https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Beltincih načrti za mednarodni logistični center v vrednosti 500 milijonov evrov

19.03.2024 ob 12:45  

Pomurski župani so minuli teden na seji sveta regije soglasno podprli namero za izgradnjo mednarodnega logističnega centra, ki ga v Beltincih načrtuje Luka Koper. Vrednost investicije naj bi bila več kot 500 milijonov evrov, okoli 300 ljudi pa naj bi, po besedah župana Beltincev Marka Viraga, tukaj dobilo delo.

Center naj bi zrasel med železniško postajo Lipovci v občini Beltinci, kjer je industrijska cona, in avtocesto Maribor-Pince. "To geostrateško točko je treba izkoristiti v logistične namene," je prepričan Virag.

Luka Koper je po njegovih besedah že odkupila in je solastnica 65 hektarjev zemljišč, ki pa so trenutno še kmetijska. Ponekod na tem območju so tudi še "sive lise", kjer hčerinska družba Luke Koper Logis Nova še ni lastnica, Virag pa je napovedal, da bo občina "v največji možni meri" pomagala pri postopkih, potrebnih pri umeščanju v prostor.

"V dogovorih z Luko Koper in z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport smo prišli do spoznanja, da je potrebno ta projekt pospešiti," je povedal. Po zadnjem sestanku beltinske občine, Luke Koper in ministrstva Virag predvideva, da bo logistični center zaživel v naslednjih petih letih.

Po njegovih besedah ne gre le za projekt beltinske občine in tudi ne zgolj pomurske regije. "Peti panevropski koridor Barcelona-Kijev teče prav tu, kot tudi železniška proga Slovenija-Madžarska. Zato je to državni projekt in bistvo je, da omogočimo v dejavnostih z bistveno višjo dodano vrednostjo, kot smo je vajeni, zaposlitev stotini domačih ljudi, ki zdaj parkirajo ob avtocesti in odhajajo delat v Avstrijo," je za STA dejal Virag. Po njegovem prepričanju bodo v novem logističnem centru na voljo delovna mesta z višjo in visoko dodano vrednostjo, ki bodo tudi trajnostna in zelena.

Luka Koper zaenkrat potrebuje od 20 do 30 hektarjev zemljišč za skladišča, kar pa po Viragovih besedah ne pomeni, da bodo postavili samo hale. Pričakujejo namreč številne podporne storitve in multiplikativne učinke za okolje. Kot je še povedal Virag, "za ostalih 30, 40 ali še več hektarjev, ki bodo v prihodnosti morda na razpolago, pa izbirajo strateškega partnerja, ki bo Luko Koper in logistično branžo v Sloveniji in Evropi dvignil na še višji nivo," poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2024 ob 13:21 gost

      Ponavlja se zgodba iz leta 2008.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2024 ob 17:14 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2024 ob 13:22 gost

      Debeli beltinski župan že dela mesto v svoji blagajni kamor bo zlagal denar od logističnega centra.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2024 ob 15:10 kilonja gost

      Kaj si nor, Slovenija dežela šiparskih in bosanskih zidarjev..pobasati , investitor navije ceno, pobašejo nepovratna sredstva, potem pa tudi če bo prazna ta zgrajena stavba...bruhaš, a 1/3 stavb in stanovanj v državi praznih .

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2024 ob 18:22 123 gost

        Zakaj pa potem slovenski zidar ne zida če si tako proti jugi, Slovenija je zgrajena z rokami juge ker mi tega poklica nimamo, naši zidarji pridno delajo čez mejo pa jih nihče ne zmerja

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2024 ob 18:44 kilonja gost

        debeli bebo...ko so šiptarji in bosanci mislili da je lopata vesoljsko plovilo smo mi sami sebi že sezidali vso državo . To kar oni zadnjih 10 let zidajo zidajo za njihove delodajalce ki se okoriščajo z njimi ker jim pol plače lepo dajejo na roke, nam pa ta šrot od stanovanj in hiš prodajajo za dragi denar . Kaj ima poklic zidanjem ali z malanjem ? Lahko to dela vsaki ki ima 5 minut časa, od šiptarjev pa imamo kot država samo stroške in z njihovimi priseski ki si jih od doli privlečejo s sabo.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2024 ob 15:24 Gg gost

      Ahahaha ha

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2024 ob 15:57 Lendavski nadvojvoda gost

      Tega ne bo,nikoli .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2024 ob 18:34 gost

      123 --tij si sin juge ! Tvoj oča je iz gnjilana !

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.03.2024 ob 20:06 dodana vrednost gost

      kakšna dodana vrednost je logistični center ? na prekmurski ravnici ?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.03.2024 ob 6:59 Prekmurec123 gost

      Logistični center nikoli in nikdar ni imel dodane vrednosti! Je samo skladišče tuje robe ki izpodkopava Evropsko industrijo...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.03.2024 ob 7:11 Pošteni gost

      V Lendavi se po zelo dolgem času razvija pravi farmacevtski projekt z dejansko dodano vrednostjo! Tam je potreben tak center...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.