. stoletju. A so ga številni preslišali. Premnogi so letos premladi umirali zaradi vojn in nasilja ne le na vzhodu Evrope, tudi drugod po svetu.

Leto 2022 je bilo leto, ko je narava spet pokazala svojo moč. Suša in požari, ki so divjali na Krasu, so prinesli strah pred mogočnostjo naravnih nesreč in ponos ob odzivu prostovoljnih gasilcev in gasilk, prebivalk in prebivalcev Slovenije. Požar na Krasu je uničil rastje na Krasu, a prinesel spoznanje, da v vsakemu od nas lahko zraste nekaj velikega. Spoznanje, kako solidarni in srčni smo. Prinesel spoznanje o velikem srcu v sicer geografsko majhni državi.

Humanitarka Anita Ogulin, ki je pomagala tolikim otrokom iz ranljivih družin, je pred časom dejala: “Ne vem, če se kot družba zavedamo, da vse, kar vlagamo v sočloveka, on vrne ne le enkrat, trikrat, večkrat. In dodala. Ozirati se je treba okoli sebe in treba je biti sočuten in solidaren. Če tega ne zmoremo, naj vsaj ne sodimo.”

Ponosna sem na Slovenijo gasilcev in gasilk, prostovoljcev in prostovoljk, srčnih zdravstvenih delavcev in negovalk, izjemnih inovatorjev in podjetnikov, vrhunskih znanstvenic in znanstvenikov, sijajnih umetnic in umetnikov, športnic in športnikov, ki nam vedno znova prinašajo veselje.

In ponosna sem na vse tiste prebivalke in prebivalce, ki se ozirajo, nesebično pomagajo ranljivejšim in ne sodijo.

Državljankam in državljanom, prebivalkam in prebivalcem Slovenije želim, da bi bilo leto 2023 svetlo leto. Leto pozitivizma, zdravja, veselja in prijaznosti. Srečno!"

* Foto: izrez zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.01.2023 ob 8:32 NISEM JE VOLIL gost

      Volilo jo je SAMO TOČNO 483.812 volivcev NI JE VOLILO 1.168.188 SLOVENCEV. Torej koga ona prestavlja ? Manj kot 1/4 volivcev. ŠTEKATE ???

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2023 ob 13:03 123 gost

        Koliko je pa potem potem Janšo volilo, torej približno isto, stem da je Janševih volilcev 30% brez osemletke

        4 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2023 ob 0:34 RoseannaMyers gost

        Zacząłem zarabiać 85 USD/godzinę w wolnym czasie, wykonując zadania z moim laptopem, który dostałem od tej firmy, na którą natknąłem się w Internecie Sprawdź to i zacznij zarabiać sam. Mogę powiedzieć, że moje życie uległo całkowitej poprawie! Spójrz na to, co robię Od tego zacząłem———————————>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑹𝒊𝒄𝒉𝑨𝒑𝒑1.𝑪𝒐𝒎

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.01.2023 ob 9:29 Karel K. gost

      Čas po tem novem letu bo pokazal, če bo ta skok daleč in splezanje visoko, žensk v Sloveniji, prinesel državljankam in državljanom v stiku s politiki, državnimi uradniki, funkcionarji, sodniki vseh kategorij, kaj dodane vrednosti, blaginje, svobode, pravičnosti, resnice, človeških pozitivnih moralnih in etičnih vrednot in objektivnosti, morda tudi kaj meterialnih in življenjskih koristi. Vse to je v teh 31. letih samostojne Slovenije manjkalo, vseskozi se je poslabševalo in je v letu 2022 padlo pod ničlo. Ali pa bo vsebina tega nagovora predsednice države le izzvenela, kot vse do sedaj podobne, kot poceni populistična propaganda. Na najvišji funkciji v državi sta se povzpeli ženski kateri sta v preteklosti opravljali dva poklica, zaradi katerih je Slovenija padala na dno greznice v znosnosti njenega proevropskega, demokratičnega in pravnodržavnega funkcioniranja, delitvi in ponižanju državljank in državljanov na privilegirane in drugorazredne. Sodstvo je v teh časih prirejalo montirane sodne procese, da bi zaščitili krimninalna do zločinska dejanja partijskih funkcionarjev in Udbovcev v preteklem političnem sistemu in bi se razodela resnico o njihovem delu. Izdajalo je dvomljive do katastrofalne sodbe v smislu pravičnosti in za vse kategorije državljanov v enaki meri, bile so privilegirane in drugorazredne. Novinarji kateri so zares v letu 2022 skočili in splezali številčno, tudi predsednica je nekoč opravljala novinarski poklic, v vrh sestave pripadnikov slovenske politike, so v preteklih 31. letih le služili svojim gospodarjem, poliitčnim botrom, in so državljanke in državljane obveščali kot so to hoteli politiki, sodniki, in drugi državni uradniki in funkcionarji. Skrivali so resnico in so s svojim poročanjem le olepševali dejansko stanje v državi Pri teh letih v katerih se nahajajo, ko je njihov človeški profil že ustvarjen, bodo le težko spremenili te svoje navade in usmeritve. V pol leta, ko so ženske v Sloveniji skočile daleč in splezale visoko, nekdanja sodnica v vlogi političarke in druge funkcionarke v državi ne izkazuje tega, da je ta skok in to plezanje prineslo nekaj več pozitivnega razpoloženja in upanja, državljankam in državljanom. Tudi novinarke, katere so skočile daleč in splezale visoko v politiki, s svojim obnašanjem in vsebinskimi nastopi na političnem parketu ne dajejo upanja, da bo kaj boljše in znosnejše življenje za slovenske državljanke in državljane. Še je čas, da se ta negativni začetni trend spremeni, pregovor pravi, da upanje umre zadnje, vendar je slovenskim državljankam in državljanom zadosti teh populističnih propagand v teh 31. letih samostojnosti, katere jim vsako leto ob novem letu servirajo najvišji politični funkcionarji, njihovo potrpljenje je postalo tanko, je tik pred pretrganjem. Kljub temu, spoštovana predsednica, vam želim srečno veselo zdravo in predvsem uspešno novo leto z željo, da boste vsebino tega svojega novoletnega nagovora, vsaj delno, v letu 2023 uresničili.

      30 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2023 ob 13:08 Štef gost

        Obe ženski izhajata iz odvetniških in sodnih krogov, če bi pa bil Matoz ki krade državo in zastopa same politične lopove bi mu pa ploskali, prekleta banda pokvarjena ki se ima za verne,ste pa najbolj pokvarjena rasa

        3 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2023 ob 15:38 gost

        Štef in 123 sta ena od največjih debilov(izobraženih ) odpadnikov levega pol. kova !!!!!----smrad ki se še komaj takrat skotil ,ko se je odločalo o usodi Slovenije !Taka drhal mora zapustiti zemeljsko oblo !!!!!

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.01.2023 ob 10:10 gost

      Karel K- Srečno zdravo zadovoljno leto 2023 vam želim in uspešno nadaljevanje vaših dobrih komentarjev,,,,,,, V. F

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2023 ob 16:42 Štef gost

        Star sem čez 70 mogoče maš starše podobnega letnika, sigurno oba debila ka mata tako tele pri hiši

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.01.2023 ob 10:29 gost

      Lepe želje 2023 tudi iz moje strani (Karel K )

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.01.2023 ob 12:16 Karel K. gost

      Zahvaljujem se vsem za izrežene dobre želje v novem letu, enako jaz tudi vam želim vse najboljše v novem letu. Zahvaljujem se vsem, kateri ste na tem portalu na strani resnice, ste objektivni, nepristranski in dobronamerni v svojih komentarjih in ocenah komentarjev drugih.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2023 ob 13:04 Janči gost

        Se pridružujem vašim željam in čestitkam, g. Karel. Iskreno si želim, da bi tudi različno misleči lahko razpravljali brez žalitev, brez grobih osebnih diskvalifikacij, dobronamerno, s podatki in argumenti. Ne vem, če so moje želje uresničljive, sam se bom trudil biti objektiven in spoštljiv. Vse dobro vsem, ki nas zanima družbena stvarnost in nam ni vseeno za Pomurje in Slovenijo, za prihodnost otrok in vnukov. Srečno!

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.01.2023 ob 13:16 Državljan gost

      Zelo lepo sta napisala g.Karel in g.Janči.Vse dobro obema. Slabo treba pograjati,dobro pohvaliti.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.01.2023 ob 15:41 gost

      ČLOVEK SI PIŠE USODO SAM !!!!!vendar NE vsak !!! naj bo novo 2023 z ljubeznijo prevzeto in blaginjo začeto !!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2023 ob 20:16 umetnik gost

        Pirc Musar: »Leto bo razvojno naravnano meni v korist, trajnostno usmerjeno k meni in transparentno vodeno v moj žep !

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.01.2023 ob 8:10 gost

      Najslabše je mišljenje,da če si pravnik potem si vsega sposoben.Pa temu ni tako.Če si izobražen za pravnika bodi pravnik in nič drugo.Ne predsednik države ne direktor neke firme ne policaj in ne delavec v proizvodnji.Zakaj?.Zato ker kljub temu,da oni mislijo,da imajo ogromno znanja ja seveda imajo samo je to znanje iz področja prave in nič več.Pa želim vam srečno,zdravo in uspešno novo leto.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2023 ob 8:49 Karel K. gost

        Odškrnili ste temo katera uničuje svet, resnico, pravico, življenje. Pravo ali pravna znanost je temelj funkcioniranja vsakdanjega življenja zemljanov. Na žalost! Pravo je tisto področje znanja s pomočjo katerega se ubija resnica, se skrivajo kriminal, zločini, roparski pohodi. Da je temu tako je to zaradi tega, ker na tem svetu imajo oblast vsiljivci nevretenčarji, manipulatorji, populisti, kateri pridejo do oblasti s prevarami. Za ta svoj pohod zlorabljajo volitve, katere bi naj bile najvišja stopnja uresničevanja demokratičnih metod obvladovanja oblasti. Da bi vse te prevare, katere demokracija ne prenese, skrili ped celotno svetovno javnostjo, so pravo naredili za znanost vseh znanosti. Naredili so, da je pravna znanost pomembnejša od tehnične tehnološke razvojne, zdravstvene znanosti. Torej ti vsesvetovni manipulatorji in krvosesi so zlorabili pravo, da zaščitijo sebe in odstranjujejo tiste, kateri temu sistemu obvladovanja oblasti nasprotujejo. Pravo je potrebno, vendar za pregon takšnih in podobnih osebkov kateri ga zlorabljajo v svoje roparske, kriminalne, zločinske in manipulatorske namene in ti so številčno kar obilni med temu kateri upravljajo z življenjem zemljanov na tej zemeljki obli.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.01.2023 ob 9:03 gost

      Se popolnoma strinja in resnica je prav ta kot ste jo zapisali Karel K ..

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.01.2023 ob 13:47 dringi22 gost

      .sramotno za predsednico, da se je ponižala in razvrednotila vlogo predsednice države, z udeležbo v burleski, komični oddaji na TV. Izpadla je, osmešila se je, kot harlekin. Svetujem ji tudi, da naj neha s kritikami bivšega predsednika države Pahorja in primerjave z njim. Tega ni potrebno delati. Mi še ne vemo, morda pa ji ne bo segala niti do kolen. Bomo videli. Pa srečno novo leto predsednica.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.01.2023 ob 13:50 dringi22 gost

      ...pomota oprostite :...... " pa mu ne bo segala niti do kolen"... Hvala za razumevanje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.