https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Za prostovoljstvo ne potrebuješ veliko časa

20.03.2023 ob 13:25  

Slovenska filantropija je minuli konec tedna v Murski Soboti izvedla regijski obisk, katerega namen je bil seznaniti se z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije, hkrati pa spodbuditi in okrepiti sodelovanje, informirati o novostih in prispevati k razvoju na regionalni kot lokalni ravni.  

Regijski obisk, ki ga je Slovenska filantropija izvedla 16. in 17. marca v Murski Soboti, je omogočil, da so organizacijam pomurske regije predstavili Zakon o prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev, pridobivanje prostovoljcev in kako se vodi evidenca prostovoljskega dela. Organizirali pa so tudi posvet, na katerem se jim je med drugimi pridružil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj. Posvet je potekal v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, delavnica na temo prostovoljstva pa v Hiši sadeži družbe Murska Sobota.   

Namen obiska je bila tudi promocija kakovostnega prostovoljstva, izobraževanje ter krepitev in povezovanje prostovoljskih organizacij z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti, poleg tega pa svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva. 

"Ljudje mislijo, da za prostovoljstvo potrebuješ veliko časa, a dosti je lahko že do dve uri na teden." - Tjaša Arko

"Prostovoljstvo temelji na svobodni odločitvi. Vsak se sam odloči, na katerem področju želi prispevati." - Tjaša Arko

"Prostovoljstvo je posebna aktivnost, ki aktivira ljudi na način, da vsak pri sebi premisli, katero področje v življenju mu je res pomembno, in bi na tem področju želel nekaj prispevati. Ljudje se lahko vključijo v najrazličnejše aktivnosti, lahko pomagajo drugim ljudem, obiskujejo osamljene v domovih, nudijo učno pomoč, pomagajo pri viških hrane ali izvajajo kakšne delavnice. Da se aktiviraš, kot prostovoljec ne potrebuješ veliko časa, včasih je dovolj že ura ali dve na teden, s tem pa na koncu veliko doprineseš. Najlepše pri vsem tem pa je, da prostovoljstvo veliko doprinaša tudi ljudem, ki se aktivirajo kot prostovoljci," je povedala Tjašo Arko, vodjo programa prostovoljstva pri Slovenski filantropiji. 

"Prostovoljstvo veliko doprinaša ljudem, ki se aktivirajo kot prostovoljci." - Tjaša Arko

Pomurska regija je s 134 prostovoljskimi organizacijami 4. v slovenskem merilu. 5.288 prostovoljcev je v letu 2021 opravilo kar 216.362 prostovoljskih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv društva

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2023 ob 17:39 gost

      Za prostovoljca si samo dobrodošel če si skom prijatelj ali sorodnik. Kajti ko so bili največji begunskih valovi smo mi tudi hoteli pomagati pa nismo bili dobrodošli. Kajti potem bi videli kako so si tisti ki so tam kao pomagali domov vozili več kot so tam razdelili. So jih pa sosedi vidali kako so iz avtomobilov nosili stvari pa da bi vsaj iz škatle vzeli kjer je bil znak rdečega križa in humanitarnih organizacij.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2023 ob 18:33 gost

      Tako je !!!!!! Vsi tisti ki enkrat pridejo zraven , so do smrti člani , kajti imajo vsi veliki hasek !! domači in še tisti ki z njimi držijo ! Sem bil videl in doživel !!!!!!!!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2023 ob 22:21 Prostovoljno propadamo gost

        24ur.com/novice/slovenija/je-javno-financna-politika-golobove-vlade-dolgorocno-vzdrzna rtvslo.si/gospodarstvo/bs-bruto-zunanji-dolg-slovenije-decembra-lani-dosegel-50-8-milijarde Pred propadom Jugoslavije so imeli 16 mlrd dolgov a danes ima Slovenija 30 krat toliko iz proporcijonalnega primerjave in trenutno denarni tok ni realen in ne more biti

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2023 ob 19:19 gost gost

      Vidva prviva, pak vaju je nej sran takše izmišljene bedastoče pisariti. SRAM VAJU JE LAHKO. Ne zaslužita si ,da bi kdaj kakšen prostovoljec prišo vama pomagati. Upam, ka ne hodita k maši, ker te pa res se ti vse upre, če takši izrodki hodijo v cerkev.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.