https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Lotrič spet trenira z Muro 05

Murska Sobota, 19.1.2012  

Mitja Lotrič je nazaj na treningih, v vrste Mure 05 se vračata tudi Darko Atanasov in Jernej Janža.

Razveseljiva novica za vse ljubitelje nogometa ob Muri je ta, da se je Mitja Lotrič priključil pripravam kluba in bi, kot je vse kazalo, v prihodnjih dneh podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo v karieri. Le-ta je zdaj verjetno ponovno pod vprašajem, saj še ni znano, če bodo italijanski investitorji vstopili v murskosoboškega prvoligaša.

Muraši pridno trenirajo ...

Štirje novi tujci trenirajo, a nobeden ne bo ostal

Te dni se je pripravam priključil še makedonski igralec Betim Miftari, ki je nazadnje igral za makedonskega drugoligaša Drito. Po besedah športnega direktorja bo v Murski Soboti ostal predvidoma do torkove tekme s Palomo, resnejših opcij za podpis pogodbe z njim pa naj ne bi bilo. Enako velja tudi za trojec, ki je z ekipo od začetka priprav - Francesca Minnitija, Federica Santaguido in Marlena Boyomo. Vsi trije bodo v petek dobili proste roke.

Jernej Janža in Darko Atanasov spomladi v črno-belem?

Poleg Denis Barbiča in Jake Šaferja trenira z Muro tudi Darko Atanasov, ki je sicer otrok Mure, vendar v članskem moštvu nikoli ni dobil priložnosti za dokazovanje. S polletnega igranja v Tromejniku se je vrnil še Jernej Janža in bo po vsej verjetnosti v spomladanskem delu sezone namesto rumenega dresa Tromejnika nosil črno-beli dres Mure.

Sicer pa muraši v teh dneh trenirajo dvakrat na dan, v nedeljo 22. januarja pa bodo imeli prost dan. Vse prijateljske tekme, ki jih bodo igrali črno-beli, bodo trening tekme in bodo zaprtega tipa.

Danes se bodo razkrili italijanski investitorji

Natančno pred enim mesecem, 19. decembra 2011, je bil spremenjen statut Mure 05, s katerim je bil dopolnjen upravni odbor kluba. Vanj so bili sprejeti Kristijan Gregorič iz Nove Gorice, ter trije predstavniki iz Italije - Roberto Masiero, Natale Tursi in Giorgio Zanmarchi. Takrat je bilo rečeno, da bo posel z itijanskim predstavnikom sklenjen do konca preteklega leta, toda temu ni bilo tako.

Giorgio Zanmarchi  (levo) in Kristjan Gregorič (desno) - danes bo razkrito, kdo je skrivnostni italijanski investitor ...

Težko pričakovana tiskovna konferenca, na kateri bi razkrili karte skrivnostnega posla, se je prelagala iz tedna v teden, minulo soboto pa je bili naznanjeno, da bo dan d v četrtek, 19. januarja 2012, torej danes. Te "skrivalnice" so nekatere vzpodbudili k govoricam, da gre za nečedne posle, predsednik Miroslav Topič pa je miril strasti, da smo lahko povsem mirni in da prihodnost kluba ni ogrožena, ampak svetlejša.

Zastor bo padel

Rdeča nit današnje tiskovne konference bo tako sodelovanje Mure in italijanskih investitorjev. Topič z ostalimi člani upravnega odbora bo predstavil podrobnosti in cilje sodelovanja, ki so bile širši množici zavite v tančico skrivnosti in so vzbujali dvome. Od danes naprej temu več ne bo tako, pravijo v klubu ...

 

Preberite tudi:



V upravnem odboru Mure 05 odslej trije Italijani

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.