https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kakšno bo vreme za praznike? Bel božič nazadnje pred 16 leti

22.12.2023 ob 8:50  

Zasnežen božič že zadnjih nekaj let ostaja zgolj želja. Po napovedih Arsa bo tako tudi letos. Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes pretežno oblačno. Na severu bo nekaj dežja, zjutraj je možna poledica. Jutri bo razmeroma sončno in ponekod vetrovno. V ponedeljek bo več oblakov na zahodu in več jasnine na vzhodu države.

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v severni polovici Slovenije bodo nastajale krajevne plohe. V zatišnih legah Gorenjske in Koroške je sprva možna poledica. Popoldne se bo na zahodu in jugu delno razjasnilo, ponekod bo pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, v južni Sloveniji od 9 do 14 stopinj Clezija.

Vir: Arso

Jutri bo razmeroma sončno, ponekod po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj megleno. Čez dan bo marsikje pihal zahodni do severozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj Clezija.

Obeti

V nedeljo bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod pa povečini sončno vreme. Ponekod po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj megleno. V ponedeljek bo več oblakov na zahodu in več jasnine na vzhodu države. Ponekod bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Razmeroma toplo bo.

Biovreme

V petek čez dan bo vremenska obremenitev popustila. V soboto bo vpliv vremena na počutje ugoden.

Bel božič smo imeli nazadnje pred 16 leti

Božično-novoletni prazniki tudi letos ne bodo postregli s snegom. V prejšnjem stoletju je bilo belih božičev precej več. Nazadnje smo imeli bel božič v večjem delu Slovenije leta 2001, marsikje je bil bel tudi leta 2003, nato leta 2007. Kasneje vsaj po nižinah tako rekoč ni bilo več belega božiča.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2023 ob 10:50 kilonja gost

      Pa naj še kdo reče da malo ne regulirajo vremena ;) . Imamo vremenske ekstreme, presenečenja vsako leto, zmeraj drugačno vreme, Božič pa že leta in leta zelen in topel .Spomnim se že kakšne 15 let nazaj, ko so0 rusi praznovali Božič je bilo mrzlo snega pa ne, pa so si ga ustvarili za Božič nad Moskvo .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.12.2023 ob 15:34 smrkci gost

      Vremenoslovci znajo drek kakšno bo vreme,isti lažljivci kot kapitalisti in politika.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.