https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

NZS sprejela odločitev glede pritožbe Maribora po incidentu v Fazaneriji

20.3.2024  

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) je zavrnila pritožbo nogometnega kluba Maribor zoper kazen disciplinskega sodnika po incidentu v Murski Soboti, je v izjavi za javnost sporočila NZS. Ta je dodala, da se pritožba kot "nedovoljena zavrže", saj pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub.

Disciplinski sodnik NZS je Mariboru pred slabimi štirimi tedni po incidentu v Murski Soboti, v katerem je bilo zaradi odvrženega pirotehničnega eksploziva na igrišče poškodovanih sedem ljudi, naložil 25.000 evrov kazni, tekmo registriral s 3:0 v korist Mure, Maribor pa bo moral ob omenjenih kaznih dodatno še štiri domače tekme igrati pred praznimi tribunami.

Sporni dogodek se je zgodil v 58. minuti tekme 21. kroga prve lige Telemach med Muro in Mariborom, ko je s sektorja navijačev Maribora neznanec odvrgel močno pirotehnično sredstvo, ki je poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog.

Maribor se je na sklep disciplinskega sodnika pritožil v predvidenem roku treh dni od prejema zapisnika obravnave disciplinskega sodnika, a je komisija za pritožbe pri krovnem nogometnem organu v državi pritožbo zavrnila.

"Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo," je v današnji izjavi za javnost zapisal NZS.

Petčlanski senat komisije za pritožbe je po temeljitem pregledu vseh predloženih dokumentov in pravilnikov NZS sklenil, da se pritožba kot nedovoljena zavrže.

"Razlog za to odločitev je, da pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožba ni bila podpisana s strani zakonitega zastopnika, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilnika NZS," so zapisali pri nogometni zvezi.

Na podlagi navedenega je komisija za pritožbe pritožbo Maribora zavrgla in odločila, da pritožbene takse klubu ne bo vrnila. Ta odločitev je dokončna, je dodala nogometna zveza.

Kot so še izpostavili, "Nogometna zveza Slovenije ponovno poudarja svojo zavezanost k boju proti vsem oblikam nasilja, nestrpnosti in nešportnega obnašanja na nogometnih tekmah. NZS ostaja predana zagotavljanju varnega in pozitivnega okolja za vse udeležence nogometnih dogodkov in bo nadaljevala z izvajanjem in uveljavljanjem svojih disciplinskih pravilnikov v skladu s temi načeli," navaja STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2024 ob 10:29 CB gost

      Točk v nobenem primeru nebi smeli odvzeti Mariboru ker igralci niso krivi za incident! Igrali so športno in fer ter bili veliko bolši od mure!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2024 ob 18:00 GOST gost

      CB JE IDIOT IN IDIOT OSTANE ZA VSE VEČNE ČASE.SE SPOMNIŠ HEJSEL ANGLEZE SO VRGLI IZ EVROPE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.