https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Murski Soboti predstavljene razvojne priložnosti Pomurja z evropskimi sredstvi

Murska Sobota, 30.04.2023 ob 6:00  

Informacijska točka Europe Direct Pomurje je v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico in Ministrstvom za kohezijo in regionalni razvoj v Murski Soboti organizirala okroglo mizo z naslovom "Potujoča pisarna evropskih sredstev - priložnosti za Pomurje".

Potujoča pisarna evropskih sredstev 

Na Trgu kulture v Murski Soboti je potekala predstavitev programov Evropske unije in Informacijske točke Europe Direct Pomurje.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je bila izvedena okrogla miza o priložnostih za Pomurje. Osrednji gostje so bili dr. Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije; Jasmina Litrop, vodja skupnega sekretariata; Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice; Bojan Kar, direktor Razvojnega centra Murska Sobota; ter predstavnica Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Jevšek je na okrogli mizi pozdravil navzoče in podal nekaj glavnih poudarkov delovanja ministrstva:

  • Regionalni razvoj in kohezija sta tesno povezana, zato je bilo nujno, da smo ju združili pod okrilje istega ministrstva.
  • Prvi razpisi programskega obdobja 2021-2023 so tu. Do konca tega leta načrtujemo, da bomo objavili razpise v višini 600 milijonov evrov in nato v takem tempu nadaljevali do leta 2027.
  • Prizadevamo si za poenostavitve postopkov, ki bodo olajšale pridobivanje evropskih sredstev in postopke pospešile.
  • Uspešni smo tudi pri koriščenju evropskih sredstev stare finančne perspektive, kjer smo že skoraj na 90%, bomo pa do konca leta vsa sredstva nedvomno porabili.
  • V Pomurju je trenutno najbolj aktualen Dogovor za razvoj regij. Pogovori potekajo konstruktivno, prve pogodbe bomo predvidoma podpisali septembra.
  • Razpisi za obmejna problemska področja so že zunaj, prav tako razpisi programov Interreg. Vse to je v teh krajih zelo pomembno, saj se nahajamo na obmejnem področju, kjer so izzivi vedno veliki.

Izzivi in razvojne priložnosti Pomurja so zapisani.

"Nekaj časa smo se ukvarjali s pripravo regionalnega razvojnega programa za Pomurje, za obstoječe finančno obdobje in v regionalnem razvojnem programu za Pomurje, za leto 2021-2027, kjer so ti izzivi in tudi razvojne priložnosti zapisani. Ukvarjamo se s tem, da se podeželje poseljuje, da smo vedno starejši, saj je povprečna starost prebivalcev Pomurja vedno višja, obenem nas je vedno manj, posledično manjka aktivne delovne sile," pove Kar. 

Razvojne prioritete regije kot celostni sklopi identificiranih ukrepov so:

• Pametna regija
• Zelena regija
• Povezana regija
• Socialna regija
• Privlačna regija

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2023 ob 8:05 kilonja gost

      Prišli so povedat da se načrtuje naselitev 10.000 šiptarjev, bosancev itd...zanimivo je kako lahko preživijo denimo države kot so Luxemburg, Lichtenstein, Andora itd..Ukvarjamo se s tem, da se podeželje poseljuje, da smo vedno starejši, saj je povprečna starost prebivalcev Pomurja vedno višja, obenem nas je vedno manj, posledično manjka aktivne delovne sile, nekaj težav je povezanih na upravljanjem s prostorom," pove Kar

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2023 ob 8:09 kilonja gost

      Slovenija potrebuje tehnološki napredek, dodano vrednost, ne pa trume cestarjev in zidarjev ki so s svojimi familijami prisesani na državni aparat . Te potrebujejo levičarji da jih ima kdo volit. Slovenija pa ima samo izgubo z njimi in več kot jih je več potreb imajo, zasedajo več stanovanj ( zidajo jih sami zase ne za nas ), porabijo več socialnih transferjev, potrebujemo več delavcev v šolstvu, zdravstvu, na občinskih upravah itd...to je začaran krog ki samo iztreblja SLovence na svoji zemloji, politično kapitalistični genocid zoper Slovence in nasploh Evropejce. Kaj v Bosni in na Kosovem še sploh kdo živi ali so že vsi v zahodni Evropi ?

