https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerčani na Vrhniki za zgodovino

9.5.2023  

Nocoj bo padla odločitev o drugem finalistu državnega prvenstva v futsalu za člane. Na peti polfinalni tekmi se bosta na Vrhniki za finalno vstopnico merila Siliko in ljutomerski Meteorplast ŠIC bar. Zmagovalec nocojšnje tekme se bo že v petek v prvi finalni tekmi meril z aktualnim prvakom Dobovcem, poraženca pa čaka prav tako v petek prva tekma za končno tretje mesto proti škofijskemu Bronxu.


V dosedanjih štirih polfinalnih obračunih sta ekipi zabeležili po dve domači zmagi. Če so bili Ljutomerčani na domačem parketu dvakrat suvereni (4:0, 7:2), sta tekmi na Vrhniki postregli z razburljivim razpletom. Prvič so igralci Silika slavili z 2:0, drugič pa šele po izvajanju kazenskih strelov z 10:9 (4:4, 0:2).

»Čaka nas ena zelo, zelo zahtevna tekma. Praktično vsaka tekma v tej seriji je zgodba zase. Ne moremo se ozirati na prejšnje tekme, ki so nam relativno dobro uspele. Dejansko pa smo igralcem Silika dokazali, da lahko z njimi pariramo, da smo v nekaterih elementih morda celo boljši od njih. Res bomo morali pokazati pravi obraz in dati znova vse od sebe na igrišču, da bi šli v finale,« je pred zgodovinsko tekmo ljutomerskega kluba dejal Tilen Rajter, ki bo tokrat na parketu pogrešal Alena Ruisa, ki ima kartone, v kader pa se vrača prvi strelec ekipe Denis Kneževič.

Po eni tekmi odsotnosti bo ekipo ponovno vodil hrvaški strateg Robert Grdović. »Smo v rahli psihološki prednosti. Odločala bo dnevna forma, odločale bodo nianse,« dodaja Grdović.

Ljutomerčani bodo nocoj na Vrhniki, tekma se bo začela ob 20. uri, imeli bučno podporo s tribun, saj se na tekmo z avtobusom odpravlja organizirana skupina navijačev.

Foto: Niko Časar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.