https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kdaj je čas za menjavo pnevmatik na vozilu?

15.03.2023 ob 9:00  

Kljub nekoliko višjim temperaturam in dejstvu, da je vedno manj snega, zima velikokrat še ne reče zadnje besede. Veliko voznikov se zato odloči počakati z menjavo zimskih pnevmatik, čeprav bi jih lahko zamenjali že po 15. marcu. 

V skladu z zakonom o pravilih cestnega prometa morajo biti motorna vozila med 15. novembrom in 15. marcem, opremljena z zimsko opremo, v primeru zimskih razmer pa tudi dlje. 

Glede na izkušnje iz preteklih zim lahko rečemo, da z menjavo pnevmatik ni treba hiteti, saj zimske razmere niso izključene niti v drugi polovici marca. Vozne lastnosti zimskih pnevmatik pa so občutno boljše, ko se temperatura spusti pod nič stopinj Celzija. Zato velja pravilo, da se je bolje ravnati po vremenskih razmerah, kot po koledarju.

Zimske pnevmatike so namenjene za vožnjo pri temperaturi do +7 stopinj Celzija, pri višjih temperaturah pa so letne zmogljivejše.

Veliko voznikov se odloči, da bo zimske pnevmatike, ki naslednjo zimo ne bodo več ustrezne, izrabilo do konca. Potrebno je vedeti, da to ni priporočljivo, saj zgradba gum ni prilagojena višjim temperaturam, zato postanejo mehkejše in se hitre obrabijo, slabše se oprijemajo cestišča in zdrsavajo. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2023 ob 11:56 gost

      Srbin koleščke v glavi menjaj skrajni čas je že ,,,,, so zrjavele .... ne čakaj pomladi , ne čakaj na maj ..... ho,ho,ho,ho

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2023 ob 17:13 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2023 ob 17:13 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2023 ob 15:32 gost

      Ta menjava gum je samo voda na mlin mehanikom. Kajti v Prekmurju sploh ni več snega in ga nikoli več nebo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.03.2023 ob 16:29 Bosko gost

      Če niste ravno v gorah doma pol so celoletne idealna rešitev za našo podnebje

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2023 ob 19:18 UNTER-LIMBACH gost

      Ste pa srmačeki,gume se ne menjavajo,aftiči se menjavajo,kakši srmačeki ste ....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.