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2023 ob 8:22 Karel K. gost

      Razvojni programi n papirju. Spet je nek flozof dobro zaslužil, da je svoje misli dal na papir, ki bodo ostale le na papirju. Takšni programi se pišejo za Prekmurje in Slovenijo že 32 let na 45 let podlage, vendar Prekmurje ves ta čas kontinuirano zaostaja in ostaja brez ljudi, ljudje bežijo v tujino, kruh si morajo služiti v sosednji Avstriji, v vrtnarstvu v pokritih vrtnarijah, ki jih je tam blizu nas v soseščini kot listja in trave v hektarskih površinah. Pred njimi so parkirani samo avtomobili z murskosoboško in mariborsko registracijo. Dokler bodo nam predstavljali nekdanji miličniki, ki so postali policisti kot je Jevšek govorili o razvoju se nam ne piše nič kaj dobro. Ni čudno, da je bilo prisotnih več tistih kateri so to teorijo prezentirali kot poslušalcev, med njimi tudi Dobrovniški Kardinar. Pred dnevi je bila oddaja o Goričkem in se je pokazala vsa beda tega dela pokrajine. Dva lapaša sta pila špricere in so kazali kako teče v potok mineralna vod, pa eno kmetijo za socialno ogrožene in jezero, ki služi zaščiti Sobote, da to ne zalije voda, pa tisti Ružič je pripovedoval pripoved o balonu ki je padel v Ženavlju. A je zares potrebno takšno geografsko področje narediti za Bangladeš, ne pa da bi se sem naselil raznoliki razvoj.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.04.2023 ob 8:22 gost

      Zakaj že Janez Janša ni to naredil za Prekmurju kajti že 30 let ja v politiki in od tega več kot 15 let v vladi. Zato ker mu je en,,,, drek,,, bilo pemebno če se Prekmurje razvija. Raje je prodal kar se je dalo prodati v Prekmurju Madžarskem Orbanu. Kam je bil tdaj za te prvomajske praznike povabljen med 4 največje razdiralce Evrope za glavnega govorca. Poljanska, češka, madžarska, in Januš grozni v lastni režiji. Kjer se bo poskušao razdreti Evropo s tem pa dela sramoto slovenskemu narodu.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 9:19 Karel K. gost

        Ti ob 8.40, malo spremljaj politiko, če hočeš to tudi komentirati. Musarca se je srečala z madžarsko predsednico v Porabju in sta tam pametovali o zglednosti. Vemo pa, da je današnja Madžarska enako Orban. Torej je Musarca propagirala Orbana.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 20:55 cinki gost

        Zakaj pa že 30 let volite Janšo sedaj imamo super sposobnega Goloba.Vsak dan je vse dražje.A ni to vzpodbudno.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.04.2023 ob 8:26 gost

      Ka dr.Pendrek naklada in mele nekaj brezi veze .Ma kaj za pokazati ,kaj je naredil dobrega ?

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.04.2023 ob 8:43 gost

      Nič ,gledal je za sebe,,,,,,, stolček si je zagotovil v parlamentu ,,,,in vleče dobro plačo , pa tu pa tam zelo redko kaj pove ,,,,, nakladač z praznimi obljubami kot vsi ostali .

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.04.2023 ob 8:45 gost

      Večja in bolj pametna korist bi bila ČE JE TIHO !!!!!!!!!!!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.04.2023 ob 8:50 Karel K. gost

      Razvojne programe morajo pisati prebivalci prekmurja. Potrebno ja dati svobodo pri ustvarjanju ustvarjalnim in dela voljnim ljudem in tistim kateri imajo diplome zaradi znanja, ne pa lenuhom in tistim kateri imajo diplome zaradi papirja, da na temelju njega dobivajo visoko plačo. Kar pa se tiče tega Janeza Janšo pa le tem kateri ga krivijo, da je on kriv, ker je že 30 let v politiki, pa le toliko v poduk, Janša je iz vaše kvote lenuharji in Čebinarji, vi ste ga izobrazili in vzgojili, zato dela tako kot vi, nič, le gre se medsebojnih razprtij med ljudmi, da tako lažje vlada. Janša je prodal Orbanu, vendar je to prodajanje Premurja in Slovenije orban začel že Cerar z gradno železnice in Emonike, potem je s tem nadaljeval Šarec, ko sta se ljubila ob srečanju z Orbanom, in danes nadaljuje Musarca, ko pravi, da sta Slovenija in Madžarska lahko zgled za EU za svet. Torej za Musarco ni Orban problematičen ampak super voditelj, če je lahko Madžarska Evropi za zgled. Vendar ta Evropa Orbana prezira, torej kdo tu komu laže in se spreneveda.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.04.2023 ob 9:14 gost

      Gotovi ste !!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 10:35 sobočanec gost

        V Murski Soboti predstavljene razvojne priložnosti Pomurja, kar poslušamo že 30 let, podobno kot v prejšnji državi ko smo pogumno korakali v komunizem, govorci so eni in isti !?

