https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerčani s porazom zapravili direktno uvrstitev v polfinale

27.2.2023  

Minuli konec tedna je bil v znamenju tekem 19. kroga 1. slovenske futsal lige. Krog sta v nedeljo, 26. februarja, z derbijem zaključila drugouvrščeni vrhniški Siliko in ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki zaseda tretje mesto v prvoligaški druščini. Slavili so domačini s 6:3 (3:1) in si dva kroga pred koncem rednega dela prvenstva priigrali polfinale, prleška ekipa pa bo končnico začela v četrtfinalu.

Kljub oslabljeni sestavi so Ljutomerčani dobro začeli dvoboj na Vrhniki in v 3. minuti povedli. Kot že na nekaterih prejšnjih dvobojih s Silikom, so tudi tokrat igralci Meteorplasta ŠIC bara v slabi minuti zapravili vodstvo. Vrhničani so namreč že v 11. minuti povišali vodstvo na 3:1.

V drugem polčasu nekoliko boljša igra prleške ekipe, ki je z zadetkom Adrijana Trstenjaka v 29. minuti znižala zaostanek, a je dve minuti za tem Tod Ciuha ponovno popeljal domačine na varna dva zadetka naskoka. Nekaj upanja je gostom vlil Aljaž Ruis, ki je v 35. minuti z zadetkom s svoje polovice igrišča znova znižal zaostanek (3:4).

 

Prleki so v zadnjih minutah jurišali po izenačenje, kar so gostitelji izkoristili in z dvema zadetkoma Maxa Vesela prišli do zmage, ki jim prinaša direktno uvrstitev v polfinale, Ljutomerčani pa bodo v preostalih dveh krogih čakali na tekmeca v četrtfinalu. Trenutno uvrstitev na lestvici kaže, da se bodo pomerili z Dobrepoljem, ki je na šestem mestu (18), pet točk za škofijskim Bronxem in kobariškim Oplastom. 

Prvenstvo se bo nadaljevalo čez dobra dva tedna, 20. krog pa bosta v četrtek, 16. marca, v Ljutomeru odprla Meteorplast ŠIC bar in večkratni prvak Dobovec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.