https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangeličanski koledar letos z bibličnim vodilom »Ti si Bog, ki me vidi«

Murska Sobota, 10.01.2023 ob 18:00  

V prostorih Evangeličanskega centra Murska Sobota je danes potekala predstavitev novega Evangeličanskega koledarja za navadno leto 2023, tokrat z bibličnim vodilom »Ti si Bog, ki me vidi«. 

Na novinarski konferenci, ki je potekala danes v prostorih Evangeličanskega centra Murska Sobota, so predstavili novi Evangeličanski koledar za leto 2023, ki na 360 straneh ponuja bralcu veliko zanimivega in poučnega branja, poroča o preteklih in aktualnih temah ter se obenem ozira v prihodnost z bibličnim vodilom »Ti si Bog, ki me vidi«.

"Vodilo nas spomni, da imamo prihodnost skupaj z našim Stvarnikom, ker nas na naši poti delovanja in verovanja spremlja tisti, ki je vsemogočen, vseveden in ki nam želi le najboljše. V Svetem pismu je ta Bog opisan kot ljubezen, in to ljubezen do njega in do sočloveka želimo v tem letu tudi deliti z vsemi," v uvodu nagovori vse zbrane škof Evangeličanske cerkve AV v Republiki Sloveniji mag. Leon Novak.

"Evangeličanski koledar, ki izhaja z dvema manjšima presledkoma že več kot 100 let, tudi za leto 2023, podaja pester duhovno in kulturno bogat nabor vsebin, na skoraj toliko straneh, kot je dni v letu. Koledar je razdeljen, kot je že ustaljena praksa, po vsebinskem vzorcu na tri dele," pove Klaudjia Sedar.

Po koledarskem delu za vseh dvanajst mesecev, kjer so podani različni svetopisemski citati, sledi kronika, najprej kronika škofa mag. Leona Novaka, zatem pa še kronike vseh štirinajstih cerkvenih občin ter organizacij znotraj Cerkve. Tretji del pa je namenjen člankom, ki se dotikajo vprašanj protestantizma. "Takoj na začetku se spominjamo duhovnika in častnega škofa mag. Geze Erniše, od katerega smo se poslovili v lanskem juniju. Sledijo prispevki, ki se nanašajo na reformacijo. Zatem pa se selimo v čas pred 100 leti, in to je tudi tisti osrednji del, ki smo mu nameniti v tem koledarju malo večjo pozornost, to je 100. obletnica ustanovitve prekmurskega seniorata. Sledijo različni prispevki o duhovnem razmišljanju, praznikih in za konec zbirka psalmov," pojasni Sedarjeva.

"Za koledar si želim, da bi prinesel bralcu obilo radosti in pa seveda tudi nauke ter modrosti, ki so zbrani v njem," zaključi.

Naslovnico je prispeval akademski slikar Nikolaj Beer in prikazuje Pričakovanje, prav tako je nekaj njegovih najboljših slik, umeščenih v sam koledar in tudi dela s slikarske kolonije Primož Trubar Moravske Toplice, ki s svojimi upodobitvami dopolnjujejo vsebino koledarja. 

"Letošnji dobitnik nagrade Prešernovega sklada je tudi naš domačin prekmurski akademski slikar Nikolaj Beer, ki se je ves čas svojega ustvarjanja loteval tudi človeškega obstoja na tej zemlji in hkrati tudi minevanja, izhoda iz trpke življenjske izkušnje," še doda umetnostni zgodovinar Franc Obal. 

Evangeličanski koledar je ne voljo v evangeličanskem župnijskem uradu v Murski Soboti. Izdajo koledarja je podprla Mestna občina Murska Sobota ter donatorji. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija