https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerčani ostali pred vrati finala

10.5.2023  

Sinoči je bila na Vrhniki odigrana peta, odločilna polfinalna tekma za vstop v finale državnega prvenstva v futsalu za člane. Vrhniški Siliko je gostil ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in si z zmago s 3 : 0 (1 : 0) zagotovil nastop v velikem finalu. Vrhničani se bodo za državni naslov merili z aktualnim prvakom Dobovcem, Ljutomerčane pa čakata dva dvoboja za bronasto kolajno s škofijskim Bronxem.


Po odigranih štirih polfinalnih tekmah državnega prvenstva med Vrhničani in Ljutomerčani je bil izid v zmagah izenačen (2 : 2), zato je bila potrebna peta tekma na Vrhniki. Več kot 400 gledalcev, med katerimi je bilo več kot 50 organiziranih navijačev ljutomerske ekipe, je videlo še eno zanimivo predstavo. Gostje iz Prlekije so imeli več žogo v posesti in v uvodnih minutah dvoboja preko Thomasa Pihlerja, ki mu je veselje preprečil okvir vrat, Adrijana Trstenjaka in Denisa Kneževiča, zapravili priložnosti za vodstvo. Gostitelji so odgovorili v 11. minuti, ko se je Jure Suban odločil za strel z razdalje, pred vrati Klemna Anžela pa je žogi smer spremenil Tod Ciuha in povedel Siliko v vodstvo. 

Tudi v nadaljevanju dvoboja so se gostitelji osredotočali za obrambne naloge na svoji polovici igrišča in izvedbo hitrih protinapadov, ljutomerska zasedba pa je še naprej oblegala vrata reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka, ki je bil osrednji junak tokratne tekme. Zaustavil je vse nevarne poskuse gostov, tudi v drugem polčasu pa je imel pomoč v okvirju vrat po ponovnem strelu Pihlerja. V zaključku tekme, ko so gostje izpolnili kvoto šestih prekrškov, je Suban zadel iz kazenskega strela z desetih metrov (v 36. minuti), hitri protinapad v 38. minuti pa je za končni izid 3:0 izkoristil Alan Muratagić.

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo že v petek odigral prvo tekmo za tretje mesto. Gostoval bo v Kopru pri Bronxu. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Ljutomeru.

Foto: naslovna KMN Meteorplast, arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.