https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerčani so se dobro upirali prvakom iz Rogatca

18.3.2023  

Odigrana je bila uvodna tekma 20. kroga 1. slovenske futsal lige. V Ljutomeru je tretjeuvrščeni Meteorplast ŠIC bar gostil Dobovec, večkratnega državnega in pokalnega prvaka ter trenutno vodilno ekipo lige. Pred 120 gledalci so slavili gostje iz Rogatca s 6 : 2 (4 : 1). Meteorplast ŠIC bar ima na tretjem mestu 39 točk, Dobovec pa na prvem 51.

Ljutomerčani so se najboljši slovenski ekipi zadnjih let zoperstavili z oslabljeno, pomlajeno vrsto. Ob odsotnosti kar šestih standardnih igralcev (Denis Kneževič, Tilen Rajter, Thomas Pihler, Matic Goznik, Urban Goričan, Kristian Škerget) so veliko priložnosti za igro dobili tudi najstniki (Alen Ruis, Luka Horvat, Niko Kosec), ekipa pa je bila v povprečju na dan tekme stara nekaj več kot 21 let.

Gostje, za katere sta zaigrala tudi novinca Brazilec Antonio Lucas Santos Souza in Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverry, so si zajetno prednost (3:0) priigrali že v prvi četrtini dvoboja. V polno so zadeli Patrik Pasariček v 2. ter Vedran Matošević in Žiga Čeh v 9. minuti. V nadaljevanju so bili na trenutke gostitelji enakovreden nasprotnik. Alen Ruis (14. minuta) je s pravo bombo znižal zaostanek, a je minuto za tem Pasariček goste znova popeljal na varne tri zadetke prednosti.

Po dokaj izenačenem začetku drugega polčasa je v 29. minuti za goste zadel Kolumbijec Exheverry, tri minute pozneje pa so Ljutomerčani izigrali gostujočo obrambo in preko Roka Šnofla prišli do drugega zadetka na tekmi. Končni rezultat dvoboja je z odlično odmerjenim strelom v 35. minuti postavil Čeh.

V zadnjem krogu (21) rednega dela prvenstva bo ljutomersko moštvo naslednji petek (24. marec) gostovalo v Zagorju ob Savi, teden dni pozneje pa se pričneta četrtfinalna obračuna. Nasprotnik Meteorplasta ŠIC bara še ni znan.

* Foto: Metroplast ŠIC bar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.