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 12:36 Karel K. gost

        Ma v vražji komunizem v lopovsko koruptivno lažnivi sistem smo korakali in korakamo še danes, kjer vladajo nasilneži lopovi, populisti, prevaranti. Samo malo analizirajte njihovo početje in njihove gibe telesnih delov, oči, ust, obrvi, rok, nog, ko nam lažejo. Vsi ti njihovi gibi dokazujejo, da so prevaranti lopovi in lažnivci in to jim je edina sposobnost katero imajo, tudi Jevšek se je na tej predstavitvi predstavil s takšnimi mimikami. Miličnik vedno ostane miličnik in služi samo temu, da dela partijo v korist in proti poštenemu človeku, narodu.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.04.2023 ob 9:14 Pohorčan gost

      Tote debeluhar je nakladonja.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.04.2023 ob 9:18 gost

      Pohorčan usekani do fundamenta

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 9:19 Lendavčan gost

        Kdo bo meni kril škoda za potolčene češnje???? Ni bilo raketa obramba!!!! Ka praviš debeluhar???? To mi ti povej.............pička mater, moška krava........

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.04.2023 ob 9:19 Lendavčan gost

      Kdo bo meni kril škoda za potolčene češnje???? Ni bilo raketa obramba!!!! Ka praviš debeluhar???? To mi ti povej.............pička mater, moška krava........

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.04.2023 ob 9:31 gost

      Karel ob 9:19 nisem slep pa tudi slišim dobro vam pa moram napisati , da ste v zmoti , Musarca se je tudi srečala z Orbanom naslednji dan .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 9:42 Karel K. gost

        Tako je, vendar ne vem ali je tam tudi povedala, da sta Slovenija in Madžarska zgled celi Evropi. Z Orbanom in madžarskimi politiki se srečujejo enako pogosto kot Janša, vendar teh svojih dejanj ne problematizirajo kot Janševe. Ta obojestranska istost glede povezanosti z Orbanovo Madžarsko kaže na to, da so oboji iz istih ideološko poliitčnih logov, to pa je diktatorsko nastrojenih z obeh skrajnosti političnega spektra, eni z desne, drugi z leve. Sicer pa hvala za opomnitev.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.04.2023 ob 11:28 goat gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝗪𝘄𝘄.𝗽𝗮𝘆.𝗵𝗶𝗿𝗶𝗻𝗴𝟵.𝗰𝗼𝗺

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.04.2023 ob 12:37 gost

      ORBAN JE CAR ZA RAZLIKO OD ENIH IN NE POZABITE VLADA ŽE ČETRTI MANDAT Z VEČ KOT 80% VEČINO NA VOLITVAH , TAK JE IN TAK BO,VIJ KUMROVŠKI LEVIČARJI PA SE LEJKO POGEJTE OD ČEMEROV.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.04.2023 ob 12:39 gost

      Klošarji, V.Orbanu ne segate do gležnjev.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.04.2023 ob 12:45 X gost

      Volilci so pred dobrim letom dni izvolili politika , ki je veliko obljubljal in obetal . Za vladanje ni dovolj znati samo lepo in prepričljivo govoriti , temveč je treba znati voditi . Tudi podporna ekipe ljudi ni okoli njega ni biser (SD in Levice ) . Očitno postaja , da ne dosega niti minimalnih profesionalnih standardov na področjih , kjer kot strokovnjaki delujejo , pa še marsičesa ne naredijo samo zato , ker se bojijo pogroma v lastnih vrstah . Volovci , ki predstavljajo velik del volilnega telesa , so se po letu dni znašli v težavah . . Strah teh volilcev pred prihodnostjo narašča in to upravičeno . Naravna težnja ljudi je , da živimo v miru in harmoniji . Če bi hoteli izplavati iz zagat , bi si ta del volilnega telesa seveda moral najprej priznati svoje zablode . Preprosto priznati , da so podlegli političnemu marketingu . Slovenija ne bi smela vztrajati pri politiki , ki nas vleče navzdol po mednarodno primerljivih kazalnikih in lestvicah uspešnosti . Da bi se temu temu izognili v prihodnje bi se morali osredotočiti na dejanske programe , podatke , izkušnje , dokazane rezultate in ne dovoliti , da jh čustva zaslepijo . Treba je sprejemati odločitve , ki temeljijo na prihodnjih koristih in ne na preteklih naložbah (energije , časa , denarja , zaupanje ) . Čim prej se je zato treba usmeriti v prihodnost in brez osebnega obžalovanja , sprejeti tudi težke odločitve , ki pa več obetajo za vse nas in ne le za nekatere . Govoriti torej resnico in delovati tako kot mislimo in govorimo .

