https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kdo bo sestavljal Mestni svet Mestne občine Murska Sobota?

21.11.2022 ob 1:29  

V Murski Soboti se bosta v drugem krogu županskih volitev pomerila Damjan Anželj (SD) in Andrej Mešič (SDS). Volilna udeležba je bila 46,13-odstotna.

Anželj je zbral 41,86 odstotka glasov, Mešič pa 32,72 odstotka glasov. Njune izjave si lahko preberete tukaj.

Na tretje mesto se je uvrstil Mitja Horvat (Gibanje Svoboda) s 23,09 odstotka podpore, na zadnje pa se je z 2,34 odstotka uvrstila Blanka Denko Čeh (Akacije).

Vir: DVK

Volivci so na tokratnih volitvah največ glasov namenili Gibanju Svoboda in SD - Socialnim demokratom, ki bodo v mestnem svetu zasedli vsaka po 8 stolčkov. Šest mandatov je dobila SDS, po en mandat pa so dobili Lista za našo Soboto, Neodvisna stranka Pomurja in NSi.

Vir: DVK

Gibanje Svoboda bo imela 8 svetnikov. To bodo Mitja Horvat, Mojca Breščak, Jure Lang, Iris Lanščak, Gorazd Kerec, Staša Horvat, Matej Grah in Nives Cajnko.

Vir: DVK

SD - Socialni demokrati bodo v mestnem svetu zasedli 8 stolčkov. To bodo Goran Miloševič, Daniela Mörec, Zoran Hoblaj, mag. Brigita Perhavec, dr. Timi Gomboc, Damjan Anželj, Bernardka Ružič in Mitja Kovačič.

Vir: DVK

SDS - Slovenska demokratska stranka bo imela v mestnem svetu 6 svetnikov, med katerimi bodo Aleš Kornik, Tamara Gradinski, Andrej Mešič, Nada Kuhar, Bojan Petrijan in Drago Vigali.

Po enega svetnika v mestni svet občine Murska Sobota pošiljajo Lista za našo Soboto (dr. Miran Forjanič), NSP - Neodvisna stranka Pomurja (Anton Slavic) in NSi - Nova Slovenija - Krščanski demokrati (Anton Škraban).

Predstavnik romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Darko Rudaš.

Pred štirimi leti

Na volitvah leta 2018 sta se za županski stolček potegovala Aleksander Jevšek iz vrst Socialnih demokratov, ki so mu volivci s 74 odstotki podpore že v prvem krogu podelili nov mandata za župana, in Bojan Petrijan (SDS), ki je zbral 26 odstotkov glasov. Volilna udeležba je bila 54,1-odstotna.

Takrat je v 26-članskem mestnem svetu največ glasov dobila stranka SD - 11 predstavnikov, SDS štiri, DeSUS in SMC dva. Po enega svetnika je imela Neodvisna stranka Pomurja, Lista Marjana Šarca, Levica, Lista za 2020, NSi ter Modra lista Antona Štihca ter eno mesto je zasedel predstavnik romske skupnosti.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.