      36 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.04.2023 ob 13:00 gost

      12:37 Če je Orban car ,je Jankovič Ljubljanski car in mu bo postavljen spomenik v obliki DREKOVODA !!!!!

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.04.2023 ob 13:06 gost

      Volilci v Sloveniji več niso hoteli na vladi človeka keri je razprodaja Slovenijo začel pa je v severovzhodni Sloveniji z Lendavo. Pri tem sta mu pa pomagala lendavski župan brez dostojanstva in joužek Horvat nova Slovenija. Njihova razprodaja Slovenije pa je že segala tudi v Portorož in na Bled. Samo si poglejte kaj vse imajo v Sloveniji Madžari tudi banke bencinske črpalke itd. In vse to nim je omogočil vladni prdec Janez Janša in gospodarski minister Počivaušek Virant pa je sodnike stiskal za,,,,, jajca,,,, da ni bilo problemov za sodne potrditve.

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 13:17 gost

        Bosanc te glava peče ? Imaš prebavne motnje ? Si zadeti ali pa prizadeti ? Daj poišči si pomoč drugače si GOTOV !!! hi,hi,hi,hi,hiiiii 13:6

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      30.04.2023 ob 13:11 gost

      Janković je car vseh slovenskih županov. Če bi bil župan v Ljubljani Janšev satelit esronja drkač Logar bi Ljubljana bila kot Sarajevo napolpdrto mesto.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      30.04.2023 ob 13:47 gost

      Kkkkkk.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      30.04.2023 ob 13:52 gost

      Januš grozni si je tudi zalepil rdečo zvezdo na čelo in šel za prvomajske praznike na Madžarijo Orbana vrit fudat.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2023 ob 14:00 gost

        Mene Janša ne zanima ,od njega škode nimam ,,,,,, škodo pa imam od vtičarja posranega , ki ne dela popolnoma nič za volilce , ki so ga volili .... zanimaš me pa ti ker si revež na umu .... in težak za tisti del okolice .....

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      30.04.2023 ob 13:52 3 gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      30.04.2023 ob 14:12 gost

      13:52 dobro je,dobro je,znamo ka si bebo z posebno šolo,večkrat si to že dokazo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      30.04.2023 ob 15:00 gost

      14.12,,,,bebo si ti ker si verjetno spet vse lagve polizal. Kajti tisto kar je bilo v lagvaj že dolgo ni več otri je pa tebi možgane skisalo. Zato se tako bedno izražaš.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      30.04.2023 ob 15:04 gost

      15:00 že pa si dokazo ka si bebo,navaden bebček nepismeni.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      30.04.2023 ob 17:37 debela deklca gost

      Nika Kovač in še nekateri so podobni majskim hroščem , ta izraz se je uporabljal za tiste , ki so prisopihali v partizane , ko so bili zmagovalci že znani !

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      30.04.2023 ob 18:34 xxxxxxxxx gost

      V Sloveniji sta si vedno bolj kontra sebi dva svetova . Na eni strani realni sektor , pretežno izven velikih mest in na podeželju , kmetje, podjetniki , obrtniki in zaposleni pri njih , majne in večje družinske firme , ki so se v desetletjih boja na trgu in vsakodnevnega garanja izmojstrili . Na drugi strani čisto drug segment ljudi v več desetletjih lagodnih služb , ali nekih nevladnih organizacij , agencij zavodov , kjer se ni treba ne boriti , ne kaj dosti delati , saj denar priteka dobesedno sam od sebe (od države ) oziroma od tistega prvo opisanega segmenta ljudi (realni sektor ) . Temu je treba narediti konec !

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      30.04.2023 ob 20:24 Lendavčan gost

      Kdo bo meni plačal škoda ze češnje??? Pička mater debeluhar, svinjsko glavi??????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.